Gezi Parkı’nda kitap okumaya da izin yok!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Sosyal medyadan yapılan çağrının ardından bugün Gezi Parkı’ndaki kitap okuma ve takas pazarı etkinliğine gelen yurttaşlar, polis engeliyle karşılaştı. Olayı görüntüleyen bir kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Gezi Parkı’nda bulunan polisler, kitap okumaya başlayan yurttaşların parkı boşaltmasını istedi. Yurttaşların tepki göstermesi üzerine polisin, “Sosyal medyadan çağrı yapılmış, başka zaman gelip bireysel olarak okuyabilirsiniz” diye yanıt verdiği iddia edildi.

Bunun üzerine yurttaşların kitaplarını toplayarak, parktan ayrılmak zorunda kaldıkları belirtildi. Polisin bu tutumunu kaydetmek isteyen Ümit Karabilek’in gözaltına alındığı ifade edildi.

Gezi eylemleri sırasında içinde bir de kütüphane kurulan Gezi Parkı’nda bugün 11:00 ile 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik için Facebook üzerinden çağrı yapılmıştı.
http://www.diken.com.tr/vitrin/gezi-parkinda-kitap-okumaya-da-izin-vermediler/

Yine yanılmadık malesef.10 arkadaş toplanıp gezi parkına gitmeye kalksak korkudan gezi parkını kapatıyor bizim vali :) Kendi malı sanıyor bence.

Bunlar sadece bugün olanlar: E-Bilet e HAYIR diyen taraftarlara müdahale, Gezi Parkı'nda kitap okuyan insanlara müdahale, Berkin için anıta ekmek bırakan gençlere müdahale az kaldı nefes aldırmayacaklar

Aynen başka ülkelerin 10 yıllık gündemi bizim 1 günlük gündemimiz Nefes alıp vermeyi de vergiye bağlayabilirler yakında nasılsa sandıkta aklandılar !

Ben de bugün koşa koşa gezi parkına gitmiştim......ellerim boş kaldı

“Sosyal medyadan çağrı yapılmış, başka zaman gelip bireysel olarak okuyabilirsiniz”:44:
Eşim, ben, kızım beraber gidersek bireysel sayılmaz mı:26: evde anlaşıp gelmişsiniz başka zaman teker teker gelin mi derler?

Mune ablacım üçünüz giderseniz münferit sayılırsınız.Sıkıntı yok.Ama yinede bunlara belli olmaz birbirinizden biraz ayrı oturmanız da fayda var

suyorumcusu: ''Gezi'de kitap okuyanları kahramanca geri püskürttüğün için teşekkürler polis. İki sayfa daha okusalar gökten taş yağacak, ülke yok olacaktı.''

Kitap okumanın eylemlik tarafı ne?
Keşke her eylem bu kadar zararsız olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…