Gezi Parkı için referandum !

Gezi parkına "Topçu Kışlası" yapılsın mı ? yapılmasın mı ?

• Evet yapılsın ...

OY: 26 33,3%
  • Hayır yapılmasın ...

OY: 52 66,7%

• Ankete Katılan
    78
orada güzel bir düzenleme olacak https://www.facebook.com/photo.php?v=10201386557850470&set=vb.219592922884&type=2&theater hatta bakmayanlar bakabilirler. sadece merakımdan soruyorum istemeyenler neden istemiyor?

bende meram edıyorum ıstemeyenlerın dusuncesını..neden ıstenmıyor?Topcu Kıslası neden ıstenmıyor?

demi kardeşim eğer mantıklı nedenleri varsa bilirsek belki bizde istemeyiz. ama ben şehrin düzenlenmesinde bir sakınca görmüyorum

Gezi parkı neden yıkılmamalı ben cevap vermeye çalışayım sizlere;
Korunmalı çünkü...‘

‘‘Taksim Gezi Parkı İstanbul‘un en erken Cumhuriyet dönemindeki ilk ve en kapsamlı şehircilik uygulamasının bir belge niteliği taşıyan en önemli ögesidir, kent planlaması için davet edilen Henri Prost tarafından planlanmış oan‘‘, Taksim Gezi Parkı‘ korunması gereken bir kültür varlığıdır.
Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odasına bağlı tüm meslek kuruluşları olarak gezi parkının bizim için önemi bu.Ve yıkılmasına sonuna kadar karşıyız.
Peki TMMOB ne işe yarar,sizlere ne oluyor diyebilirsiniz;
Bir şehirde yapılması planlanan tek bir apartmanın bile projesi belediyeden onay almadan önce Mimarlar Odasından''mesleki denetim anlamında''onay almak durumundadır.Ülkedeki tüm mühendis ve mimarlar mesleğini uygulayabilmek için TMMOB a kayıtlı olmak zorundadır.''Mimarlar odası,Şehir plancıları odası ve Peyzaj mimarları odası ''olarak bizlerin karşı çıktığı şey TOPÇU KIŞLASI değil, gezi parkının yıkılmaya çalışılmasıdır.

Tarihimize sahip çıkacaksak önce elimizde bulunan mevcut tarihi binalarımıza sahip çıkıp,sonrasında yenilerini yapmak bizim dileğimiz.Örneğin Atatürk Kültür Merkezi…Topçu kışlasında müze yapılabilir deniyor.Müze yapılabilecek o kadar çok tarihi eserimiz varki bizim.''malesef bir çoğu yangın çıkartılıp harabeye dönmüş ve hemen arkasından birilerine rant sağlamak amaçlı otel haline getirilmiş.Keşke FourSeasons Oteli,Esma Sultan Yalısı,Çırağan Sarayı… bir Müze haline getirilse…’’

Burada yazılacak şey çok aslında ama kısa kesip birde AKM ye değinmek istiyorum...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Gezi Parkıyla ilgili toplantısında "AKM yerine opera binası yapacağız" şeklinde bir açıklama yapmış.AKM nin referandumda bile yer almayacağı açıklanmıştır.ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ tarihi bir binadır ve yıkılamaz.Bir ülkenin Başbakanınında 1. derece Anıtsal Yapı niteliğindeki bir binayı çıkıp ‘’Ben yıkarım ‘’ demesi kendini Hukuktan da Yasadan da üstün görmesi demektir.Tarihi yapı ile ilgili yapılan açıklamanın hiçbir bilimsel ve hukuki dayanağı bulunmadığı gibi yıkılması yasal olarak da mümkün değildir.

1. AKM korunması gereken 1. Derece Anıtsal Yapı niteliğinde olup özgün niteliklere sahiptir:AKM'nin Türkiye'nin 1970'li yıllarda, kültürel etkinliklerin en yoğun olduğu kentinde, toplumun kültürel gereksinmelerinin karşılanması için tasarlanan bir yapı olması, bir tasarım anlayışını yansıtması, dönemin yapım teknolojilerine sahip olması, özetle toplumun kültürel yaşamını mekâna yansıtması nedeniyle Belge Değeri vardır.

