• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geri Dönüşüm İkilemi

bittersweets

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
742
25
118
merhaba hanımlar :16:

değişik bir derdim var, saçma bulabilirsiniz ama çok arada kaldım, fikrinizi almak istedim. mahallemize haftanın bir günü geri dönüştürülebilen atıkları toplamak üzere bir araç geliyor. biz daha önce hiç bu araca bir şey vermedik. düşündüm ben de plastik,cam, kağıt gibi çöplerimizi bir poşete topluyorum geri dönüştürülmek üzere, o araca vereceğim. ikilemde kaldığım konu şu oldu. biliyorsunuz bazı insanlar maalesef geçimini çöp kutularındaki plastikleri kağıtları toplayarak sağlıyor,babam da bana bunu hatırlattı. şimdi ben bu maddeleri o araca verirsem onlara kötülük etmiş olacağım diye düşündüm. acaba aynı şeyi yapıp topluca o dönüştürülecek poşeti yine çöp kutusuna mı atsam, yoksa o araca mı versem. siz geri dönüşümle ilgili bir şey yapıyor musunuz buna benzer?

"derdin batsın" demeyin n'olur kafama takıldı :)

Yarısını bu atıklardan geçimini sağlayanlara, yarısınıda araca versen olur mu ?
İçin rahat eder belki..

Yarısını bu atıklardan geçimini sağlayanlara, yarısınıda araca versen olur mu ?
İçin rahat eder belki..

bilemiyorum olabilir aslında, ama onu o şekilde ayırmak yerine direkt olarak çöpe mi versem diye düşünmüştüm. geri dönüştürülür mü ama, direkt poşet açılıp sağa sola saçılacaksa emeğim boşa gidecek çünkü..

teşekkür ederim önerin için :)

Ben de geri dönüştürülecek çöpleri ayrı bir poşette biriktirmeye çalışıyorum fakat geri dönüşüme vermiyorum.Burada da geçimini çöplerden kağıt plastik vs toplayarak sağlayan insanlar var çokça.Ayırdığım çöpleri onlar için konteynerin yanına bırakıyorum.

Ben de geri dönüştürülecek çöpleri ayrı bir poşette biriktirmeye çalışıyorum fakat geri dönüşüme vermiyorum.Burada da geçimini çöplerden kağıt plastik vs toplayarak sağlayan insanlar var çokça.Ayırdığım çöpleri onlar için konteynerin yanına bırakıyorum.

ne güzel yapıyorsunuz :)
sanırım ben de böyle yapmayı deneyeceğim, bi gözlemlerim, eğer oraya buraya saçılmazsa hazırladığım poşet ben de sizin gibi yapmaya devam ederim. teşekkürler cevabınız için :)

Back
X