Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Kıştan çıkarsam eve, elimdeki para erir doğalgaz faturalar vs daha çok olur diye düşünüp evde oturdu.
Şimdi yaklaşık on gündür de gece gündüz ev arıyoruz. Onun planı evi bulup ardından iş arayışına geçmek.
En kötü ihtimal olarak düğün ertelemeyi düşündüm yani bunda ters bi durum yok heralde değil mi? Ayrılmaya gerek bir durum var mı gerçekten?

Bence kızmayın ama mantıklı değil bu şekilde iş bulmak zor yukarıda arkadaşın dediği gibi Hazirandan sonra rahat Ağustosa kadar azalır iş imkanı çünkü Ramazanda her yer durgun olur tatilde olur :KK51:işi hemen bulun sonra evi arayın son 1 ay kalada ev tutulur :KK59:Ayrılın demek bana düşmez öyle birşey yok zaten sadece bence nişanlınızla konuşun sıkıştırın planı yanlış yaptık bence acele edelim demenizde fayda varHoppaYoksa diğer konuda evet iki kişi çalışıp bir yuva kurabilir aileden desteğe gerek yok bizde kendimiz kalkınmaya çalışıyoruz yeterki istensin annenizde korkuyor hak veriyorum 5 aydır tanışıyorsunuz insan bir anda bile değişiyor senelerdir tanıdığın insanı tanıyamıyorsun yeri geliyorHoppa

Annen sonradan yan çizmiş baştan öneride bulunacağı şeyleri sona saklamış kızların dediği gibi tarih yaklaştıkça panik olmuş

Bence kızmayın ama mantıklı değil bu şekilde iş bulmak zor yukarıda arkadaşın dediği gibi Hazirandan sonra rahat Ağustosa kadar azalır iş imkanı çünkü Ramazanda her yer durgun olur tatilde olur :KK51:işi hemen bulun sonra evi arayın son 1 ay kalada ev tutulur :KK59:Ayrılın demek bana düşmez öyle birşey yok zaten sadece bence nişanlınızla konuşun sıkıştırın planı yanlış yaptık bence acele edelim demenizde fayda varHoppaYoksa diğer konuda evet iki kişi çalışıp bir yuva kurabilir aileden desteğe gerek yok bizde kendimiz kalkınmaya çalışıyoruz yeterki istensin annenizde korkuyor hak veriyorum 5 aydır tanışıyorsunuz insan bir anda bile değişiyor senelerdir tanıdığın insanı tanıyamıyorsun yeri geliyorHoppa
Sekiz aydır birlikteyiz toplamda. Tabiki kimseyi tanıyamıyorsun. Planın yanlış yapıldığını söyledim ona. O da zaten tutuşmuş vaziyette, uyku uyuyamıyor yaralar çıkıyor vücudunda stresten. Şuan yaptığımız gece gündüz demeden ev aramak ve gittiği gibi iş peşinde koşmak. Ben iki yıldır iş arıyorum ama yaşadığım yerden dolayı bulamıyorum.Sanıyorum ki İstanbul'a gittiğimde iş bulabilirim çünkü eğitim vs olarak daha alt kademede olan arkadaşlarımın hepsi çalışıyor.

Annen sonradan yan çizmiş baştan öneride bulunacağı şeyleri sona saklamış kızların dediği gibi tarih yaklaştıkça panik olmuş
İşte anlatmaya çalıştığım tam olarak bu.
En başında konuşulan şey buydu. Kimse ağzını açmadı ne annem ne de aile büyükleri. Zaman yaklaştıkça herkes başımıza üşüşmeye başladı. Maddi destek zaten yok bari manevi olarak yıkmak yerine biraz moral verebilseler keşke.
O yüzden kafam allak bullak.