2.AKM, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı ile 1. Derece anıtsal yapı olarak tescil edilmiş ve güvence altına alınmıştır.

3.AKM, 9. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla -korunması ve aslına uygun olarak restore edilmesi- yargının güvencesi altındadır.

4.20.12.2009 tarihinde Mimarlar Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasında yapılan protokole göre tarihi eserin aslına uygun olarak restore edilmesi karar altına alınmıştır.
Ama hala yıkıcaz deniyor,neye dayanılıyor bilemiyorum.

istanbulu bilmediğm için soruyorum. gezi parkının özelliği heykelden midir? yani asıl amaç o heykelin yıkılmasından korkmak mıdır?

Gezi Parkı neden yıkılmasın ? Topçu Kışlasına neden karşısınız ?

Cevap olarak,diğer topikten beğendiğim bir yazıyı alıntı yaptım :

istanbulu bilmediğm için soruyorum. gezi parkının özelliği heykelden midir? yani asıl amaç o heykelin yıkılmasından korkmak mıdır?

Bu park ''CUMHURİYET DÖNEMİ KENTSEL PLANLAMA VE TASARIMIN TÜRKİYEDEKİ İLK ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR''.
Bu özelliği ile de 2. derece korunması gereken kültür varlığı ilan edilmiştir mahkeme tarafından.
Yani derdimiz hem ordaki ağaçları korumak,hemde Cumhuriyet dönemi tarihimize sahip çıkmaktır.
Tamamen yıkılmış bir KIŞLA nın tekrar yapılmasından daha mühim bir meseledir ,''VAR OLANI KORUMAK^''

Gezi parkındaki heykeller,yıllar içinde defalarca kaldırılmış veya değiştirilmiş.
İlgilenirseniz,parkın heykellerinin tarihçesi şu yazıda detaylıca anlatılmış :

Gezi Parkı

Şu anki eylemin ise,heykelle ilgisi yoktur.

Bir de eklemeden edemeyeceğim.İstanbul'da kimse herhangi bir heykelin yıkılmasından "korkmaz".
Tarihi ve sanatsal değeri olan heykellere sahip çıkmak ayrı,yıkılmasından korkmak ayrı.

çünkü oradaki düzenlemenin videosunu izledim de. gezi parkı denen yerdeki heykel ortada duruyor gene. çevresinde düzenleme var. istanbulu bilmediğim için çok yorum yapmakda doğru olmaz diye düşünüyorum. ama eğer ortada ağaç meselesi varsa eminim daha fazla yeşillik olacak heykel kaldırılmasın varsa gördüğüm kadarıyla zaten duruyor. akm konusunda da 70 li yıllarda yapılmış bir yapı osmanlıdan değil cumhuriyetten değil. şimdi bunun gibi ülkede bir çok yapı var. hani olur yapım tarzı atıyorum barok mimarisidir yıkılmasın dersin ki bende asla istemem öyle eserlerin yıkılmasını çünkü tarihe çok değer veriyorum. ama eğer günümüz yapısıyla yapılmış sıradan bir binaysa ve tvde de gördüm çökme tehlikesi olan bir bina kullanılmayacak bir bina o zaman bunun yıkılıp yerine çok daha güzelinin yapılmasını mantıklı buluyorum elbette Atatürk adını içerdiği için yıkılmasını istemeyenler olacaktır ama zaten onu yapan Atatürk değil. yeni yapılanın adına Atatürk ismi verilecek o zaman bu konuda hiç sorun olmaz diye düşünüyorum.

