Ya öyle bir işliyor ki beynime, ya haklı çıkarsa korkusu beni kanser edecek.Nişanlım da ben de oldukça yetişkiniz yaş ve kafa olarak. Gerçekleri görünce dediklerini hatırlarmışım..Dişinizi sıkın cok cevap vermeyin. Koskoca insansiniz zorla sizi ayırıp baskasiyla evlendirecek degil ya. Anne ben kararimdan donmeyecegim kendini yorma diyin
En başından beri iş durumunun bu şekilde olacağını biliyordu yeni mi farketti bunu anlayamıyorum.Anneniz kaygilanmakta cok da haksiz degil, ikiniz de issizsiniz anladigim kadariyla, ama tabi ki bu ayrilmak icin gerekce degil, bir an once ev ve is olayini halledin ki anneniz de rahatlasin siz de
ayrılma tabiki, annen iş ciddiye binince hemen hemen tüm annelerin verdiği tepkiyiveriyo, aslında korku bu, senden ayrılma korkusu. ..babanda yokmuş el ele bugünlere gelmişsiniz ama sen şimdi ayrı ev olacaksın kolay değil ona da, geçer merak etme
Biraz da dolduruşa geliyor olabilir. Etrafta zenginlerle evlenenler var. Ama herkes aynı olamaz ki..Ki kimin ne olacağı da belli değil.Canim anneler oyledir is ciddiye binince telaslanmistir hic merak etme duzelir sen ona birbirinizi ne kadar cok sevip herseyin ustesinden geleceginizi bol bol anlat dinlemesede anlat :))
Bi de bizim herşeyimizi aileler artı nişanlım yapacak yani düğün sonrası borç da ödemeyeceğiz. Anlayamadığım ben madem çalışmayacaktım neden okudum annemde bunun cevabı yok, 30uma geldim yıllarca annemden ayrı şehirlerde yaşadım evelAllah neden elele verince yapamayalım? Kaldı ki nişanlım çok anlayışlı yani baskısı yok bu tarz konularda, neden ev dağınık neden yemek yok demez biliyorum. Annem inanmayınca ben de şüpheye düşüyorum telaş yapıyorum zavallım nişanlım da bana çok soğuksun diyor demek ki istemesem de yansıtıyorum.biz evlendiğimizde borçlarımızdan başka hiçbir şeyimiz yoktu. tamamen yokluktan bir ev bir yuva kurduk. ailelerimizde yapamadılar sıkıntıları vardı. böyle o kadar çok hikaye varki. sizde yaparsınız. ikinizde çalıştığınız sürece her şey olur. canınızı sıkmayın. iki koca yetişkin insan neden kendi hayatını kuramasınki? aileler böyle malesef siz onlara bakmayın kendinize güvenin. tanımasam bile ben bile size güveniyorum. iki çalışan sorumluluk sahibi insanın yapamayacağı yoktur çünkü..
aileniz bile olsa kimseyi ilişkinize bu kadar karıştırmayın karşılıklı doğru bildiğiniz şekilde devam edin. bana kalırsa mutlaka çalışın. o kadar emeğiniz çabanız o vizelerde döktüğünüz terler sabahlara kadar çalışmalar boşa mı gitsin.. herşeyden önce nolursa olsun ekonomik özgürlük diyorum başkada bir şey demiyorum..Bi de bizim herşeyimizi aileler artı nişanlım yapacak yani düğün sonrası borç da ödemeyeceğiz. Anlayamadığım ben madem çalışmayacaktım neden okudum annemde bunun cevabı yok, 30uma geldim yıllarca annemden ayrı şehirlerde yaşadım evelAllah neden elele verince yapamayalım? Kaldı ki nişanlım çok anlayışlı yani baskısı yok bu tarz konularda, neden ev dağınık neden yemek yok demez biliyorum. Annem inanmayınca ben de şüpheye düşüyorum telaş yapıyorum zavallım nişanlım da bana çok soğuksun diyor demek ki istemesem de yansıtıyorum.
tanışmamız yemin ederim film gibiydi. klasik gelebilir ama gerçekten öyle. Bizim de öyle o lise mezunu ama önemi yok ki.. Öyle iyiki ban anlayışlı sevecen.. Kalbim bitirme diyor.Klasik anne tavirlari :) dugun yaklasti mantik yeni devreye girdi..
Mantik onemli ancak bana gore ikinci planda olmali.
Bnm ailemin maddi durumu esime gore cok cok iyiydi ben univ okuyorum esim ilkokul mezunu vs ama esimi cok seviyorum ve bnce yeryuzundeki en iyi adamen azindan simdilik ciddi bi sorunumuz yok cok sukur..