Sekiz aydır birlikteyiz toplamda. Tabiki kimseyi tanıyamıyorsun. Planın yanlış yapıldığını söyledim ona. O da zaten tutuşmuş vaziyette, uyku uyuyamıyor yaralar çıkıyor vücudunda stresten. Şuan yaptığımız gece gündüz demeden ev aramak ve gittiği gibi iş peşinde koşmak. Ben iki yıldır iş arıyorum ama yaşadığım yerden dolayı bulamıyorum.Sanıyorum ki İstanbul'a gittiğimde iş bulabilirim çünkü eğitim vs olarak daha alt kademede olan arkadaşlarımın hepsi çalışıyor.
Yıllarca tanısanda tanıyamazsın tabi kişiyi nasıl nerede tanıdığına bağlı farklıdır herkesin tanıma şekliHoppaİnşallah bundan sonra işleriniz rast giderde hepsini gerçekleştirebilirsiniz yer olarak iş imkanı değişir tabi ki neredesiniz bilmiyorum ama ekmek her yerde artık aslanın midesinde resmen :confused:

Yıllarca tanısanda tanıyamazsın tabi kişiyi nasıl nerede tanıdığına bağlı farklıdır herkesin tanıma şekliHoppaİnşallah bundan sonra işleriniz rast giderde hepsini gerçekleştirebilirsiniz yer olarak iş imkanı değişir tabi ki neredesiniz bilmiyorum ama ekmek her yerde artık aslanın midesinde resmen :confused:
Amin canım inşallah rast gitsin dua dilimden düşmüyor.
Yaşayacağımız yer İstanbul. Nişanlım da doğma büyüme İstanbullu.
Allah gönlümüze göre versin inşallah.:KK51:

anneniz baştan ok demiş,
ama anladığım kadarıyla en baştan bu zamana pek bir yol alınmamış..
tabiki herşey maddiyat değil ama hayatın gerçekleri bunlar..
düğüne var dört ay, ki haziran temmuz ramazandan dolayı ölü sezon (ev ve iş bulmak adına)
ikinizde işsizsiniz, ev dahi tutulmadı..
annenizin durumuna nazar değdi demeyelimde, gözünü açtı diyelim bence..
sonuçta etrafta annenize soruyordur, ''naptınız, oğlan işe girdimi, evi naptılar tuttularmı vs vs vs ''
nikah vs için net tarihler alınmadıysa, bu düğünü ertelemenizde sizin için fayda var..
nacizane fikrim..
hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim..

anneniz baştan ok demiş,
ama anladığım kadarıyla en baştan bu zamana pek bir yol alınmamış..
tabiki herşey maddiyat değil ama hayatın gerçekleri bunlar..
düğüne var dört ay, ki haziran temmuz ramazandan dolayı ölü sezon (ev ve iş bulmak adına)
ikinizde işsizsiniz, ev dahi tutulmadı..
annenizin durumuna nazar değdi demeyelimde, gözünü açtı diyelim bence..
sonuçta etrafta annenize soruyordur, ''naptınız, oğlan işe girdimi, evi naptılar tuttularmı vs vs vs ''
nikah vs için net tarihler alınmadıysa, bu düğünü ertelemenizde sizin için fayda var..
nacizane fikrim..
hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim..
Nikah dairesinden gün alındı, hem düğün hem de kına için yerler tutuldu kaporolar verildi.
Evet bu sorulara da maruz kalıyoruz sürekli ayrıca.
Nişanlımın işi var fakat tam olarak yapabilmesi için İstanbul'da olması gerekiyor.
İşte hep burada kilitleniyoruz.

Bugün itibariyle Allah'ın da izniyle evimizi tuttuk kızlar.
İnşallah herşey hayırlısıyla olur. Ev biraz ufak ama konum olarak inanılmaz güzel bir yerde.

Ev tuttuk diyorum, annemin ağzından hayırlı olsun lafını bile duymadım.
Ve inanın ortada bir tek sorun yok.
Annem oğlu gibi benimsemişti nişanlımı.
Şuan bahsettiğimde tepki bile vermiyor.
Ne diyeyim, umarım öyle işler yaparız ki Allahım bizi mahcup etmesin, herkesin çenesi kapanır.
Annemi yılan gibi sokup huzurumuzu bozanları da Allah'a havale ettim.
Kim huzurumuzu bozduysa Allah ona hiçbir konuda huzur yüzü göstermesin, bu benim en heyecanlı bi o kadar da en stresli zamanlarım.
Heveslerimi kıranları Allah'a havale ediyorum.

