• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genizeti

oğlunuz kaç yaşında?
benim oğlum şuan 3,5 yaşında haziranda hem bademcik hem geniz etinden ameliyat oldu

öncelikle çok geçmiş olsun
benimde 3 yaşında kızım var onunda çok iri bademcikleri ve geniz eti mevcut
şimdiye kadar çok fazla enfeksiyon geçirmedi ama nefes alması ve konuşmasında problem yaratıyor. özellikle gece uyku sorunları ve horlaması var. kbb doktoru en kısa zamanda alınması gerektiğini yoksa ileride kulakta sıvı birikmesinden dolayı işitme kayıpları yaratacağını ve kulağına tüp takmak zorunda kalacağını aynı zamanda çene sorunlarıyla karşılaşacağımızı söyledi...bende düşünme aşamasındayım ama kesinlikle en kısa zamanda yaptırmam lazım...
bazı çocuklarda genetik oluyor galiba benim 2 buyuk çocuğum daha var küçükken onlarında bademciklerini aldırmak zorunda kalmıştık.
küçük kızım aynı sorunu inş. yaşamaz diyordum ama malesefki kaçış yok

Merhabalar,Bende sizlerden destek bekliyorum.Benimde 13 aylık oğlum var.2 aydır daha şiddetli sorunlarla karşılaşıyoruz.Geceleri hiç uykumuz yok.Sürekli kalkıyor.Nefes alıp vermede güçlük yaşıyoruz.Birkaç dr.gösterdim,hepsi ameliyat olması gerekir dediler.Zorda olsa kararımı verdim yaptırıcam fakat 2 aydır hastayız,burnumuz akıyor.Durum böylekende ameliyat yapılmıyor.Beklemedeyiz.Allahım herkeze yardım eylesin....

Merhabalar,Bende sizlerden destek bekliyorum.Benimde 13 aylık oğlum var.2 aydır daha şiddetli sorunlarla karşılaşıyoruz.Geceleri hiç uykumuz yok.Sürekli kalkıyor.Nefes alıp vermede güçlük yaşıyoruz.Birkaç dr.gösterdim,hepsi ameliyat olması gerekir dediler.Zorda olsa kararımı verdim yaptırıcam fakat 2 aydır hastayız,burnumuz akıyor.Durum böylekende ameliyat yapılmıyor.Beklemedeyiz.Allahım herkeze yardım eylesin....

sanada çok geçmiş olsun arzum22. biz bugün doktorumuzla görüşüp ameliyat günümüzü aldık çarşamba günü olacak inş. hayırlısıyla. umarım operasyoumuz sağlıkla geçer. biz kızımızın yaşının küçük olduğunu düşünürken doktorumuz daha birkaç gün önce 1 yaşındaki bir bebeğin bademciklerini aldığını ve hiçte korkulacak bir operasyon olmadığını söyledi ama gelde içimize anlat işte. ama iyileşecek olmanın umudu biraz rahatlatır bizi inş.rabbim tüm bebelere şifa versin inş.

sende şimdiden ameliyatını yapacak olan doktorla irtibata geçip ona muayene ettirsen eminim ilk etapta hastalığını geçirecek tedavini verir akabindede operasyonunuzu gerçekleştirir. umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz...

Beklemeye gerek yok bekledikce küçülmüyor daha cok sıkıntı oluyor doktora güvenip ameliyat ettirmeliyiz.Benim büyük oglumda oldu 7 yasındayken devamlı kulakları iltihaplanıyodu genizeti akıntısı yüzünden çeneside sivrelmişti ameliyat oldu hepsi gecti .gelişiminide etkiliyo çocukların genizeti korkmayın kolay bi ameliyat desemde genede korkuluyo rabbim herkese sağlık sıhhat versin inşaallah....

biz nihayet ameliyatımızı olduk. şükürler olsun çok güzel geçti. sizlerede yazayım dedim bilginiz olsun

bizim ameliyat saatimiz sabah 8.15 8. 30 gibi ilk ameliyattı. ve bize 7. 45 te hastanede olmamız gerektiği söylenmişti.
hastaneye gelirken yanmızda meyva suyu getirmemiz gerekiyordu.ve biz tüm ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri yanımıza alıp gittik peçete selpak bardak kızım küçük olduğu için evdede kullandığı battaniyesi bir kat yedek kıyafet falan ki battaniye dışında hiç bir şeye ihtiyacımız olmadı...

