Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Tabi bi de şu var bakalım o başkası benim için hayırlı mı?
Madem benim için daha varlıklı birini istiyordu başında söyleyecekti.
Ya benim tek endişem "bak ben demiştim" lafını duymak. Annem bu lafı söylemeye bayılır da..
Babam onu hayal kırıklığına uğrattığı için herkesi öyle sanıyor.

Gönül bu kimi seçeceği belli olmaz. Çok zengin birinin seni ve onu hayal kırıklığına uğratmayacağının garantisi yok. Annen bu konuda biraz egoist ama neticede bu senin hayatın.

Benimde Eylül'de düğünüm var arada sırada annem huysuzluk ediyor şaşırıyorum bu duruma teyzem, ayrılma telaşına kapıldı ondan böyle yapıyor diye yorum getirdi.
Eminim sizin annenizde sizden ayrılacak o nedenle hem üzüntü hem stres hem korku üçünü bir arada yaşıyor ve duyguları bu şekilde açığa çıkıyor.

Nişanlınız ne iş bulursa yapacak, ekmeğini taştan çıkartacak biri mi? Eğer rahat biriyse anneniz bunu farketmiş bu yüzden de telaş ediyor olabilir.
Canınızı sıkmayın. Geçer bunlar ayrılık falan da aklınıza gelmesin.

Gönül bu kimi seçeceği belli olmaz. Çok zengin birinin seni ve onu hayal kırıklığına uğratmayacağının garantisi yok. Annen bu konuda biraz egoist ama neticede bu senin hayatın.
Kendi sıkıntı çekmiş ve şuan benim de sıkıntı çekeceğinden adı gibi emin. Sağolsun çevesi de bu konuda yakıtı hiç eksik etmiyorlar. Maşallah sorunsuz giden bi ilişkim var fakat nişanlıma yakın davranmaya bile çekinmeye başladım sanki 18 yaşında körpe cahilim ya.

Keşke benim teyzem de annemi doldurmak yerine destek olsa.. Neticede yuva kurulacağı zaman destek olunmalı değil mi?
Annem böyle yaparak daha da uzaklaştırıyor kendinden, evde iki yabancı gibiyiz.
Nişanlım ne iş bulsa yapacak biri hatta kaç kez şu cümlelerine şahit oldum;
Ekmeğimi taştan çıkarırım ben bizim için, seni zorda bırakır mıyım?
İnsanlara mahcup olmaktan da çekinen biri ayrıca.
Annem rahat olduğu kanısına şuradan vardı; nişanlım tüm kış çalışmadı evdeydi ama tabi asıl mesleği pc başındaydı para kazanamadı ama pc başındaki işlerini yaptı. Sadece benimle buluşacağı zaman dışarı çıktı. Bunu ben rahatlık değil fedakarlık olarak görüyorum. Ne kadar rahat da olsa bi erkek tüm kış evde oturmaya katlanabilir miydi?

Evet bu tür şeylerde sakinleştirici biri lazım. Ama her insan bunu yapamıyor maalesef. Siz yine de annenizle aranızı açmayın. Anneniz biraz onu anlamaya çalışın oturup sakince konuşun biraz zaman geçsin. Beni çok üzüyorsun neden böyle yaptığını anlamıyorum anne diyerek davranışlarının asıl nedenini bulmaya çalışın. Anneniz sizin sıkıntıya girmenizi istemediğinden böyle yapıyordur. Kim kızının üzülmesini ister ki? Ama böyle yaparak seni üzdüğünün farkında değil belli ki..
Katlanamaz doğru. Hayırlısı olsun hakkınızda. Peki nişanlınınz ne zaman işe girmeyi düşünüyor? Ya da şuan çalışıyor mu ?

kaç kez konuşmaya çalıştım ama çok sabit fikirli ve sonucunun ne olacağını düşünmeden de derdi sadece haklı çıktığını görmek. Kim sıkıntı çekmek ister.
Nişanlım evi tuttuğumuz an daha evvel çalıştığı yerlere baş vuracak yani ev tutmayı bekliyoruz onun işe girmesi için.
Ben nişanlıma düğünü ertelemeyi de teklif ettim, sorun değil dedim ve kızdı bana öyle şey olur mu diye.
Zaman işte. Hayırlı olanı göreceğiz ama bu dönemi olumsuz duygulara bürünmek yerine destek olup motive ederek geçirmek daha mantıklı değil mi?

Belki birileri aklına girmiştir, annen de geleceğinden endişe etmiştir. Sen düzgünce konuşur, annene bu şekilde gerçekten mutlu olacağını anlatırsan anlar. Ne zengin insanlar var, iki dakikada malı mülkü gidiyor elinden. Bu şekilde konuş annenle, zengin olup huzursuz olan çok insan var. Hem zengin erkek her hakkı görüyor kendinde, sürekli kadını ezmeye çalışıyor. Babamdan ve eski sevgilimden biliyorum. Hep benim lafım geçsin derdinde ve şımarık insanlar. İstisnalar da var tabii ki ama onu nerede bulacaksın. Annenle uzun uzun konuş bunları.