Rabbim ne kadar büyük..
Nişanlım bugün iş başı yaptı, evet işi buldu üstüne bir de işe başladı.
Maaşı çok tatminkar değil ama başlangıç için de iyi.
Evimiz ve onun işi hazır.
Hem içim buruk hem de mutluyum.

evleneceğin adamı sen tanıyorsun.
işsiz olması değil de gerçekten iyi bir iş bulabilecekse ve çalışmayı seven bir insansa sorun yok.
bende işe önem veririm, evlenirken de ilk kriterim buydu adam akıllı bir işi olması.
annenin tepkileri de her annede olan tepkiler.
benim annem düğünüme bir kaç ay kala benle hiç konuşmuyordu.
aramızda hep bir huzursuzluk vardı.
evlenip eşimle yaşamayı çok istemiştim o dönem.
eşim de beni şaşırtmadı gerçekten hala da eşimle yaşamayı tercih ederim.

Sevgili arkadaşlarım merhaba. İnanın kendimi zor toparlayarak yazıyorum. Sizi sıkmadan sorunun ne olduğunu yazacağım ve farklı fikirlere çok ihtiyacım var.
Şuanda nişanlıyım, tanışmamızın beşinci ayında nişanlandık nasip olursa da ağustosta evleneceğiz. Annem nişanlımı çok severek kabul etti ve hatta bazen nişanlımla daha da iyi anlaşırdı. Gel gelelim son bir aydır sanki biz ayrılmışız gibi bir tepkisi var annemin. Önce huzur diyen kadın bir anda; nasıl çalışacaksın nasıl yetişeceksin nasıl geçineceksiniz sen hayatı kolay mı sanıyorsun diye konuşmaya başladı. Nişanlımın kenarda parası vardı evi kıştan tutup masraf yapmamak için annesinin yaşadığı ilçeye gitti ve kışı orada geçirdi ki o elindeki parayı eşyalarımıza harcasın. Şimdi ev arıyoruz bulduğumuz an işe başlayacak, işe girmek kolay mı diyeceksiniz, tecrübe ve belgelerinden dolayı elbet bulacağım diyor.
Ben üç üniversite bitirdim ve işsizim. Şu zamana kadar hayat müşterek diyen annem bi anda 180 derece döndü. Yahu ben bırada ne hayat hikayeleri okuyorum, insanlar canla başla çalışıp yapıyorlar, ben büyük hayaller kuruyormuşum???
Şöyle de bi durum var, annem nişanlımın bu durumunu en başta kabul etti. Şimdi 4 ay kalmış nasıl yetişecekmiş herşey nasıl olacakmış inanın annem beni kanser edecek.
Nişanlımın kişiliğine gelince; ben ona deliler gibi bağırsam da beni sakinleştirir daha bana sesini yükselttiğini duymadım. Elimdeki imkanlar ölçüsünde herşey istediğin gibi olacak, çünkü sen mutlu olursan ben de mutlu huzurlu olurum diyor, giyimime karışmaz, kıskançtır ama yolda erkek arkadaşımla konuştum diye kızmaz mesaj attım diye kızmaz böyle bir adam.
Kızlar, bu özelliklerin hiç önemi yok mu??? kaçıncı planda?
Boş laflarmış bunlar, icraat yokmuş.
Benim göremediğim bişey mi var ne olur söyleyin? Dedim ki anne o zaman senin uygun gördüğün biri olsun, zengin falan olsun. Birileri mi giriyor aklına bilmiyorum.
Bu arada nişanlımın da benim de babamız yok. Elimizden geldiğinde yapmaya çalışıyoruz bişeyleri, herkesin durumu belli. Bu adam sırf benle buluşmak için bi hafta evden para harcamamak için çıkmaz, sadece benim yanıma gelirdi.
Söyleyin ayrılayım mı? Anneme de çok sordum bu soruyu ama sadece susuyor...
yazdiklarina bakarak, annenin sorun cikarmadaki tek gerekcesi maddiyat oldugundan, 'annen senin goremedigini goruyodur' demeyecegim..
maddi olarak cok zorda kalirsaniz ve yetismezse bsyler, eylule ekime sarkar dugun, nedir yani? onemli olan saygiyi, sevgiyi, guveni yitirmemek..
ve annenin bu dusuncelerini nisanlin duymasin derim.. icinde yara olur ve bu donemlerde yapilanlar pek unutulmuyor.. empati kursana, cok rencide edici..

