merhaba
bir arkadaşım daha doğrusu aynı ortamda bulunmak zorunda olduğum bir insanda bu durum mevcut.gerekli gereksiz yalanlar söylüyor.mesela bugün ne yediğini bile yalan söyleyerek ifade ediyor atıyorum,kuru fasulye yediyse pirzola yedim diyor mesela.yada sevgilisinin mesleği konusunda yalanlar söylüyor,ben açıksözlülükle dogrumu söylüyorsun,şöyle olmasın diyincede çok profesyonelce gerçekmiş gibi anlatıyor.bunun nedenini henüz çözemedim.olmak isteyipte olamadığı durumlar mı var yoksa cocukluğuna dayanan bir durummu beni aydınlatabilirsneiz seviniirm neden böyle davranıyor.
Ben de birinde bu durumu gördüm,feci bir durum ,hangisi yanlış hangisi doğru,insna hiçbir dediğine inanamıyor.Pis bir durum,hangi psikolojideler ,ilginç..
tıpta bir hastalıkmış.mitomani deniyormuş.ve genelde çocukluğunda aşağılananlar,aşağılık kompleksi olanlar ve dogruyu söyleseler bile azar işitenlerde görülüyormuş.şimdi biraz araştırdım ama illaki profesyonel destek almasımı gerekir onu bilemiyorum.ve yalanız sırf o an haz duydukları için söylüyorlarmış sonrası pişmanlık tabi.çok zor hem onun için hem bizim için
tıpta bir hastalıkmış.mitomani deniyormuş.ve genelde çocukluğunda aşağılananlar,aşağılık kompleksi olanlar ve dogruyu söyleseler bile azar işitenlerde görülüyormuş.şimdi biraz araştırdım ama illaki profesyonel destek almasımı gerekir onu bilemiyorum.ve yalanız sırf o an haz duydukları için söylüyorlarmış sonrası pişmanlık tabi.çok zor hem onun için hem bizim için
Olma ihtimali var. Mitomani profesyonel destek almadan aşılan bir durum değildir. Siz zaten cevapları bulmuşsunuz, ama lütfen bunu tahmin olarak görün. Teşhisi sadece uzman bir hekim koymalı.