- Konu Sahibi _AlataRieL_
Yiğit Çağan sekizinci ayında.. ve ben çaresizlik içindeyim. 13-15 gün önce kollarının üst tarafında sinek yeniği ile isilik arası bir görünümde kızarık birkaç nokta oluştu. Alanya da yaşadığımız için sıcaklara yorduk ve basit çözümlerle gideririz sandık. ama kızarıklıkların ilk görüldüğü zamandan yaklaşık 4-5 gün sonra biraz daha yaygınlaştılar.ben de sürekli gittiğimiz doktorunu arayıp endişemi dile getirdim. gittiğimize bize diğer önerilerinin yanında elocon pomat verdi. kortizonlu olduğu için de 3 günden çok kullanmamamız gerektiğini söyledi. ilk 2 günde gerçekten de söndü yavaşca kabartilar fakat 3. gün sürmemize rağmen büyük bir yayılma gösterdi. allerset damla da alıyordu o arada ki hala alıyor. ertesi pazartesi tekrar doktora gittiğimde beni cildiyeye yolladı. cildiye doktoru bakıp çam byte ı diye çok küçük bir böceğe yordu. o da fenistil verdi. ancakaynı gün (ilacı da uyguladım) kızarıklık tüm vücuda atladı. kollar şu an kızarıklıktan görünmüyor ( becerebilirsem resim de eklerim )bacaklarda da kollardaki başlangıç kızarıklıkları vardı. ben de dayanamayarak bu sabah tekrar cildiyeye götürdüm bu kez ek olarak :bepanthen+tyrosid+badem sütü+evigen ampul den oluşan bir karışımdan sonra fenistil sürmemi söyledi. bu günkü muayenede evde köpek olduğunu söyleyince de çam byteları gitti yerine köpekle ilgili alerji kondu. fakat önerdiklerini ikinci kez yaptığım şu saatlerde yiğit in bacakları da nerdeyse kolları gibi kızarmış durumda. yani gerilemediği gibi çoğalıyor. akıl fikir öneri herşeye ihtiyacım var.. sanırım aktif bir üye olmadığım için resim ekleyemiyorum
Son düzenleme: