Geometrik şekiller

gokkusagi1

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
26
17
18
Merhaba, herkese iyi gunler dilerim. Tecrubeli annelere bir konu hakkinda fikir danismak istiyorum.

24 aylik bir kizim var. Kizimin ufak takinti diyebilecegim bir davranis sekli var. Aylardan beri eline gecirdigi oyuncaklariyla sık sık bazi sekiller yapiyor. Ornegin plastik meyveler, yapboz parcalari, ya da oyuncak olmayan tencere tava ve daha bir cok nesneyi cesitli geometrik sekiller vererek yere diziyor ve bunlara saatlerce dokundurtmuyor. 1 cm dahi yerinden oynatirsaniz durmadan agliyor. Adeta geometrik sekil takintisi var. Evin icinde obek obek sekiller var ve dokunmak yasak, hoplaya ziplaya geciyoruz yanlarindan :D ... 2 saat oyun grubuna gidiyor ve orada ayni seyi arkadaslarinin ayakkabilariyla falan yapiyormus, alt alta ust uste yan yana cesitli sekillerle diziyormus tipki evdeki gibi. Bunun disinda dans ve muzige cok egilimli, cok enerjik, yerinde duramayan, neseli bir cocuk.

Bu konudaki sorum cocugumun neye ilgisi ve egilimi oldugunu bilmek. Cunku 2 yasini gecti simdi gercekten egilimi olan konularda ona destek olmak, tesvik etmek istiyorum. Bunu yaparken takintili davranislar gelistirmesinden de korkuyorum. Ozellikle tecrubeli anne, psikolog veya ogretmenler belki bana bunun altinda yatan sebebi soyleyebilir ve ben de buna uygun oyuncaklar alip, onu tesvik edebilirim. Simdiden cok cok tesekkur ederim.

Back