• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gezi anilarim, kazandiklarim...

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.212
333
Ankara
Dogru yere mi yaziyorum bilmiyorum ama hissettiklerimi son 5 gunde yasadiklarimi paylasmak istiyorum. Cok uzun oldu gunluk tarzinda yazdim kusura bakmayin :)
Ben 17 yasindayim. Annem babam korumaci insanlar. Ben ilk defa tek basima otobuse bu sene bindim. Arkadaslarimla gezmeme disari cikmama karismazlar ama tek basima ozgur bir sekilde disari cikamam. Bir yere gideceksem kiminle gideceğim nereye gidecegim kacta donecegim hep bellidir ve genelde annem yada babam arabayla birakir arkadaslarimi ve ailelerini tanirlar disari ciktigim zaman en az 3 defa ararlar. Sevgilimle bulusacagim zamanlar disinda bu durumdan hic rahatsiz olmadim aslinda.
Her neyse. 5 gunluk bir ankara istanbul gezisi vardi. Universiteleri gezmek icin duzenlenen bir gezi. Malum seneye sinava girecegiz. Babamin izin verecegini pek sanmiyordum ama izin verdi ve geziye gittim dun gece 3te donduk adanaya. Su 5 gun icinde cok farkli yonlerimi kesfettim. Ilk defa ailemden ayri kaldim.
Ben sinif arkadaslarimin buyuk bir cogunluguyla konusmuyorum. Kin tutan biri degilim ama bir insan bana karsi hata yaptiysa ve bunu surduruyorsa onunla iliskimi keserim. Kisilik olarak zayif ozguvensiz yonetilmeye muhtac ve ezilmeyi seven insanlardan da uzak durmaya calisirim. Kim olursa olsun beni yonetmeye calisan bir arkadasim varsa onu hayatimdan cikaririm. Arkadaslik konusunda gerekenden fazla seciciyim sanirim.
Durum boyleyken gezide yalniz kalacagimi biliyordum ben ve buna ragmen bu geziye katilacagim dedim. Benim amacim universiteleri gezip seneye nasil bir tercih yapacagimi netlestirmek, tek basima eglenebilmek, yeni yerler gorup yeni insanlar tanimak, ailemden ayriyken hayatimi ne sekilde surdurebilecegimi gormek ve en onemlisi kendimi tanimakti. Arkadaslarimin hepsi 'birlikte cok eglenecegiz gece uyumayalim alisveris yapalim icelim birbirimizden sakin ayrilmayalim' diye planlar yaparak gitti. Ben yalniz kalacagim icin bana aciyanlar bile oldu ama sonuc onlar kavga ederek donduler bu sehre bense kendimi kesfetmis yeni seyler ogrenmis yeni arkadaslar edinmis ve ozguvenim artmis bir sekilde dondum. Yalnizlik benim tercihimdi zaten. Onlari hayatimdan cikaran bendim. Ben dogru bildigimden sasmamak ugruna yalniz kalmayi sectim. Onlarsa yalniz kalmaktan korktuklari icin bile bile yanlis yapmayi...
Gercekten kendimi cok takdir ediyorum. O kadar o kadar mutluyum kii. Kendimi tanidim ben. Istanbula degil de kendi icimeydi sanki yolculugum. Yukarda anlattigim ailemin yetistirme tarzi nedeniyle tek basima carsiya bile cikmayan ben, ilk defa gittiğim istanbulda tek basima neler neler yaptim!
Cevremi cok iyi gozlemleme sansim oldu. Tahmin ettigimden cok daha ozguvenli ve girisken oldugumu fark ettim. Tanimadigim pekcok insanla muhabbet ettim alisveris yaparken sıkı pazarlik yaptim bilmedigim seyleri rahatlikla sordum ogrendim guzel seyler gordum farkli seyler yasadim bildigim yerlerde bile kaybolan ve her yere gec kalan ben hic kaybolmadiimm ve oldukca dakiktim :D en iyi sekilde zaman gecirdim eminim ki herkesten daha cok eglendim ve ogrendim. Eger eski arkadas grubumdan ayrilmasaydim yaptigim tek sey 12 kisilik bir suru halinde ordan oraya suruklenip ayni muhabbetleri tekrar tekrar dinlemek ve kendime yeni seyler katamadan sadece 5 gun baska bir sehirde bulunmus olarak adanaya donmek olacakti.
Kendimi yeniledim. Ozguvenim artti. Mutluyum ben. Basimin caresine bakabiliyormusum ve gercekten kimseye ihtiyacim yokmus. Ailemi cok seviyorum iyiki beni boyle yetistirmisler iyiki cocukluktan beri boyle ozgur birakmamislar beni. Basina buyruk bir kiz olmadigim icin, bana belli sinirlar içinde sinirsiz ozgurluk verdikleri icin ve bu ozgurluklerimi yasim buyudukce arttirdiklari icin onlara coookk tesekkur ederim. Beni kisitlayip ozguvensiz yetistirmediler. Yasima gore alabilecegim sorumlulukla orantili olarak ozgurluk verdiler bana. Bu sayede ozgurlugun tadina varabiliyorum. Onceden bunu yapmama izin vermezlerdi simdi veriyorlar demek ki ben artik olgun bir kizim ve bana guveniyorlar diyorum.
Alt tarafi bir gezi cok abarttin diyebilirsiniz ama inanin oyle degil. Cok seyin farkina vardim ben. En guzeli de sehir disinda okuyamazsin diyen babamin bir dahaki gezi nereye diye sormasi oldu :D tatilde yurt disina cikmak istedigimi soyledim maddi durumumuz elverisli olursa neden olmasin dedi. Benim babam dedi bunu ???!! Kizlaarrr ben buyumusum galiba :D Benim hayallerimi gerceklestirebilecegime inancim daha da artti sanirim guzel bir gelecek icin artik cok fazla calisacagim. Yola devaamm 💪✌👍👌👑🏆🌟💫✔🔱💯