neyse anlatayım hemen... 8 gibi kızım ve beni ameliyathanenin yanındaki dinlenme odalar diyeyim oraya aldılar hemşire bize 2 yudum kadar meyva suyunun içine damlatılmış yada katılmış ilaçlı meyve suyunu verdi ben bunu kızıma içirdim. tadı biraz acıydı ama içti yavrum sonra biz yatakta oturup yanımızda getirdiğimiz oyuncağımızla oynuyoruz bu arada hemşireler gelip kızımı seviyorlar falan kendilerini alıştırıyorlar işte herneyse biz önce paltomuzu sonra küpelerimizi falan çıkardık öylesine vakit geçirtiyoruz kızıma ...10 dakika içinde benim kız uyuklamaya sallanmaya falan başladı konuşması güçleşti dili dönmüyordu yavrumun falan 8.20 gibi hemşire gelip kızımı kucağına alıp gel sana ne göstericem hadi anneye baybay yapalım gibi sözlerle kızımı alıp götürdü ki benim kızımda hiç ağlama çırpınma falan yok en cok korktuğum andı yavrumdan nasıl ayrılıcamı düşünüyordum ki korktuğum gibi olmadı sonra geçmeyen dakikalar sürekli edilen dua lar iç okunan ama akla girmeyen gazete sayfaları ikide bir gidilen wc falan derken tam 9 30 da bizi çağırdılar kızınız ayıldı diye hemen yanına koştuk ve kızım artık korkudan mı diyeyim narkozun etkisindenmi diyeyim tabi elindeki serumuda görünce ürkmüş olmalı biraz ağladı ağlarken öksürük krizi falan tuttu ama bir sorun yoktu çok şükür kanama falanda olmadı bir süre kucağımda battaniyesine sarılı halde tekrar uyudu ki(ameliyattan cıkınca çok üşünüyor resmen titriyordu yavrum) uyandı falan ben yanımda kitap götürmüştüm onları okuduk biraz ben uyduruk masallar anlattım öylece saat 12 yi yaptık sonra doktorumuz geldi ameliyatın çok başarılı geçtiğini anlattı eve gidebileceğimizi söyledi bir aksilik olursa hemen kendisini arayabileceğimizi falan söyledi biz de çıkış işlemlerimizi yaptırıp reçetemizi alıp 12 30 gibi hast. ayrıldık..eve geldiğimizde hiç ağlama sızlama olmadı sadece kızım konuşmadı yada konuşamadı diyeyim ki ayıldığında ve hast. konuşuyordu.ilk gün işaret diliyle anlaştıkertesi gün biraz daha iyiydi bugün dahada iyi konuşmasıda 2. gün düzeldi....yani korkulacak kadar büyütülecek bir operasyon değil tabiki evlat tatlı ama en güzeli onun sağlığına kavuşması şükürler olsun ki atlattık zaten yemek listesinide uyunca sorun olmuyor...
şimdiye kadar nefes almak için hep ağzını ve burnunu bir arada kullanan kızım ameliyattan çıktığı anda sadece burnundan nefes almaya başlamıştı geceleri sabahlara kadar horlayan ter içinde kalan kızım daha ilk geceden aldığı nefes bile duyulmuyordu desem yeri deliksiz bir uyku uyudu yavrum...
boşuna beklemişim şimdiye kadar ana işte kıyamıyor insan

haa en önemlisi kızım ameliyat olduğunu bilmiyor hatırlamıyor sadece bildiği bizim uydurduğumuz leblebi yerken iyi çiğnemediği için boğazına kaçırdığı doktorunda onu çıkardığı artık doğrumu yanlışmı bilmem ama 3 yaşındaki bir çocuğa açıkçada anlatamazdım hatırlamadığı ameliyatı...kontrole gidelimmi boğazın geçmişmi geçmemişmi dediğimde benim doktoruma gidelim ama diyor yani hala seviyor doktorunu...

biraz uzun ve ayrıntılı oldu ama bence hiç korkmayın ve gereksiz yere büyüdükçe geçer diye beklemeyin bekledikçe sorunları dahada büyüyor kulak iltihapları sonrasında işitme kaybı ve en sonunda kulağa tüp takılması gibi ..doktorunuza kulak verin derim.. herkese geçmiş olsun...

merhaba benim yeğeniminde uzun süreli geniz eti ve orta kulak iltihabı sorunu var. siz hangi hastaneye kime gittiniz bana referans verebilir misiniz? ben ankaradayım, yegenim istanbul'da ve maalesef istanbulda hiçbir doktoru tanımıyorum. lütfen bana yardım edin.

biz nihayet ameliyatımızı olduk. şükürler olsun çok güzel geçti. sizlerede yazayım dedim bilginiz olsun

bizim ameliyat saatimiz sabah 8.15 8. 30 gibi ilk ameliyattı. ve bize 7. 45 te hastanede olmamız gerektiği söylenmişti.
hastaneye gelirken yanmızda meyva suyu getirmemiz gerekiyordu.ve biz tüm ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri yanımıza alıp gittik peçete selpak bardak kızım küçük olduğu için evdede kullandığı battaniyesi bir kat yedek kıyafet falan ki battaniye dışında hiç bir şeye ihtiyacımız olmadı...