Daha fazla yeşillik nerede olacak ki?Şehir içinde yeşil alan kalmadı hepsi talan edildi.Şehrin göbeğindeki yeşil alanları yok etmek yerine daha da arttırılmalı bu alanlar.Şu an İstanbul beton yığınından başka birşey değil

bu ulkede neden sehir ve bolge planlama diye bir bolum var?? neden mimarlik bolumu var?? neden sosyolaji var? neden?? eger mimarlar odasi, plancilar odasi onaylamiyorsa, 1000lerce profesor akademisyen karsi geliyorsa neden referandum yapiliyor hic anlamiyorum…

bu suna benzemiyor mu: tamamen atiyorum, hukumet kadinlarin sunnet olmasi gerektigini dusunuyor, bunun propagandasini yapiyor, guzel gorseller ve gerekliligginden bahsediyor…medyada bas bas bagiriyor….hersey onlarin elinde istedikleri gibi manipule ediyorlar…. doktorlar asla boyle bisey olamaz diyor!!! insan haklari na karsi diyor bir cok aydin!! kadinlar ayaklaniyor!!! doktorlara mi inanirsiniz? hukumete mi? yoksa hukumetin 'ikna' ettigi halka mi?? hepimize gecmis olsun...

sivilleşelim derken nerden çıktı bu kışla olayı anlamadım:44:

öyle her yıkıcam dediği yeri kimse yıkamaz yılların gezi parkı kimsenin keyfine göre yıkılamaz düzenlenemez, sadece bu taksime özel birşey değil tabiki mesela izmirde saat kulesi izmirin simgesi kim gelip orayı yıkıcaz başka bişey yapıcaz dese aynı şeyler olur

Taksim Gezi Parkı içinde içkicilerin, tinercilerin yatıp kalktığı, bir bayanın kesinlikle istediği zaman gidip gezemeyeceği bir yerdir.
İstanbul'daki trafik sorunu da malum. ve buraya yeni bir düzenleme getirilmek isteniyor.
Başbakanı dinlediyseniz eğer;
trafiği yerin altına alıp, oraya insanların çoluğuyla çocuğuyla gezeceği bir alan yapıcaz diyor
oradan sökülen ağaçları çağlayandaki İstanbul adalet sarayı etrafına dikicez diyor
İstanbullular bilir ki adliye çevresi şu an kocaman bir boşluktan ibaret
AKM ye gelince yıllardır boş, orayı da kültür merkezi yapıcaz diyor.
Maksim'in arka tarafına cami yapıcaz diyor, bunda ne kötülük var?
bu kadar baş kaldırış, bu direniş niye !

Son düzenleme:
Evet yapılsın %34.29
Hayır yapılmasın %65.71

RTE'nin bahsettiği %50 yi görebilen varmı

Gezi Parkı'nın sorunu tekinsiz bir yer olması ise eğer,koyarsın oraya 2-3 tane bekçi asayişi sağlar yıkmaya gerek yok güzelim parkı.İstanbul'un trafik sorununa da parkın yıkılması çare olmaz.Çağlayan adliyesinin ağaca ihtiyacı varsa yeni ağaçlar dikilmeli Gezi Parkı'nın ağaçları yerinde kalmalı çünkü Taksim'in yeşil alana ihtiyacı var.Gezilecek alan derken kışla görünümlü avm'den ya da başka bir beton yığınından bahsediliyorsa teşekkürler biz almayalım İstanbul ağzına kadar dolu onlarla zaten.İstanbul'un betona değil yeşil alana ve parklara ihtiyacı var

Bugün genel seçim olsa oyumu başlığındayız sizi de beklerin efendim

Davetin için teşekkür ederim,ben zaten ziyaret ettim orayı.
Eğer sende ettiysen ve toplama işlemi yapabiliyorsan akp dışındaki tüm parti,boş ve kararsız oyların toplamı %50 nin çok üstünde
Yani biz halkız,çapulcuyuz,çoğunluğuz.
İyi geceler,tatlı rüyalar...

Merhaba
Konu yasal süreçte sonuçlanıp ona göre hareket edileceğinden anket maalesef önemini kaybetmiştir.

Bu sebeple konuyu kapatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…