Diyecegim o ki kalbinin sesini dinle seni mutlu edecegine inaniyorsan hicbir sey icin canini slkma,tadini cikar
Ya annem her zaman önce iş derdi o kadar okudun kariyerini yap derdi. Şimdi ne oldu peki? Ben zaten farklı bi kafadayım yani kendim para kazanmalıyım neden benim rujumu o alıyor diye bir düşünce yapısına sahibim bu önceden beri böyleydi hayatımda.aileniz bile olsa kimseyi ilişkinize bu kadar karıştırmayın karşılıklı doğru bildiğiniz şekilde devam edin. bana kalırsa mutlaka çalışın. o kadar emeğiniz çabanız o vizelerde döktüğünüz terler sabahlara kadar çalışmalar boşa mı gitsin.. herşeyden önce nolursa olsun ekonomik özgürlük diyorum başkada bir şey demiyorum..
kesinlikle doğru. anneler de bazen hata yapabilir. sizi kaybetme düşüncesiyle içinde bulunduğu duygular onu yanlış yönlendiriyordur. siz onu kırmayın tamam diyin bildiğinizii yapın :)Ya annem her zaman önce iş derdi o kadar okudun kariyerini yap derdi. Şimdi ne oldu peki? Ben zaten farklı bi kafadayım yani kendim para kazanmalıyım neden benim rujumu o alıyor diye bir düşünce yapısına sahibim bu önceden beri böyleydi hayatımda.
Çalışmayı çok istiyorum istanbul'da da bunu inşallah gerçekleştiririm. Üniversite maddi manevi ne çok şey aldı götürdü neden meyvesini toplamayayım ki değil mi ama? Hadi nişanlım 10 milyar kazansın ben çalışmayayım. Peki Allah korusun ölse ben ne yapacağım değil mi?
Gayet akıllı ve mantıklı bir hatunsun. Annenin sözlerini ve davranışlarını kafaya takma. Bazı ebeveynler işler ciddiye girdiğinde bir sebepten garip davranmaya başlıyorlar.Eğer söylediklerinin altında başka bir sebep yoksa ki sanmıyorum, annen senden ayrılacağı için korkuyor olabilir. Allah bilir ne düşünüyor...Ya annem her zaman önce iş derdi o kadar okudun kariyerini yap derdi. Şimdi ne oldu peki? Ben zaten farklı bi kafadayım yani kendim para kazanmalıyım neden benim rujumu o alıyor diye bir düşünce yapısına sahibim bu önceden beri böyleydi hayatımda.
Çalışmayı çok istiyorum istanbul'da da bunu inşallah gerçekleştiririm. Üniversite maddi manevi ne çok şey aldı götürdü neden meyvesini toplamayayım ki değil mi ama? Hadi nişanlım 10 milyar kazansın ben çalışmayayım. Peki Allah korusun ölse ben ne yapacağım değil mi?
Nişanlımın benim için bizim için çaba sarfetmeyeceğini, söylediklerinin anca lafta olduğunu söylüyor annem bana, kendini buna inandırmış. Nişanlım şimdiye kadar verdiği her sözü tuttu maddi manevi imkanı yettiğince.Gayet akıllı ve mantıklı bir hatunsun. Annenin sözlerini ve davranışlarını kafaya takma. Bazı ebeveynler işler ciddiye girdiğinde bir sebepten garip davranmaya başlıyorlar.Eğer söylediklerinin altında başka bir sebep yoksa ki sanmıyorum, annen senden ayrılacağı için korkuyor olabilir. Allah bilir ne düşünüyor...
İnanın bu soruları sordum artık sinirlerim de yıprandı. Annemin istediği gibi biri yok, kesinlikle aynı fikirdeyim hatta aynı şeyi düşünüyordum şuan, genelleme yapmıyorum ama zengin olup da neleri var. Ha bu züğürt tesellisi de değil. Bu adam beni el üstünde tutuyor sırf niyetinin ciddiyetini anlamam için 4 5 ay içinde nişan yaptı bana.Buradaki yorumlarinin aynilarini annene soyle
Bu tarz konusmasini istemedigini, her seferinde seni mutsuz ettigini, hayattan soguttugunu, kendi kizini uzmek mi istiyormus bir sor
Bence ayrilacak bir durum yok ortada
Annenin istedigi gibi biri bu dunyada pek yok
Zengin olsun beni calistirmasinda beni aldatsin, bana kotu davransin, asksiz sevgisiz bir evliligim olsa daha mi iyi olur de
Ben sevdigimle bir kuru ekmege raziyim lafta degil gerekirse icraatindede gorursun anne de
sert bir cikis yapmassan sanirim boyle devam edecek seni demoralize edecek sende nisanlina yansitacaksin
Nişanlımın benim için bizim için çaba sarfetmeyeceğini, söylediklerinin anca lafta olduğunu söylüyor annem bana, kendini buna inandırmış. Nişanlım şimdiye kadar verdiği her sözü tuttu maddi manevi imkanı yettiğince.