Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

cunku kadinin o sekilde emzirmek zorunda olmasina asiri takildin
Ben kadının konu sahibine öncelik vermemesine ve bir kusura bakmayın bile dememesine takıldım emzirme şekline değil. Ona niye takılayım iyi de? İsterse amuda kalkarak emzirsin kadına vay efendim öyle emzirme mi olur demiyorum ki? Alllah onun da yardımcısı olsun dümdüz emzirmek bile zor iş zaten

Haklısın
Benim burda bu kadar laf etme sebebim konu sahibine çok yüklenilmiş çoğunluk emziren anneyi canhıraş savunmuş. Kadına o kadar üzüldüm ki zaten psikolojisi bozulmuş bir de herkese tek tek laf anlatmakla uğraşmış.

Kesin linç yiycem ama son 10 yıldır ebeveynlik hassasiyeti adı altında resmen çocuklu kadın terörü yaşanıyor. Geçen gün de bitanesi sıkış tepis metroda avaz avaz bağıran çocuğuna sussun diye etraftakiler agucuk gugucuk yaptılar diye " vay nasıl benim çocuğuma şeker teklif ederler, vay nasıl hşş derler, cahil köpekler , herkes katlanmak zorunda, katlanamayan taksiye binsin" bilmem ne diye köpürürek konu açmıştı, epey de bir destek almıştı Bugün level atlamislar kendileri gibi bebeklilere bile sarmaya başlamışlar artık, bebek bakım odası için kavgaya tutuşmak nedir.? Dur bakalım bu iş nereye gidecek?

Son düzenleme:
Ben söyleyeyim çok kötü yerlere gidecek . Yetişen çocuklar kendini dünyanın merkezi sanacak gerçek dünyaya girdiklerinde bommm aslında o kadar biricik olmadığını anlayacaklar

Konu sahibi dediğim gibi bence çok bunalmış eminim ki bir sürü sebebi vardır . Yazılan yazı sağlıklı değil yani bu kadar ofkelenilmez . Bence asıl soruna neden bu kadar ofkelendigine odaklanmali . Bence kesinlikle dinlenmeye ihtiyacı var

Sudocream var ondan alın pişiklere cok iyi geliyor ben bebeklerimde kullanıyorum hala bir sürmede geçiriyor

Kizabilirsiniz tepkiye, o an siz de gerginsiniz. Ancak karşı tarafta anne ve onun çocuğunun da o an emmeye ihtiyacı var. İki bebeğin de ihtiyacı farklı ancak ikisinin ihtiyacı da hem bebekler hem de anneler için elzem. Ancak ben bu konu özelinde psikoloğa gidecek bir durum görmedim. Şayet siz genel olarak bu vb. konuları bu denli kafaya takiyosaniz uzman desteği almanız size iyi gelir. Çünkü çocuk büyüdükçe farklı dertler/sorunlar eklenecek hayatınıza. Bazısına siz müdahale dahi edemeyeceksiniz çoğu zaman ya da yetersiz kalacaksınız. Daha bunun okul zamanı var ve henüz çevre dahil olmadı hayatınıza. Anlayışsız insanlar, zorba cocuklar vb. ..saymakla bitmez.

Bir keresinde avmdeyiz cocuga tulum alacaktik baktik cisi tasmis, kucuktu o zamanlar
Bebek bakim odasi da tek kisilikti tiklattik kapiyi dolu dendi neyse bekliyoruz 15 dk oldu yok 20 dk oldu yok, baska da o civarda bakim odasi yoktu bizde bebek arabasinda degistirdik uzerini cocugun, e bu sefer de acikti aglamaya basladi tabi bu surede 30 40 dk gecmisti hani emiyor diye dusunup bu sureyi tanidim neyse tekrar tiklattik kapiyi kadin bi hınçla acti kapiyi cocuk uyutuyoruz burda yeaa dedi hop geri girdi iceri
Şok olduk
Burasi bebegin altini degistirmek ve emzirmek icin uyutma odasi degil dedim tabi duydu mu duymadi mi mechul
O kadar sinir olmustum ki
Cocugu uyutup starbucksta kahve zikkimlanacak diye bir odayi 40 dk hatta belki 1 saat isgal ediyor
Bende hemen altini degiseyim de baskalari gelir diye elim ayagima dolaniyor
Millet ne kadar rahat bi biz oyle olamadik

bilemiyorum, o anneye de hak veren birileri de çıkabilir belki forumda. odayı ilk kapan istediği kadar ve istediği şekilde kullanabilirmiş, benim daha önce haberim olsaydı keşke bundan. çocuklarım büyüyünce haberim oldu.

Valla bende şimdi düşünüyorum gelecekte velilerle ne yapacagiz diye
Aynen, en çok da çocuğuna evde doğru düzgün bir beslenme alışkanlığını, sağlık hizmetini, kendine ait konforlu bir odayi, güvenli bir çevreyi kaliteli bir eğitimi bile çok gören , gelişimi için en ufak sosyo-kulturel harcamayı lux sayan, akademik ve sosyal gelişimi için en ufak çaba gostermekten aciz, çocuğu sokağa salıp TV nin telefonun karşısına oturtup başından atarak büyüten tipler nedense metroya binince , AVM ye gidince, çocuğu okula yazdirinca aslan kesiliyor maalesef....Sonra uğraş dur.

