Gercekden ayip birsey mi?

Tugcemm90

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2018
47
25
34
Simdi söyle birsey var 2 hafta sonra nikahim var ve nisanlimla benim aramda 500 km var ve nikah erkek tarafinda olcak sabah nikah ardindsn yemege gidilcek ve kendi ailem geri döncrk o gün ve ben nisanlimla o gün hemen bitsin istemedik aksam üsttüde bas basa kutlamak istedik..bana dedi ki iste ailen gitmek isgiyorsa gitsin sen burda kalirsin aksam sinemeye gitmeyi plan ettik ertesi sabahda ev icin bir kac birsey aliriz diye düsündük mutfsk esyalarini yerlesdiresim diye düsündük hepsi yerde cünkü ne billim amac beraber vakit gercirmekde cünkü mesafeden dolayi hic bulusamiyoruz ve bunu degerlendirmek istedik..ama annem buna kesinlikle karsi geliyor..ayip olurmus orda kalirsam yakismazmis bana..ve siz simdi nikahlisiniz diye sizi ayni odada yatirirlar sonra yakinlasirsinit falan ben bunu kesinlikle istemiyorum dedi..ama öyle bi niyetimiz yokdu zaten ya ben mi yanlis düsünüyorum biz ayip birsey yapmayi düsünmüyorduk sadece oendi aramizda kutlamak ve zaman gecirmek alisveris yapmak o zamano degerlendirmek.. ama annemin gözünde ben gidip nisanlimla nikahdan sonra gerdegr gircem anlamiyorum ve kesinlille karsi geliyor bu durum

Benim nikâhım düğünden aylar önce olmuştu uzak degildik hep birlikteydik tabi kalma filan olmadı ama

Eskiden imam nikahindan once olmaz derlerdi
Sonra nikahtan once olmaz dediler
Simdi nikahiniz bile kiyilmis,tutmuslar "dugunden once olmaz" diyorlar
Bu ne ya?
Cok sacma. Ben olsam kendi evimde kalirdim adamin annesinde de degil.
Ne sacma birlikte gecireceginiz ilk gece niye adamin ergenlik yataginda yatasiniz ki?
Ayip falan da degil bana gore.
ama nikaha cok az varsa zaten bu saatten sonra bir omur birlikteyiz- ailemle sehirlerimiz ayrilacak. Onlarla biraz zaman gecireyim diyebilirsiniz.

T harfine gareziniz nedir acaba... Annenizin böyle açıkça bel altı konuşması bir garip. Bir şey diyemeyeceğim, demek ki aileniz normal karşılamıyor bu durumu. Aman evlenince dip dipe olacaksınız sürekli zaten. O zaman gidersiniz "sinemeye". Sevişme de yokmuş zaten ne gerek var anneyi kırmaya. Sevişsen kır diycem de sineme için gerek yok.

Dügün olmadan evli sayililmiyor millet laf eder esim olcak insanla beraber oluruz gibi türlü türlü sebebper yüzünden
Ne diyeyim ki şimdi ben bu duruma? Yahu devlet sizi nikahlamış, koskoca devlet... Çok saçma adetler gerçekten... Düğün denilen şey yalnızca kutlama, düğün yapamayanlar ve yapmamayı tercih ederek evlenenler de var -ki onlardan biri olmayı umuyorum- onlar evli olmuyor muymuş ailenizin gözünde? Yani o aileyle yaşayacak olan sizsiniz, karar sizin, ben söz dinleyeyim yarın öbür gün canımı sıkmasınlar derseniz annenizi dinleyin. Ama ayıp olacak diye kalmamayı düşünüyorsanız kalın gitsin artık evli olacaksınız Allah katında da devlet gözünde de, geri kalanlar da ne düşünürse düşünsün, evlilik cüzdanınızı sallarsınız yüzlerine...

Nikahım düğünümden 6 ay önce oldu. Ve biz eşimle başka şerde yaşadığımız için aynı evde kaldık. Yanlız Yaşadığımız şehire dönene kadar ben anne evinde o anne evinde kaldı ve düğüne kadar benim ailem erkek tarafı ile maalesef samimiyet kuramadı. Malum toplum baskısı düğünü olmayan kızı bi türlü evlenmiş sayamıyorlar 😔 onlarda farkında bişeylerin ama elalem ne der kafası işte. Ay o düğüne kadar olan kısım bende çok zor geçmişti iki taraf bi araya gelip görüşemdiği için arada köprü bendim. Çok şükür düğünden sonra hepsi can ciğer kuzu sarması oldu da rahatladım🥰

Yani şu aşamada aslında kalsan bile kime ne ama düğün öncesi ailenle tatsızlık yaşama insan çok huzursuz oluyor sonra sürekli diken üstünde oluyorsun. Uzun bi süre yoksa düğüne kadar sabret sonrasında zaten berabersiniz.