evleneceğin adamı sen tanıyorsun.
işsiz olması değil de gerçekten iyi bir iş bulabilecekse ve çalışmayı seven bir insansa sorun yok.
bende işe önem veririm, evlenirken de ilk kriterim buydu adam akıllı bir işi olması.
annenin tepkileri de her annede olan tepkiler.
benim annem düğünüme bir kaç ay kala benle hiç konuşmuyordu.
aramızda hep bir huzursuzluk vardı.
evlenip eşimle yaşamayı çok istemiştim o dönem.
eşim de beni şaşırtmadı gerçekten hala da eşimle yaşamayı tercih ederim.

Şöyle söyleyeyim, cuma günü görüştü pazartesi yüzyüze görüştü ve bugün işbaşı yaptı. Şuan aldığı maaş süper değil ama zaten şöyle bir durum da var nişanlım bu işi kendine ek iş olarak buldu bunun yanında yapacağı bir işi daha var. İşinin olması tabiki çok çok önemli taş mı yiyeceğiz?
Hiç istemiyordum ama aynı duyguları şuan ben de yaşıyorum, evlenip eşimle yaşamaya başlamak.
İnşallah nişanlım da beni hiç şaşırtmaz ve yanıltmaz.
Size de mutluluklar dilerim. :KK51:

yazdiklarina bakarak, annenin sorun cikarmadaki tek gerekcesi maddiyat oldugundan, 'annen senin goremedigini goruyodur' demeyecegim..
maddi olarak cok zorda kalirsaniz ve yetismezse bsyler, eylule ekime sarkar dugun, nedir yani? onemli olan saygiyi, sevgiyi, guveni yitirmemek..
ve annenin bu dusuncelerini nisanlin duymasin derim.. icinde yara olur ve bu donemlerde yapilanlar pek unutulmuyor.. empati kursana, cok rencide edici..

Zaten beni geren de en başından beri nişanlımın durumunu bile şu noktada sorun çıkarması oldu.
Nişanlımla çok sakin ve güzel giden bir ilişkimiz var ama bu durumlar ikimizi de çok gerdi.
Ne yazık ki nişanlıma annemin iş konusundaki endişelerinden bahsettim o biraz benim hatam oldu mu bilmiyorum ama açıkçası o dönem ben de biraz gaza geldim annem tarafından hani daha da uğraşsın çabalasın nişanlım diye.
Saygıda kusuru yok fakat çok alındı biliyorum.
Bu dönemde yapılanlar gerçekten unutulmuyor, annesinin dengesiz tavırlarının yanında bizimki biraz daha naif kaldı.
Neyse ki iki taraf da uzatmıyor da konu büyümüyor.
Nişanlım ev tuttu işe de girdi, bundan sonraki süreç düzeni kurmak ve eşyaları hazırlamak artık.
Eğer arada yabani otlar olmasa bu dönem daha da iyi geçecekti ama çevredeki insanların aşağılayıcı konuşmaları, bize hiçbir şeyi layık görememeleri ve en önemlisi teyzemin sürekli annemi doldurması beni çok ama çok zor durumda bıraktı.
İnşallah bundan sonrası daha da iyi olur.

