GERCEK hayatta diyet sorunu

ACerenP

İzmir Avukat
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
42
11
Merhaba,
Kilo vermeye yonelik beslenme programi kisiye ozel, herkesin besinlere olan ihtiyaci farkli farkli.. Su halde evdekilere karniyarik,pilav,cacik,revani hazirlayip kendimize de buharda brokoli, tuzsuz tavuk gogsu haslama, bol yesillik vs vs menuler hazirlamak hic de kolay degil. Hadi misler gibi yaptigimiz yemeklere hayir demeyi basardik diyelim... Anne-baba-cocuktan olusan bir ailede evin annesi ogunlere katilmadiginda kalan 1.5 kisi o yemekleri kac gun ust uste yiyebilir? Zaten karniyarigin patlicanini, dolmanin biberini yemezler.. tabak siyirip artik toplayan annelerin isi iyice zor.

Simdi bilen biri bizimle paylassin istiyorum. Klasik ev yemeklerimizde kaloriyi azaltirken evin diger fertlerini gidasiz birakmayacak ne gibi puf noktalari olabilir? Veya biz porsiyonlarimizi nasil ayarlayabiliriz? Elim asla aza gitmezken nasil az az yemek pisirebiliriz? Tesekkurler.

ben bu lkonuyu şöyle çözdüm, eşimin kilo problemi var çünkü. Biz iki kişiyiz kendine uyarla.. kabak yemeği yapacaksam 1 kabak 1 soğan 1 yemek kaşığı prinç>(pirinçsizse çeyrek tavuk göğsü), bulgur pilavı yapacaksam 1,5 su bardağı. ama en önemlisituz ve yağ, börekler kekler... masa da tuz olmasın. neredeyse yağsız derecesinde yağ koyma. karnıyarık yaparkan 2 patlıcandan veyahut 3 ten yaparım patlıcanın boyuna göre. cacık yaparım bitti. ben genelde bir yemek bir meze yaparım. ikinci yemek yada çorba yapmam. keza ekmekte tüketen bir toplumuz. Kilonun önüne geçilmiyor.

canm bende karnıyarık yaparken eşime patlıcanı kızartıp yapıyorum kendime çiğ kabağı oyup içine kıyma sote koyup ikisini f,ırında pişiyorum. benm kabak daha lezzetli oluyo. bol salata yoğurt. ohhh.

Merhaba, örneğin karnıyarık, patates ve türevi kızartma yemekleri, haşlama, közleme ya da fırınlama yoluna gidilebilir. Bu tür tariflerde geçmişten beri uygulanıyor zaten arama motorunda aratınca çıkacaktır. Pirinç pilavı yerine karabuğday(greçka), basmati pirinci alternatif olabilir. Kısır yaparken kinoa kullanabilirsiniz. Bu şekilde pişirilince ya da hazırlanınca makul miktarda siz de aynı yemeklere eşlik edebilirsiniz.

Niye ugrasiyor kendinizi kasiyorsun ki karatay diyetini okuyup uygulayin ailecek saglikli beslenin digerlerinin itiraz edecegi hicbir sey yok ekmegin disinda cok isterlerse onlar ekmekle yesin siz ekmeksiz unutmayin siz ne yerseniz cocugunuzda onu yer.saglikli gunler diliyor karatayi tavsiye ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…