Ne saçmalıyon sen ya :) Okuduğunu da mı anlamıyorsun? Okuyup da kendi çapında laf soktuğun yorumda bile kadın diyorki; orası bebeğim altını değiştirmek için veya emzirmek için.
Yok uyumasına da destek veren çıkarmış da bilmem ne.
Bi de kızlar okadar acımasızsınız ki, toplumun yozlaşmasını bile annelerin sözüm ona bencilliğine bağlamışsınız. Bu toplumda okadar kadın/hayvan/çocuk katili tecavüzcüsü varken bebeğini emziren bi annenin bencilliğini toplumun bozulmasına sebep göstermek kadar acımasız bir şey olamaz.
Alıntıladığım kişiye değil bu sözüm birisi “vah o annelerin yetiştirdiği çocukların haline, toplumu ne hale getiriyorlar” vs yazmış, çok ayıp. Gerçekten ayıp.
Mune de sağ olsun bu tarz ağır yorumları es geçer, ama gelir beni banlar

Konu ne kadar da dallandı budaklandı.
Keşke daha çok bebek bakım odası olsa, daha ferah olsa... Sonuçta o odalara gidiş amacımız mahremiyet. Böyle iç içe yok emzirmiş, alt değiştirmiş bunları bilmesek, görmesek çocukla dışarı çıkarken de esnek fikirli de olabilmek lazım, hesapta olmayan bir şeyler hep olacaktır.

Ben büyük konuşmak istemiyorum her çocuğun sorun yaşadığı dönemleri olur ama genel olarak aileden sevgi gören pedagojik olarak kendini geliştiren ailelerin çocukları dışarıda sosyal hayata uyum sağlıyor . İki yaş cocuklari var çevremde ve Anaokulu öğretmeni iki arkadaşım var üç çocukta bir arada krizler yaşasa da sevgi dolu . Parka gidiyorum çocuğun suratı asılmış çok saldırgan ve genel olarak böyle . Annesi oralı değil arada geliyor ittirip kaktiriyor çocuğu ama başka çocuğun oynadığı bir alanda sen çekil ablası bu küçük bu kaysin . Ya da başkasinin elinde gördüğünü çocuğuna veriyor . Bunu da mubah sayıyor. Yani gerçekten gördüklerime o kadar gıcık oluyorum ki çogu zaman kulaklık takip ortamdan uzaklastiriyorum kendimi .

Cidden insanlarda temel bir sorun var. Bu şekilde yetişen çocuklar daha da kötü . Eskiden çocukları eziyorlarmış şimdi başlarının ustunde. Gecen ki konu gibi . Kadın otobüste çocuğu aglatacak herkes dinleyecek ve asla birsey yapmayacaklar. Ona göre ekran yasak , abur cubur yasak çocuk duygularını böyle ifade ediyor . Büyüyen çocuklar da tabi ki sınır kavramı yok . İlber Ortaylı diyor ya ben yarı cahilden korkarım cahil adam bilmediğini kabul eder bu yarı cahiller her şeyi bildiğini sanarlar. Instagram da iki story izleyip öz güveni yüksek çocuk yetiştireceğiz diye milletin canını okuyorlar.

O zaman odayi pansiyon olarak kullanabiliriz demek bu
O gun orada kalip ertesi gun avmyi gezmeye devam edebiliriz, aklimda olsun

bu düzeyde tartışmıyorum hanımefendi. kendi seviyenizde tartışacak birini bulursanız onunla yapın bu üsluptaki tartışmayı

Madem biri tek bir pozisyonda emiyor digerinin poposu pisik, bu anneler niye avmde fink atiyor da cocuklari da strese sokuyorlar der giderim burdan sjdsjk lincleyen linclesin

15 sayfanın en doğru yorumu.Herkes en haklı kendi Birinin ciğer gibi pişmiş poposu var ; biri tek pozisyonda emiyor.Konu sahibi rahatça bebek arabasında alabilirdi veya şartları oluşmasa napacaktı mesela o emziren anne? Bu da ayrı bir konu .Yani demem o ki bulunduğun yerde kendi konforunu yaratmayıp bebeğinin konforuna göre hareket edeceksin özel durumların varsa.Bu kadar basit.

Hanımefendi saçma sapan konuşmayın.Agucuk gukucuk yapanlara değil,hadsiz şekilde evladıma bağıran kadına tepki gösterdim.

Thread 'Nasıl tepki vermeliyim?'
Nasıl tepki vermeliyim?

Hanımefendi saçma sapan konuşmayın.Agucuk gukucuk yapanlara değil,hadsiz şekilde evladıma bağıran kadına tepki gösterdim.
Niye hadsiz olsunlar hanımefendi? Niye dakikalarca g.t kadar yerdeki avaz avaz 80 desibel sese dayanamayıp şşş sus diyemesinler? Çocuğunu çok düşünen insan zaten o kalabalık sıkış tepis guvenliksiz virüs dolu araca sokmaz, takar emniyet kemerini temiz temiz götürür gideceği yere. Asil siz beğenmeyen taksiye binsin diyerek haddinizi fazlasıyla aşmistiniz o konuda, farkında değilsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…