• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Gerekirse garsonluğu ben yaparım" CHP'li Özel ile Meclis Başkanı arasında 23 Nisan tartışması....

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
CHP'li Özel ile Meclis Başkanı arasında resepsiyon tartışması
20 Nisan 2016 Çarşamba, 19:16:11Güncelleme: 19:36:07
CHP'nin Meclis Bahçesi'nde vereceği alternatif 23 Nisan resepsiyonu gerilime yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman telefonda tartıştı.
1227932_620x410.jpg

Sibel ERDEM/HABERTÜRK TV

Meclis Başkanlı'ğı terör operasyonları ve gelen şehit haberleri nedeniyle 23 Nisan resepsiyonunu iptal etti. Karara tepki gösteren CHP alternatif resepsiyon yapma kararı aldı. Resepsiyon gerilimi bununla da sınırlı kalmadı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile CHP'li Grup Başkanvekili Özgür Özel telefonda tartıştı.

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre CHP resepsiyonda konuklara yapılacak ikram ve sunum için Meclis'ten garson talep etti. Bu durumu Meclis Başkanlığı'na bildirdi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman "Benim iptal ettiğim resepsiyonu yapmakta neden ısrar ediyorsunuz." dedi. Özgür Özel, Kahraman'a iptal kararını tanımadıklarını söyledi.

Meclis Başkanı CHP'nin garson ve ikram talebinin karşılanmayacağını belirtince, Özgür Özel "Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar gelecek, gerekirse garsonluğu ben yaparım" şeklinde karşılık verdi. Bu sözler ikili arasındaki gerilimi iyice tırmandırdı. Meclis Başkanı İsmail kahraman "İsminiz gibi kendinize özel işler yapamazsınız" deyince CHP Grup Başkanvekili "siz de iktidarın kahramanlığına soyunamazsınız" diye yanıt verdi.

Kahraman'ın sözleri CHP'ye geri adım attırmadı. Resepsiyon için hazırlıklara başlandı, davetiyeler gönderildi. Çocuklar için pasta siparişi verildi. Resepsiyonda müzik çalınmayacak, içki servisi de yapılmayacak.
http://www.haberturk.com/gundem/hab...meclis-baskani-arasinda-resepsiyon-tartismasi

Ben garsonluğa talibim, seve seve yaparım.

Arap şeyhlerine Savarona'da dehşetengiz yemekler vermek için, oteller temin edilirken ülkenin her türlü imkanından faydalanıldığı günden daha bir gün önce şehit haberleri oldu ama kimse sallamadı. Açılışlarda da şehitler kimsenin umru değildi. Neden 23 nisanda bunlar sorun edildi? Cidden mide bulandırıcı.

Ben asıl 23 Nisan kutlamalarını okullarda dahi asgari seviyeye çekenlerin Kut'ül Amare kutlamaları yapıp yapmayacağını merak ediyorum, alın size yeni bir tartışma konusu:KK14:
Diyorlar ki okullara Kut'ül Amare için talimatlar verilmiş.

Ben asıl 23 Nisan kutlamalarını okullarda dahi asgari seviyeye çekenlerin Kut'ül Amare kutlamaları yapıp yapmayacağını merak ediyorum, alın size yeni bir tartışma konusu:KK14:
Diyorlar ki okullara Kut'ül Amare için talimatlar verilmiş.
Onu bende duydum.Muhtemelen de yaparlar.
Yapmasalar bile sırf hoş gözükmek adına bazı okullar kutlayabilir gibi...

Onu bende duydum.Muhtemelen de yaparlar.
Yapmasalar bile sırf hoş gözükmek adına bazı okullar kutlayabilir gibi...
Bu sene 100. yıldönümüymüş, bu sebeple kutlamaların görkemli olacağı söyleniyor, Google amcaya sorunca döküyor konuyla alakalı bilgileri.

Mevzu Kut'ül Amare'nin kutlanması da değil, o da kutlansın çok isteniyorsa ama 23 Nisan'a rakip, unutturucu olarak düşünülüyorsa bunu yapmaya hakları yok, zira Kut'ül Amare'de Zafer kazanan komutan Atatürk'ün silah arkadaşı, Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra bu zaferi Kut Bayramı adı altında kutlamışız her sene, kaldıran Atatürk değil, zira Kut Bayramı 1952'de kaldırıldığında Atatürk sağ değildi, kim kaldırdı :KK14:

Bu sene 100. yıldönümüymüş, bu sebeple kutlamaların görkemli olacağı söyleniyor, Google amcaya sorunca döküyor konuyla alakalı bilgileri.

Mevzu Kut'ül Amare'nin kutlanması da değil, o da kutlansın çok isteniyorsa ama 23 Nisan'a rakip, unutturucu olarak düşünülüyorsa bunu yapmaya hakları yok, zira Kut'ül Amare'de Zafer kazanan komutan Atatürk'ün silah arkadaşı, Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra bu zaferi Kut Bayramı adı altında kutlamışız her sene, kaldıran Atatürk değil, zira Kut Bayramı 1952'de kaldırıldığında Atatürk sağ değildi, kim kaldırdı :KK14:
Adnan Menderes tabiki...

Adnan Menderes tabiki...
Aynen öyle, NATO'ya girerken İngiliz'ler baskı yaptı diye kaldırmış, yetmemiş okul kitaplarından bile çıkarılmış, geçen gece bir programda denk geldim, kaldırılma kısmına değinmediler bile, öyle bir anlatıldı ki sanki Atatürk kaldırmış gibi algı oluştu.
Kutlayacaklarsa kutlasınlar ama doğru aktarsınlar, farklı algılar yaratmasınlar.

Aynen öyle, NATO'ya girerken İngiliz'ler baskı yaptı diye kaldırmış, yetmemiş okul kitaplarından bile çıkarılmış, geçen gece bir programda denk geldim, kaldırılma kısmına değinmediler bile, öyle bir anlatıldı ki sanki Atatürk kaldırmış gibi algı oluştu.
Kutlayacaklarsa kutlasınlar ama doğru aktarsınlar, farklı algılar yaratmasınlar.
Yanlız Mune bir köşe yazısında Sakallı Nurettin efendinin ilerleyen zamanda Atatürk'e ihanet ettiği yazılmış.Bulursam linkini mesaj atarım :KK66:

çocuklar için harcayacağınız meclis parasında bana ait olan tüm hakkımı helal ediyorum , lütfen harcayın sayın meclis başkanı.Gereksiz yere harcadıklarınız içinse hakkımı helal etmediğimide bilmenizi isterim,nokta

Back