Şöyle söyleyeyim, cuma günü görüştü pazartesi yüzyüze görüştü ve bugün işbaşı yaptı. Şuan aldığı maaş süper değil ama zaten şöyle bir durum da var nişanlım bu işi kendine ek iş olarak buldu bunun yanında yapacağı bir işi daha var. İşinin olması tabiki çok çok önemli taş mı yiyeceğiz?
Hiç istemiyordum ama aynı duyguları şuan ben de yaşıyorum, evlenip eşimle yaşamaya başlamak.
İnşallah nişanlım da beni hiç şaşırtmaz ve yanıltmaz.
Size de mutluluklar dilerim. :KK51:

Zaten beni geren de en başından beri nişanlımın durumunu bile şu noktada sorun çıkarması oldu.
Nişanlımla çok sakin ve güzel giden bir ilişkimiz var ama bu durumlar ikimizi de çok gerdi.
Ne yazık ki nişanlıma annemin iş konusundaki endişelerinden bahsettim o biraz benim hatam oldu mu bilmiyorum ama açıkçası o dönem ben de biraz gaza geldim annem tarafından hani daha da uğraşsın çabalasın nişanlım diye.
Saygıda kusuru yok fakat çok alındı biliyorum.
Bu dönemde yapılanlar gerçekten unutulmuyor, annesinin dengesiz tavırlarının yanında bizimki biraz daha naif kaldı.
Neyse ki iki taraf da uzatmıyor da konu büyümüyor.
Nişanlım ev tuttu işe de girdi, bundan sonraki süreç düzeni kurmak ve eşyaları hazırlamak artık.
Eğer arada yabani otlar olmasa bu dönem daha da iyi geçecekti ama çevredeki insanların aşağılayıcı konuşmaları, bize hiçbir şeyi layık görememeleri ve en önemlisi teyzemin sürekli annemi doldurması beni çok ama çok zor durumda bıraktı.
İnşallah bundan sonrası daha da iyi olur.
annen teyzenin doldurusuna geliyor, sen de annenin doldurusuna.. madem bilincindesin, dikkatli ve temkinli olmalisin.. nisanlina yansitip aranizda yaralar acma.. ailene karsi da sogutma derim.. onemli olan kuru ekmegi huzurla yemek.. eski esimin maasi bi cok kisinin dudagini ucuklatirdi ama ben oylesine mutsuzdum ki, tum kış tek kiyafetle gezdim nerdeyse, umrumda degildi, hevesim yoktu..
o nedenle, cok cok pahali olan huzuru kacirmaya degmez..

annen teyzenin doldurusuna geliyor, sen de annenin doldurusuna.. madem bilincindesin, dikkatli ve temkinli olmalisin.. nisanlina yansitip aranizda yaralar acma.. ailene karsi da sogutma derim.. onemli olan kuru ekmegi huzurla yemek.. eski esimin maasi bi cok kisinin dudagini ucuklatirdi ama ben oylesine mutsuzdum ki, tum kış tek kiyafetle gezdim nerdeyse, umrumda degildi, hevesim yoktu..
o nedenle, cok cok pahali olan huzuru kacirmaya degmez..

Siz benim hislerime tercüman gibisiniz..
Zaten ben çok daha önce farkına vardım dolduruşların, o dolduruşlara gelmiyorum çünkü insanlar bugün kara dediklerine yarın ak diyorlar.olan da bize oluyor. Artık kim kimin dolduruşuna gelirse gelsin ben sevgimin ve benim için herşeyi yapmaya hazır nişanlımlayım.
Farkediyorum annem de pişmanlıklarını belli ediyor zaten. Yazık ona da üzülüyorum yapma işte senin yanında hiçbir zaman hiçbir konuda yalnız bırakmayan kızın var.
İnsanın trilyonları da olsa, huzur olmadıktan sonra o bile yenmiyor tıpkı sizdeki örnek gibi..
Yorumunuz için teşekkür ederim. Son cümleniz altın vuruş oldu.

o nedenle, cok cok pahali olan huzuru kacirmaya degmez.

X