• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi iddianamesini yazan savcıdan skandal Facebook paylaşımı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Gezi iddianamesini yazan savcıdan skandal Facebook paylaşımı

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, 'Şüphelilere yönelik suçlamalar net değil, eksiklikleri giderin' diyerek savcılığa iade ettiği Taksim Dayanışması üyelerine yönelik iddianame ikinci kez mahkemeye sunuldu. İlk iddianamede 'suç işlemek için örgüt kurmak'la suçlanan Gezi eylemcileri Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu, yeni iddianamede "suç örgütü lideri olmak"la suçlandı.
Örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede daha önce “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”la suçlanan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişi, bu sefer “suç örgütü lideri olmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”le suçlandı. 5 şüpheli hakkında 3 yıl 3 aydan 13.5 yıla kadar hapis istendi. İlk iddianamede, 5 şüpheli hakkında 18.5 yıla kadar hapis isteniyordu. Diğer 21 şüphelinin ise “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” öne sürüldü. İddianamede, Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrı, “kışkırtma” olarak değerlendirildi.

FACEBOOK’UNDA SKANDAL KARE
Odatv, iddianamenin altında imzası olan Mesut Erdinç Bayhan’ın Facebook sayfasından çarpıcı bir kareye ulaştı.
Buna göre Savcı Bayhan, Gezi eylemleri sırasında polisin öldürdüğü Ethem Sarısülük’ün Hakkari Tekeli Tabur Komutanlığı inşaatında çalışırken çekildiği fotoğrafını “Terör örgütü kampında” diye gösteren bir kareyi Facebook sayfasında paylaşmış.
Savcı Bayhan’ın 28 Haziran 2013 tarihinde paylaştığı karenin üstünde “İlahi Adalet” de yazılmış.
İŞTE GEZİ İDDİANAMESİNİ YAZAN SAVCININ FACEBOOK ZAMAN TÜNELİNDEKİ O KARE:

30khpua3(1).jpg

Söylememek olmaz:
Savcı Bayhan Gezi iddianamesini de işte böyle yalanlar üzerine kurdu.

SARISÜLÜK’ÜN AĞABEYİ İSYAN ETMİŞTİ
Ethem Sarısülük’ün söz konusu fotoğrafı daha önce de manipule edilmiş, Sarısülük'ün ağabeyi Cem Sarısülük, “Terör kamplarında çekilmiş gibi gösterilen fotoğrafı, geçen yıl Hakkari’deki Tekelli Tabur Komutanlığı inşaatında çalışırken çekilmiş. Elindeki G-3, güvenliğin sağlayan askerden alıp hatıra fotoğrafı çektirmiş. Kardeşimi terörist gibi gösterme çabası var” diye isyan etmişti.

Odatv.com

Nede kolay iftira atıp,yalan söylüyorlar bunlar.
Bu dünyada hesap soran yok nasılsa.
Gezide hep demiştik ya ''keser döner sap döner,gün gelir hesap döner''
Daha da dönecek bunlara o keserler.

sadece silahı almamış montu da almış çepkeni de almış. nasıl askerse vermiş bunları . bizde yedik

el insaf. ölmüş bir insanın günahını almak nasıl bir şeydir ya. Allah korusun bu düşüncelerden ve iftiralardan bizleri.

Son düzenleme:
Ben de hala bu iftiraya inanan var mıdır diyordum ki varmış.O ceketlerden herhangi bir avcı malzemesi satılan dükkanda bulunabilir askerin kendininkini vermesi gerekmiyor.Askeri bölgede çalışan işçi olduğu için askeriye de vermiş olabilir.Gerçi kime neyin açıklamasını yapıyorsam ben de...

gerçek veya değil . arkadaşın dediği gibi ölmüş biri . bizi ilgilendirmez. ben sadece gördüğümü yazdım asker vermez diye düşündüm. bilemem tabi

Halbuki direniş zamanı bu fotoğrafın açıklaması yapılmıştı.
Yazık. Cidden hiç yüzleri kızarmıyor.

Hem adam öldür, hem terörist diye yaftala arkasından. Hoş hepimiz terörist ve ateisttik..Unutmuşum..

Söz konusu şahsın ölmüş olması benim gözümde onu kahraman yapmıyor,şiddet eylemi sırasında ölmüş olan biri.İftira atmıyorum ama sevmiyorum.Kahraman değil,devrim şehidi değil.Kısacası Ethem Sarısülük sevdiğim bir insan değil.Şiddet eylemi sırasında öldürülmüş şiddet yanlısı biri işte varlığı veya yokluğu hiç bir şekilde umrumda değil.Savcıların da siyasi görüşü vardır insanlardır.Kamu vicdanı bilmem ne bilmem ne kamu vicdanı bir de mustafa sarı vardı hatırlatayım bebeği doğdu babasız kaldı ethem sarısülük gibi insanlar yüzünden.Mustafa sarının otopsisine giren tabipin siyasi görüşü ne bileniniz var mı?Gezi sırasında iki tarafında bir çok saçmalığı oldu.Yanlı-yanlış haberler vs.Facebook listemde gezi zamanı kimler neleer neleer paylaştı.Gezide ücretsiz hukuk hizmeti veren hukukçulara sağ görüşe sahip olanlar güvenmesin o zaman. İddianame yahuuu.Neyse hayırlısı.

