• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı için referandum !

Gezi parkına "Topçu Kışlası" yapılsın mı ? yapılmasın mı ?

• Evet yapılsın ...

OY: 26 33,3%
  • Hayır yapılmasın ...

OY: 52 66,7%

• Ankete Katılan
    78

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.287
3.048
658
İstanbul
Gezi parkına "Topçu Kışlası" yapılsın mı ? yapılmasın mı ? buyrun ankete !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme 4 saat 25 dakika sürdü.Hüseyin çelik açıklama yapıyor...

Çelik, 11 kişinin süre sınırı olmaksızın Başbakan'a görüşlerini aktardığını belirtti. Gezi Parkı ile ilgili geniş bir sunum yapıldığını bu sunumlar sonrasında İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde onaylandığını, 2011 seçimlerinde Gezi Parkı ile ilgili planın açıklandığını anlattı.

Demokratik ve iyi niyetli eylemler yapanların taleplerinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Çelik, bu insanların seslerinin duyulduğunu, Başbakan bakanları ve heyetleri ile birlikte 5 saate yakın bu temsilcileri dinlediğini anlattı. Çelik, içinde şiddet olmayan tüm talepleri dinlemeye açık olduklarını söyledi.

Çelik: Başbakan Erdoğan referandum seçeneğini ilgili kurullarımıza götürebileceğimizi ifade etti. İlgili bakanlıklar ve ilgili kurullar bu konuda ne yapması gerekiyorsa onu yapar. Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu konunun taraflarından biridir. Bu konuyu İstanbul halkına soracağız. Olsun mu olmasınmı yapılsın mı yapılmasın mı diye soracağız.
Halkın kararına soracağız. Çıkacak sonuca da saygılı olacağız.

Başbakanla görüşen heyette, Gezi Parkı'nda ilk günden bu yana yer alan ve destek veren, öğrenci ve akademisyenler de bulunuyor.

3 BAKAN HAZIR BULUNDU

Görüşmede Başbakan'a üç bakan ve bir Genel Başkan Yardımcısı eşlik etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplantıda hazır bulundu.

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞEN GEZİ HEYETİ ŞÖYLE:
Ahmet Mümtaz Taylan - Oyuncu ve yönetmen
Hale Çıracı - MİMAR
Kutluğ Ataman - YÖNETMEN
Nil Eyüpoğlu - ÖĞRENCİ
Rümeysa Kiger - SANAT YÖNETMENİ
Selva Gürdoğan - MİMAR
Zehra Öney - MEDYA UZMANI
Zülfikar Kürüm - ÖĞRENCİ
İpek Akpınar - AKADEMİSYEN
Bülent Peker (Başbakan'a mektup yazan AK parti üyesi)
Betül Tanbay - MATEMATİK PROFESÖRÜ

yapılmasın diye oy attım, başbakan kararlı son dinlediğim konuşmasında gayet açık ve net yapılacak diyordu, geri döneceğini hiç sanmam

tabi ki yapılmasın.:47:
şu saatten sonraya oraya dünyanın 8. harikasını bile dikecek olsalar rezilliklerini, ayıplarını örtemezler.

Oyum belli..
Tabiki yapılmasın da ben adım gb biliyorum ki ne istiyorlarsa o olacak.
Halk dövüldüğüyle, aşağılandığıyla , öldüğüyle kalacak.

tabii ki yapılmasın hatta bunun için de sandık başına göndermesinler bizi ne alaka yani ?

bende meram edıyorum ıstemeyenlerın dusuncesını..neden ıstenmıyor?Topcu Kıslası neden ıstenmıyor?

bır seyı ıstemıyorsan gercekten bır sebebı olmalı..gunluk yasantımızda da bu boylee..bırılerı dedı dıye ya da bırılerı ıstemıyor o zaman bende ıstemeyeyım barı demek yanlıs...ınsanlık ıcın zararı ne olabılır?yanı bende bılgılendırılmek ıstıyorum bunu samımıyetle soruyorum..ayrıca referandumu ıstemeyenlere de soruyorum..Topcu Kıslasını da geceyım ılle referandum olmaz dıyenler de var

bır seyı ıstemıyorsan gercekten bır sebebı olmalı..gunluk yasantımızda da bu boylee..bırılerı dedı dıye ya da bırılerı ıstemıyor o zaman bende ıstemeyeyım barı demek yanlıs...ınsanlık ıcın zararı ne olabılır?yanı bende bılgılendırılmek ıstıyorum bunu samımıyetle soruyorum..ayrıca referandumu ıstemeyenlere de soruyorum..Topcu Kıslasını da geceyım ılle referandum olmaz dıyenler de var

evet sanırım bazı kesim hükümetin yaptığı şeyi istemiyor. yararlı da olsa istemiyor. böyle şartlanmış diye düşünüorum

birde benim referanduma karsi olan arkadaslara sorum olacak:

neden referanduma karsisiniz? halki dinlemiyor diye iktidara kiziliyordu, simdi ise taksimin kararini Istanbul halki sandikta verecek.
Illa isteyenlerdemi meydanlara dökülüp istediklerini ortaligi yakip yikmakla duyurmasi lazim? demokraside halk sandikta karari verir, sokaklara dökülerek degil!

birde benim referanduma karsi olan arkadaslara sorum olacak:

neden referanduma karsisiniz? halki dinlemiyor diye iktidara kiziliyordu, simdi ise taksimin kararini Istanbul halki sandikta verecek.
Illa isteyenlerdemi meydanlara dökülüp istediklerini ortaligi yakip yikmakla duyurmasi lazim? demokraside halk sandikta karari verir, sokaklara dökülerek degil!

Ben referanduma karşı biri olarak bu soruya cevap vereyim.Referandum için artık çok geç çünkü iş partizanlığa döküldü.İnsanlar oraya yapılacak şeyin artısını eksisini düşünmeden sırf iktidar yanlısı veya karşıtı olduğu için oy verecek tarafsız bir oylama olmayacak.

londrada yasiyorum her kucuk yerlesim bolgesinde mutlaka bol agacli parklar var. kac derece olursa olsun. bogucu bir hava olmuyor, kafamiz sehirden uzaklasmak istediginde tasit kullanmadan yuruyerek kus seslerinin ve agac hisirtilarinin duyuldugu bir yerde bulabiliyoruz kendimizi. nerede yasarsak yasayalim cocuklarimizi oyuncaklar bulunan beton yiginlarina degil toprak uzerinde doga icindeki parklara goturebiliyoruz.

bu sene istanbula geldigimde nemden havadaki sikintidan bogulacak gibi oldum. binalar ustume geliyor gibi oldu. istanbulda ihtiyac olan muze, avm, opera kisla vs degil. sehir icindeki agaclanma, yesillenme. kimse otoban boyunca dikilmis agaclardan falan bahsetmesin.

sehir disina dikilmis agacin taksime hic bir faydasi yok. kaldirimlarda da agaclar olmasin. belli kisimlar park olmali. hatta avmler yikilip parka donusturulse evladir. maddiyata degil maneviyata yatirim yapilmali artik. cocuklariniza torunlariniza beton yigini birakmak vicdansizliktir.

insanlar sirf basbakan istiyor diye dogru sanip pesinden kosmamali. referandum olursa cevremdeki herkesi -eylemi desteklemeyen biri olarak- hayir demeye ikna edecegim.

Son düzenleme:
Back