Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Buradaki yorumlari anlayamiyorum. Ne zaman boyle bencil olduk..

Bakim odalarinda emzirmek icin koltuk var.. O masa alt degistirmek icin ve bir alt degistirme maksimum 2-3 dakika surer. O masayi bu sureden fazla işgal etmesi kabul edilebilir degil. Hele ortada pisikten aglayan bir cocuk varsa.. Bir emzirme 15 -20 dakika suruyor.. Iyi ozaman o cocugunu emzirecek diye arkada bez degistirmek icin kuyruklar olussun. Cocugu emmiyorsa evinde otursun bir zahmet.

Ama evet bence siz psikologa gidin cunku durumu cok fazla kafaniza takiyorsunuz ve bu saglikli degil.

Hay ağzın bal yesin. Şok oldum yorumlara
Orası alt değiştirme yeriyse ve altı değiştirilecek bi bebek varsa öncelik elbette onundur

Bu durumlarda karşılıklı anlayış çok önemli. Tamam çocuğu sadece o şekilde emiyor olabilir ama o alanın asıl kullanım amacı o değil. Emzirme dediğin şey bazen 40 ve ya daha fazla dakika sürebiliyor, ne yapacak insanlar kuyruk mu oluşturacaklar kapıda? Ayrıca "a
Acele etme" demek de sizi ve bebeğinizi önemsemediğini gösteriyor.

Maalesef ki bazı insanlar, bebek bakım odalarını işleri bitene kadar yalnızca kendilerine ait bir alanmıs gibi kullanıyorlar. Geçenlerde ben de bebeğimi tuvalette emzirmek durumunda kaldım. Içerde yalnızca bir kadın bebeğini emzirdiği için kapıyı açmadı. Halbuki içerde iki kişinin bebeğini rahatça emzirebilecegi bir alan mevcuttu, oraya tek koltuğun konulması bu durumu değistirmiyor bana göre. Bilemiyorum ama kapıda iyak iyak ağlayan bir bebeğin duyulmazlıktan gelinmesi çok bencilce geliyor bana. Ayrıca belki ben alt değistirme alanını kullanacağım, sırf benden önce geldiğin için tüm odayı kendine tahsis etmenin ne anlamı var! Ama demem o ki, var böyle rahat insanlar. Sizin alt degişirmeniz 5 dakikalık bir olay, o esnada size biraz süre tanıyıp emzirmeye kaldığı yerden devam edebilir miydi? Bence evet.

Tüm bunlar sinir olunacak durumlar mı? Evet. Psikologluk olunacak durumlar mı? Hayır.

Eğer emziren ben olsaydım çoktan çocuğu kucağıma almıştım. çünkü işgal ettiğim yer alt değiştirmek için kullanılan bir yer. benim bebeğimin emme süresi bir saati de bulabilir. kimse bu sebepten mağdur edilmez. Bebeğimin meme reddi gibi bir sorunu varsa da başka bebeklerin hakkını gasp etmek yerine evimde oturabilirim. ortak kullanılan alanlar uzun süreler tek kişinin eline alabileceği alanlar değildir. Önce ben geldim diye istediğim gibi takılabileceğim anlamına da gelmez bu. toplu yaşamda bazı şeylere de dikkat etmek lazım.

Ben de kakası biter bitmez değiştirirdim. Hiç pişik sorunu yaşamadım şahsen. Ama bir kez az bı kızarmıştı. Onu da ılık su ile hemen yıkamak çözüm oldu. Bekletmemek lazım zaten yazık

Bu kadar sorun yapmayın kendinize olan olmuş zaten kendinize zarar veriyorsunuz

Hay ağzın bal yesin. Şok oldum yorumlara
Orası alt değiştirme yeriyse ve altı değiştirilecek bi bebek varsa öncelik elbette onundur
2. sayfadan sonra okuyamadim. Bencillik akiyor yorumlardan.
Bebegi tek o pozisyonda emiyorsa ne yapsin demisler. Kimsenin hakkina girmemek icin evinde oturacak.
Orada ciglik cigliga aglayan aci ceken bir bebek var. O kadin bebegini emzirmeye ara verip 2 dakika sonra tekrar emzirmeye devam edebilir. Yani onun durumu telafisi olan bir durum ama konu sahibininki degil.

Ayrica bebegin poposu pisik olmayabilirdi de. Bir emzirme minimum 20 Dk suruyor. Bu sure kakali bezle bekleyen bebekte pisik olusumu icin gayet yeterli bir sure.
Alt degistirme masasini dakikalarca isgal etmek ne munasebet yani..

Ben olsam muhtemelen tartisirdim. Konu sahibi de muhtemelen pasif kalip cocugunun hakkini savunamadigi icin simdi kendine yediremiyor. Ama bukadar takmasi da normal degil bu bana ders oldu bir daha bu tarz bir durumda sessiz kalmayacagim diye kendini teselli edip bu durumu asmasi gerek.

İyi de orasi bebek bakim odasi. Ben orda emzirmeyi tercih etmem ama edenler olabilir. Kadin memesini sıkıp daha hızlı emziremeyecegine gore sizin baska bir oda bulmaniz gerekir. Zaten dolu odaya kapisi kilitli olmasa da girilmez. Avmlerde en az 5-6 tane bebek odasi oluyor.

Tabi şu dünyada en kıymetli sizin çocuğunuz,diğerleri sıradan.Keşke ortalığı yıksaydınız(!)

Benim için öncelik bebeğin doyması o pozisyonda emiyorsa yapacak bir şey yok. Kadın da rahatsız olmuş ama arkadaşı rahatlatmış belli ki. Acele etme sen doyur bebeği diye. Avmlerde genelde kapılarda kilit oluyor ben kilitliyordum böyle şeylerle muhattap olmuyordum. Doluysa diğerine gidiyordum. O kadar kanamalı acil bir durumsa kaka yapma ve alt değiştirme süresi evden çıkmayabilirsiniz. Çünkü eve giderken yolda da kakasını yapmış olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…