Varlığı ya da yokluğu bir şey ifade etmeyebilir, giden bir insan canıdır.
Direnişte katledilen daha çocuk yaştaki insanlar kadar, ölen polis te bir candır ve onun için de aynı düşüncelerim geçerlidir..

Ayrıca şiddet yanlısı nedir yahu?
Nerede gördünüz/okudunuz şiddet yanlısı olduğunu?
Video çok açık. Polis "ŞİDDETİNE" karşı koyarken kurşunlandı bu adam. Taş atmaları mı şiddet yanlısı yapıyor bu insanları?
Usulsüz zulme karşı yasal olan "direnme hakkı" nı kullanırken öldürüldü.

Bu da onu bir devrim şehidi yapar evet. Gezi sırasında öldürülen diğer yurttaşlar gibi.

Hepimiz bir gün öleceğiz kimseye bilgisayar oyunlarındaki gibi level atlatınca fazladan can verilmiyor.
Şu üç günlük dünyada hepimiz ölümlüyken bir ölünün arkasında iftira atmak,konu kendi partileri olunca
herşeye montaj,iftira derken şu gencin resmine terörist işte montu var yeleği var.Ama o taş attı hak etti diyenler
el insaf.Allah gönül gözünüzümü kararttı bu nasıl mantık .............................

Varlığı ya da yokluğu bir şey ifade etmeyebilir, giden bir insan canıdır.
Direnişte katledilen daha çocuk yaştaki insanlar kadar, ölen polis te bir candır ve onun için de aynı düşüncelerim geçerlidir..

Ayrıca şiddet yanlısı nedir yahu?
Nerede gördünüz/okudunuz şiddet yanlısı olduğunu?
Video çok açık. Polis "ŞİDDETİNE" karşı koyarken kurşunlandı bu adam. Taş atmaları mı şiddet yanlısı yapıyor bu insanları?
Usulsüz zulme karşı yasal olan "direnme hakkı" nı kullanırken öldürüldü.

Bu da onu bir devrim şehidi yapar evet. Gezi sırasında öldürülen diğer yurttaşlar gibi.

tam da soyleyeceklerimi yazmıssın, birebir katılıyorum!

eklemek istedim şu ki "Şiddet eylemi sırasında öldürülmüş şiddet yanlısı biri işte varlığı veya yokluğu hiç bir şekilde umrumda değil."
devletin bir eylem sırasında öldürme hakkı oldugunu savunmaktır bu, dilerim onu yargılayanlar aynı goruste olmazlar da cezasını ceker.

yoksa gectigimiz yıl grev yapan afrikadaki maden iscilerinin kurşunlanmasına dunya kamuoyu tepki gosterirken onu da haklı cıkarmak olur bu.

tam da soyleyeceklerimi yazmıssın, birebir katılıyorum!

eklemek istedim şu ki "Şiddet eylemi sırasında öldürülmüş şiddet yanlısı biri işte varlığı veya yokluğu hiç bir şekilde umrumda değil."
devletin bir eylem sırasında öldürme hakkı oldugunu savunmaktır bu, dilerim onu yargılayanlar aynı goruste olmazlar da cezasını ceker.

yoksa gectigimiz yıl grev yapan afrikadaki maden iscilerinin kurşunlanmasına dunya kamuoyu tepki gosterirken onu da haklı cıkarmak olur bu.

Yani devlet terörünü desteklemektir evet.

sadece silahı almamış montu da almış çepkeni de almış. nasıl askerse vermiş bunları . bizde yedik

çok şaşırıyorum ya nasıl bu kadar kolay yaftalıyorsunuz :53:
şu bir resimdeki monttan bilmem neden bile hemen iftira atabiliyorsunuz.

vallahi böyle şeyleri ben yazmaktan dahi korkarım. helal olsun
:ssz:

http://webtv.hurriyet.com.tr/20/51527/0/1/hakkari-de-cekilen-o-goruntuler.aspx

Videoyu da verelim..

Bu adam ölürken dağlarda değildi, polise kurşun sıkmıyordu.."Yasal mermi" ile öldü bu adam yahu..El insaf!

Terörist olduğuna dair ne var ellerde? Elindeki silahın da üstündeki yeleğin de askeriyenin olduğu türlü fotoğraflarla kanıtlandı gezi eylemleri konusunda.

İlla bir ok doğrultulacaksa, teröristleri dağdan indirip halaylarla karşılatanlara, imralıdaki elebaşlarını krallar gibi besleyenlere doğrultulsun.

Masum insanlar öldürülmüştür. Bu kadar net.
Bu insanları böyle yaftalamanın altından kalkamaz kimse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu videoyu izleyip evet resim iftiraymış yanılmışım, özür dilerim,
kul hakkına girmişim Allah beni affetsin diyecek yürekli aranıyor.

Benim aklım mantığım almıyor bir insan, ölmüş birinin arkasından,
öldüyse öldü beni ilgilendirmiyor diyebiliyor. Kişiye acımıyorsanız bir anne evlat kaybetti
ona merhamet edin acıyın gelip kininizi kusmayın.

''Merhamet edenlere,Allah da merhamet eder'' (Ebu Davut)

Back