Nişanlınız hala neyi bekliyor pek anlamadım. Ev tutmakla işe girmenin ne alakası var. İşine girsin evi elbet tutarsınız. Bence daha fazla vakit kaybetmesin. Annenizin konumunda annem olsa oda aynı böyle tepki verirdi. Çünkü düğüne az kalmış nişanlı işsiz vs. Her iki tarafında anlayışlı olması gerek.

Bunları çok iyi bilen biri aslında. Mal mülkün ne kadar önemsiz olduğunu söyler durur hep ama benimle ilgili aynı şekilde bakamıyor bir türlü olaya.

Nişanlım sokakta kalmamak için önce ev tutup ardından işe girmeyi planladı. Yani yaşayacağımız şehirde ev tutup işe girecek. Zaman azaldıkça ondaki stresi de sesinden bile anlayabiliyorum.
Tabi anne tepki vermekte çok haklı da sanki bitecekmiş gibi bir tavır sergilemesi beni de telaşa sürüklüyor..

Anneniz, sizin 'yuvadan' uçup gideceğinize üzülüyor bence.
Yeni yuvanızda sıkıntı çekeceksiniz diye de ayrıca dertleniyor olabilir.
Hırsı ve sözleri bundan dolayı diye düşünüyorum.

tanışmamızın beşinci ayında nişanlandık nasip olursa da ağustosta evleneceğiz.

Önce huzur diyen kadın bir anda; nasıl çalışacaksın nasıl yetişeceksin nasıl geçineceksiniz sen hayatı kolay mı sanıyorsun diye konuşmaya başladı.

Ben üç üniversite bitirdim ve işsizim.

Şöyle de bi durum var, annem nişanlımın bu durumunu en başta kabul etti. Şimdi 4 ay kalmış nasıl yetişecekmiş herşey nasıl olacakmış

biraz fazla gözü kara degil misiniz?

siz işsizsiniz, nişanlınız da öyle.
5aydır tanıdıgınız biriyle evlilik kararı alıyorsunuz, fakat nasıl gecineceginiz belirsiz...

anneniz tutarlı aslında, önce huzur demis, karakterini begense de evlilik yaklastıkca ikinizin de her seyi nikaha baglayan bu tavrınızın mantıksız oldugunu ve kendince huzursuzluk cıkacagını düşünerek uyarmış.

anneniz nişanlınızın bu durumunu kabul etmiş de evlilige gidecek iki yetiskin insanın da aylarca işsiz bekleyip evlenelim esyalarımız olsun iş kolay bulunur diyerek hareket edecegini düşünmemistir.

iş bulamadıgınızda ilk birkac ay nasıl gecinmeyi düsünüyorsunuz mesela?

Evi tutar tuttugu an ise girecek demissinde belgeyle vs adami havada kapmiyorlar benim esimde 2 unv mezunu kac senelik deneyimliydi bi issiz kaldi valla bulana kadar kurdeşen doktuk sen desen 3 unv var ama issizsin ?? Niye sende mi istedigin an ise girebilecegini dusunup bekliyorsun ayril demiyorum ama olduda sansin yaver gitmesse hakikaten hayal olur hersey Alllah yardim etsin zor derdin evlenmek olmasin is bulmadan kalkisma evlenmeye en guzel zamanlariniz zehir olur .. samanlik seyran kafasi yasamayin

nişanlım işe girmeden imzayı atmam bunu kendisine de söyledim. gerekirse düğünü erteleriz dedim. bodoslama gözüm kapalı atlamayacaģım yani.
şuan işler yaver gitmezseayrılmakm mı gerekiyor peki?
ayrıca benim işe girmem için evlenmem gerek. zira yaşadığım yerde iki senedir satış danışmanlığı işine bile giremedim.

Anneniz tedirgin olmakta haklı bence kızmayın bana ama ben bile okurken tedirgin oldum kış boyunca evde durmak çalışmamak niye çok mantıksız geldi basbayağı ikinizde çalışabilirsiniz illa nikaha herşey olacak öyle ev bulmak işe girmek falan basit işler değil biz aylardır arıyoruz doğru düzgün ev yok herşeyiniz duruyor Ağustosta düğün bence artık acele etme zamanınız gelmiş iş bulunmalı sonra ev bulunmalı işte 1 ay çalışınca ücret ödenir

Kıştan çıkarsam eve, elimdeki para erir doğalgaz faturalar vs daha çok olur diye düşünüp evde oturdu.
Şimdi yaklaşık on gündür de gece gündüz ev arıyoruz. Onun planı evi bulup ardından iş arayışına geçmek.
En kötü ihtimal olarak düğün ertelemeyi düşündüm yani bunda ters bi durum yok heralde değil mi? Ayrılmaya gerek bir durum var mı gerçekten?

tamam ayrılmayın da elinizi de çabuk tutun
iş bulmak ne kadar tecrübeli olsa da zor ayrıca yaza yaklaştık hemen hemen her sektör de işçi açığı kapanır çünkü hazirandan eylüle kadar sektörler işler azalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…