George Carver rüyasında Tanrı’yı gördü.

Monica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
5.124
228
173
George Carver rüyasında Tanrı’yı gördü.

-Dile benden ne dilersen, dedi Tanrı ona.

Carver ondan yer fıstığının sırlarını kendisine söylemesini istedi.

-Bunu fıstığa sor, dedi Tanrı ona.

Bir köle çocuğu olan George hayatını köleci tarım tarafından katledilmiş toprakları yeniden canlandırmaya adadı.

$image.jpg

George Carver, Fen Çocuğu, Amerikan Bord Neşriyat Dairesi, 1961, Augusta Stevenson, Sofi Huri, Cotilde Embree Funk

George Washington Carver, kölelik zamanı Missourisi’nde doğmuş bir bilimadamı, botanikçi, eğitimci ve mucittir.

1864 yılı Ocak ayında Diamond, Missouri’de köle olarak doğdu. O zamanki sahipleri olan Amerikalı Carver ailesi, köleliğin kaldırılmasının ardından Carver ve kardeşini kendi çocukları gibi yetiştirdiler. Diamond’da siyahlar devlet okuluna kabul edilmediği için okumak üzere Neosho kasabasına gitti. O zamana dek kendini hala “Carverların George” olarak tanıtmaktayken, burada artık George Carver ismini kullanmaya başladı. Yüksek lisansını tamamlamasının ardından 1896’da on yıl kadar başında kalacağı Tuskegee Enstitüsü’nün Tarım Bölümü’nün başına geçti. Sonraki dönemde ise pamuğa alternatif yaratabilme amaçlı başta yer fıstığı olmak üzere, soya fasülyesi ve yer elması gibi ekinler üzerine araştırma ve çalışmalara yoğunlaştı.

$image.jpg

Güneyin yeniden yapılandığı dönemde pamuk üretimi pek çok bölgede toprağı kurutmuştu, ve çiftçilerle çiftlik çalışanları bu durumdan zarar görmekteydiler. Carver’ın bu ekinlere olan ilgisi, aynı zamanda dar gelirli ailelerin kendi ekinlerini yetiştirebilmelerini sağlamak istemesinden kaynaklanıyordu. Yer fıstığıyla yapılabilecek 105 adet yemek tarifi yarattığı gibi, yine yer fıstığından ürettiği, kozmetik malzemeleri, sirke, boya, plastik, gazolin, nitrogliserin gibi sayısı 100’ü geçen ürün geliştirdi.

Carver 1943 yılının 5 Ocak gününde hayata gözlerini yumdu.

1916’da Carver, o dönem yalnızca bir avuç Amerikalı’ya verilmiş olan İngiliz Royal Society of Arts üyeliğiyle onurlandırılmıştı.

Time dergisi, 1941 yılında yayımlanan bir makaleyle Carver’a Siyah Leonardo ünvanını vermişti.

Makaleyi orijinal dilinde şuradan okumak mümkün: Art: Black Leonardo - TIME

Tanımadığım bir kişi hakkında bilgi sahibi oldum teşekkürler ;)

sadece takıldığım nokta şu, makale yabancı kaynaklı ve başlığı çok ilginç seçmişler
hiçbir surette Allah rüyada görülemeyeceği için başlığı beğenmedim

Tanımadığım bir kişi hakkında bilgi sahibi oldum teşekkürler ;)

sadece takıldığım nokta şu, makale yabancı kaynaklı ve başlığı çok ilginç seçmişler
hiçbir surette Allah rüyada görülemeyeceği için başlığı beğenmedim

Bence bu ayrıntılara takılmamak gerekiyor,önemli olan onun soyutsal manada yani bir his olarak tanrıyı rüyada görmüş olması,şeklen değil.ki zaten öyledir de.

Bence bu ayrıntılara takılmamak gerekiyor,önemli olan onun soyutsal manada yani bir his olarak tanrıyı rüyada görmüş olması,şeklen değil.ki zaten öyledir de.

öyledir herhalde başka türlü olamaz ki zaten
teşekkürler cevabın için

Back