Muhtemelen zengin sayilabilecek bi ailen var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Muhtemelen zengin sayilabilecek bi ailen var

Bu yazdiklarimdan bunu nasil cikardiniz guldum gece gece 😂 malesef yanlis tahmin arkadasim annem babam devlet memuru ve oldukca fazla borcumuz var zenginligin z si bile yok 😓

Bu yazdiklarimdan bunu nasil cikardiniz guldum gece gece 😂 malesef yanlis tahmin arkadasim annem babam devlet memuru ve oldukca fazla borcumuz var zenginligin z si bile yok 😓

Gül gül 17 yasindamiydin sen.insanca bi soru sordum ne var bunda??

Son düzenleme:
Neyse dert değil

Terslemissin gbi oldu

Yok canim ne alakasi var. Yazdiklarimda zenginlikle parayla ilgili cagrisim yapacak bir sey yok bana gore ve maddi durumumuz 👎 o yuzden guldum dedim

Yok canim ne alakasi var. Yazdiklarimda zenginlikle parayla ilgili cagrisim yapacak bir sey yok bana gore ve maddi durumumuz 👎 o yuzden guldum dedim

:)) sevindim gezide yasadiklarna. . bni ailem hc uzağa yollamaz 22 yasindayim ailemin yaninda üniversite okuyrm

:)) sevindim gezide yasadiklarna. . bni ailem hc uzağa yollamaz 22 yasindayim ailemin yaninda üniversite okuyrm

Benim babam da pek birakmaz iste yeni yeni bir yerlere gidiyorum. Ne okuyorsunuz siz

Benim babam da pek birakmaz iste yeni yeni bir yerlere gidiyorum. Ne okuyorsunuz siz

Siyasal :)) 1 yilim kaldi.ablama bile yollamiyorlar artik

Siyasal :)) 1 yilim kaldi.ablama bile yollamiyorlar artik

Neden peki? Belki guvenlerini sarsacak bir sey olmustur. Bu arada ben de bir ara siyasal dusunuyodum ama su siralar hukuk okumak istiyorum. Memnun musunuz bolumunuzden

Neden peki? Belki guvenlerini sarsacak bir sey olmustur. Bu arada ben de bir ara siyasal dusunuyodum ama su siralar hukuk okumak istiyorum. Memnun musunuz bolumunuzden

Son derece memnunum.benimle ilgili problemleri olduğunu sanmiyorum uç ablam var ikisi evli.evlilere dahi korumacilar kuzum.:) bayagi hem de.

Son düzenleme:
Aslında bu bir sorun değil bnm için:) paylasim olsun DİE anlattm

Sende bliosundur kendinden ve ailenden.güven sarsacak durumlar yasanmasa bile sadece anne baba olmanin verdiği muhafazakarliklada seni rahat bırakmaya biliolar:) ailem beni akli basinda kizim diye sever.benden pek çok.şey bekliyorlar .büyük adam olucamdan nerdeyse eminler.bende bu yüzden gerçekten çok fazla ders calisiorum onların güvenini boşa cikarmamak cabasi.olrmu olmazmi.bilinmez tabi. Okul bitince memur olsam da olr.sirada yuksek lisansim.var ailem yurt dişi düşünüyor mümkünse İngiltere ki orda yarim donemde bitip gelebiliorsun filan.yada istanbul

Son düzenleme:
Sende bliosundur kendinden ve ailenden.güven sarsacak durumlar yasanmasa bile sadece anne baba olmanin verdiği muhafazakarliklada seni rahat bırakmaya biliolar:) ailem beni akli basinda kizim diye sever.benden pek çok.şey bekliyorlar .büyük adam olucamdan nerdeyse eminler.bende bu yüzden gerçekten çok fazla ders calisiorum onların güvenini boşa cikarmamak cabasi.olrmu olmazmi.bilinmez tabi. Okul bitince memur olsam da olr.sirada yuksek lisansim.var ailem yurt dişi düşünüyor mümkünse İngiltere ki orda yarim donemde bitip gelebiliorsun filan.yada istanbul

Basarilar size :) ben de insallah universiteyi kazanip iyi seyler yapabilirim

Back
X