T harfine gareziniz nedir acaba... Annenizin böyle açıkça bel altı konuşması bir garip. Bir şey diyemeyeceğim, demek ki aileniz normal karşılamıyor bu durumu. Aman evlenince dip dipe olacaksınız sürekli zaten. O zaman gidersiniz "sinemeye". Sevişme de yokmuş zaten ne gerek var anneyi kırmaya. Sevişsen kır diycem de sineme için gerek yok.
Zaten annem ne derse o olcak biri de gelip bana sen ne istiyorsun hep annem ne istiyorsa o olcak..yank annem üzülmesin kirilmasin diyr zaten hersey onun istedigi gibi oluyor ama ben birsey deyince ayip oluyor olmaz laf gelit millet ne der cinsellige girmenei istemiyorum..inanin evlilikden bile sogutuyor yavas yavas ne yaparsam yapayim kendim icin degilde millet laf etmesin diye hersey yasak

Zaten annem ne derse o olcak biri de gelip bana sen ne istiyorsun hep annem ne istiyorsa o olcak..yank annem üzülmesin kirilmasin diyr zaten hersey onun istedigi gibi oluyor ama ben birsey deyince ayip oluyor olmaz laf gelit millet ne der cinsellige girmenei istemiyorum..inanin evlilikden bile sogutuyor yavas yavas ne yaparsam yapayim kendim icin degilde millet laf etmesin diye hersey yasak

Sakin ol dayan az kaldı. Biraz daha dişini sıkarsan ayıplı şeyler ayıp olmayacak. Nişanlılık neymiş hem, herkes tarafından onaylı sürecin sekssiz hali. Çok sıkıcı. Evlilikte engel yok. Aman sabahlar olmasın.

Dügün olmadan evli sayililmiyor millet laf eder esim olcak insanla beraber oluruz gibi türlü türlü sebebper yüzünden
Düğünün nikah olmadan bir anlamı yok düğün evliliğin sadece eğlencesi yapılmasa bile oluyor yani anlamadım neyin kafası bu yapmayın erken nikah o zaman? Ve nikahı sinema ile kutlamak nedir?

Ne diyeyim ki şimdi ben bu duruma? Yahu devlet sizi nikahlamış, koskoca devlet... Çok saçma adetler gerçekten... Düğün denilen şey yalnızca kutlama, düğün yapamayanlar ve yapmamayı tercih ederek evlenenler de var -ki onlardan biri olmayı umuyorum- onlar evli olmuyor muymuş ailenizin gözünde? Yani o aileyle yaşayacak olan sizsiniz, karar sizin, ben söz dinleyeyim yarın öbür gün canımı sıkmasınlar derseniz annenizi dinleyin. Ama ayıp olacak diye kalmamayı düşünüyorsanız kalın gitsin artık evli olacaksınız Allah katında da devlet gözünde de, geri kalanlar da ne düşünürse düşünsün, evlilik cüzdanınızı sallarsınız yüzlerine...
Dügünü bizde yapmak istemiyoruz cünkü nisanlim ev aldi birikimiyle ve nisanlimla beraber evi düzdük yani aileler tek tük yardim etti ve birazda borcu var simdi yank sıkisdi.. ve ben zaten dügünlerden nefret eden biriyim ama annem buna da tutturdu dügünde dügün dkye kredi ceksin evi satsin esya almasin ozaman ama o dügün yapilacak cünkü dügün desigin bi kizin serefi ve namusu.. ya ne billim ailem böyke konusdukda benim evlenesim gelmiyor artik siz sade nikah yapan insanmafda var diylrsunuz ama ben öyle deyincr bana kimse inanmiyor biz sadece millet icin yasiyoruz

Sakin ol dayan az kaldı. Biraz daha dişini sıkarsan ayıplı şeyler ayıp olmayacak. Nişanlılık neymiş hem, herkes tarafından onaylı sürecin sekssiz hali. Çok sıkıcı. Evlilikte engel yok. Aman sabahlar olmasın.
Nisanliyken bile hic yanliz degildik ki heryerde annemde geliyordu veya kardesim birkere teyzem dedi birakda biraz yanliz kalip birseymer icmeye gitsinler ama annemin düsüncrsi öpüsmek sevismek tek bunlar aklina geliyor

benim annemde nikahtan sonra esimle ev dizmeye giderken dikkat et ha siz daha evli degilsiniz demisti 😂😂😂
evli kabul edilmek icin halay cekip ankaranin baglari oynamaliyiz cunku
sizde halay cekmeden yakinlasmayin anneniz hakli !
Nekadar sacma bi topluma sahibiz? Dügün zaten en önemli nokta dügünsüz hic birsey olmaz

Bende nişan yaptığım gün eşim ve ailesiyle onların memleketine beraber döndüm çünkü o ilde çalışıyordum ve ertesi gün nöbetim vardı. Babam bana kızım direk evine geç olur mu dedi tabi ki baba dedim adam bilmiyordu ki evlerinde yaşıyordum nerdeyse hiç eve gitmiyordum eşim bırakmıyordu gideyim😌biz bisey yapmıyorduk ama😊

X