Gerard Butler-

Mesela? :26:

(valla üşendim bakmaya... :26:)

Hemen anlatayayım canım:) bu Gerard'ın babası küçük yaşlarda anası ile bunu sen terk et, sonra aradan yıllar geçsin Gerard'ın üvey babası bilem olsun, sen çık gel sonra kanserden 1-2 ay içinde öl. Gerard depresyona girsin mi? haplardı, uyuşturucu, içki derken kendini salsın mı? sonra bunun sevdiceği olacak kız araları gayet iyiyken hatta ilk defa Gerard evlenmeyi düşünürken bunu terk etsin mi? saymakla bitmez canım:):) biraz küçük emrah durumu olmuş sanki:)

“Eve adim atar atmaz uvey babam ‘Ceketini cikarma, baban burda’ dedi. 12 senedir ondan haber almamistik. Bir restorana gitmek ve ‘Acaba babam bu masadaki mi, yoksa surda mi?’ diyerek butun masalarin etrafinda yurumek zorunda kalmistim. Ve bazen bazi seylerin kendini acikca gostermedigini, hissettirmedigini bir insan ve bir actor gozuyle anlamis oluyorsunuz. Aktor olarak ise basladiginizda herseyi gostermek istiyorsunuz ve aslinda icinizde ne kadar cok aci ve sevinci saklamis oldugunuzu fark ediyorsunuz. Babamin karsisina oturuncaya kadar bu kadar etkilenmis oldugumun farkinda degildim. Sonraki 4 saat boyunca tek kelime soyleyemeden sadece agladim, guclukle nefes alabiliyordum ve icimde bunca mutsuzlugun sakli oldugunun farkinda degildim. Sonucta benim babam olan kisiydi ve nihayet ortaya cikmisti.”

Anlatım tarzına bayıldım. Vay Gerard reyiz vay... :)

GERARD BUTLER EMDR TEDAVİSİ GÖRMÜŞ, HASTALIK HAKKINDA BİRAZ BİLGİ VEREYİM:)

EMDR nedir?
EMDR- Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme-
Travma sonrası stres bozukluğu, taciz, doğal afetler veya çocukluk döneminde yaşanan üzücü olaylar gibi rahatsız edici yaşam deneyimlerinin neden olduğu duygusal sorunların yanı sıra, fobi, performans kaygısı, panik bozukluk, beden algısının bozukluğu, çocuklarda travma belirtileri, yas, kronik ağrı ve başka sorunların tedavisinde kullanılan ; psikodinamik, bilişsel, davranışsal ve danışan merkezli yaklaşımlar gibi çok iyi bilinen farklı yaklaşımların öğelerini bir araya getiren, ilaç ve hipnoz kullanılmadan yapılan bir psikoterapi uygulamasıdır.

EMDR terapisi ile psikolojik sorunların çözülmesinde son derece hızlı ve etkili sonuçlar alındığı görülmektedir.

EMDR psikolojik travmanın yarattığı duygusal kilitlenmişliği açar ve kişinin doğal iyileştirici kaynaklarının harekete geçmesine izin verir. Böylece beyinde hapsolmuş/kilitli kalmış travmatik yaşantının işlenmesini sağlar.

EMDR 1987'de alternatif bir terapi biçim olarak kullanılmaya başlanmış ve klinik çevrelerde büyük ilgi görmüştür .
Ülkemizde 1999 depreminden sonra travmatize olmuş çocukların ve yetişkinlerin ruh sağlıklarını düzeltmek ve korumak amacıyla kullanılmıştır. Zaman açısından diğer psikoterapi seanslarına göre avantajlı olmakla birlikte, bireylerin sahip olduğu rahatsız edici anıların çokluğuna göre terapi süresi uzayabilmektedir. Travma sonrası stres bozukluğu, panik- atak, fobiler, özgüven eksikliği, performans geliştirme gibi konular için uygunluğu ispatlanmıştır.

EMDR Kimlere Uygulanır?

EMDR Travmatik yaşam deneyimlerine bağlı ruhsal bozukluğu durumlarında endikedir.
Travmatik etken uzun yıllar önce gerçekleşmiş olabileceği gibi EMDR son bir kaç ay içersinde gerçekleşmiş olaylar nedeni ile koruyucu olarak da kullanılabilir.

EMDR, TSSB için en etkili tedavi yöntemlerinden biridir ve diğer travma müdahalelerine nazaran çok daha etkilidir.
Yapılan çalışmalara göre EMDR,

spesifik fobi
performans kaygısı
panik bozukluk
beden algısının bozukluğu
çocuklarda travma belirtileri
kronik ağrı gibi çeşitli psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde de etkili olabilmektedir.

ALINTIsikiyatriakademi.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…