neyse anlatayım hemen... 8 gibi kızım ve beni ameliyathanenin yanındaki dinlenme odalar diyeyim oraya aldılar hemşire bize 2 yudum kadar meyva suyunun içine damlatılmış yada katılmış ilaçlı meyve suyunu verdi ben bunu kızıma içirdim. tadı biraz acıydı ama içti yavrum sonra biz yatakta oturup yanımızda getirdiğimiz oyuncağımızla oynuyoruz bu arada hemşireler gelip kızımı seviyorlar falan kendilerini alıştırıyorlar işte herneyse biz önce paltomuzu sonra küpelerimizi falan çıkardık öylesine vakit geçirtiyoruz kızıma ...10 dakika içinde benim kız uyuklamaya sallanmaya falan başladı konuşması güçleşti dili dönmüyordu yavrumun falan 8.20 gibi hemşire gelip kızımı kucağına alıp gel sana ne göstericem hadi anneye baybay yapalım gibi sözlerle kızımı alıp götürdü ki benim kızımda hiç ağlama çırpınma falan yok en cok korktuğum andı yavrumdan nasıl ayrılıcamı düşünüyordum ki korktuğum gibi olmadı sonra geçmeyen dakikalar sürekli edilen dua lar iç okunan ama akla girmeyen gazete sayfaları ikide bir gidilen wc falan derken tam 9 30 da bizi çağırdılar kızınız ayıldı diye hemen yanına koştuk ve kızım artık korkudan mı diyeyim narkozun etkisindenmi diyeyim tabi elindeki serumuda görünce ürkmüş olmalı biraz ağladı ağlarken öksürük krizi falan tuttu ama bir sorun yoktu çok şükür kanama falanda olmadı bir süre kucağımda battaniyesine sarılı halde tekrar uyudu ki(ameliyattan cıkınca çok üşünüyor resmen titriyordu yavrum) uyandı falan ben yanımda kitap götürmüştüm onları okuduk biraz ben uyduruk masallar anlattım öylece saat 12 yi yaptık sonra doktorumuz geldi ameliyatın çok başarılı geçtiğini anlattı eve gidebileceğimizi söyledi bir aksilik olursa hemen kendisini arayabileceğimizi falan söyledi biz de çıkış işlemlerimizi yaptırıp reçetemizi alıp 12 30 gibi hast. ayrıldık..eve geldiğimizde hiç ağlama sızlama olmadı sadece kızım konuşmadı yada konuşamadı diyeyim ki ayıldığında ve hast. konuşuyordu.ilk gün işaret diliyle anlaştıkertesi gün biraz daha iyiydi bugün dahada iyi konuşmasıda 2. gün düzeldi....yani korkulacak kadar büyütülecek bir operasyon değil tabiki evlat tatlı ama en güzeli onun sağlığına kavuşması şükürler olsun ki atlattık zaten yemek listesinide uyunca sorun olmuyor...
şimdiye kadar nefes almak için hep ağzını ve burnunu bir arada kullanan kızım ameliyattan çıktığı anda sadece burnundan nefes almaya başlamıştı geceleri sabahlara kadar horlayan ter içinde kalan kızım daha ilk geceden aldığı nefes bile duyulmuyordu desem yeri deliksiz bir uyku uyudu yavrum...
boşuna beklemişim şimdiye kadar ana işte kıyamıyor insan

haa en önemlisi kızım ameliyat olduğunu bilmiyor hatırlamıyor sadece bildiği bizim uydurduğumuz leblebi yerken iyi çiğnemediği için boğazına kaçırdığı doktorunda onu çıkardığı artık doğrumu yanlışmı bilmem ama 3 yaşındaki bir çocuğa açıkçada anlatamazdım hatırlamadığı ameliyatı...kontrole gidelimmi boğazın geçmişmi geçmemişmi dediğimde benim doktoruma gidelim ama diyor yani hala seviyor doktorunu...

biraz uzun ve ayrıntılı oldu ama bence hiç korkmayın ve gereksiz yere büyüdükçe geçer diye beklemeyin bekledikçe sorunları dahada büyüyor kulak iltihapları sonrasında işitme kaybı ve en sonunda kulağa tüp takılması gibi ..doktorunuza kulak verin derim.. herkese geçmiş olsun...

öncelikle ameliyatınızı detaylı anlattığın için çok teşekkür ederim :71: 7 yaşındaki kızım da perşembe günü genizeti-bademcik ameliyatı olacak ve kulaklarına tüp takılacak....bizim kulaklarımızda da problem var malesef..işitme kaybı ağrı falan...detay vermen o kadar rahatlattı ki beni anlatamam...en korktuğum an benden ayrılıp ameliyata gidişiydi...inşallah bizimkide kolay olur böyle...kızına çok çok geçmiş olsun diyorum :nazar::nazar::nazar:

ameliyatı olduk...15 gün geçti...bademcik ve geniz etinden yana problemimiz yok ama kulakta dün ağrı başladı...sabahta epey akıntısı vardı...antibiyotiğe başladık...bitti kurtulduk derken çok üzüldüm...

gelelim ameliyat gününe....
öncesinde günlerce internette arama yaptım ama çokta açıklayıcı bilgi bulamadım...belki bir okuyana faydam dokunur diye yazıyorum...ameliyat saat 14;00 da idi...sabah 07:00 den itibaren yemek içmek yasak...önce testler yaptılar ameliyata uygunmu diye...benim en korktuğum an ayrılık anıydı...ilaçlı meyve suyu verecekler diye beklerken paldır küldür aldılar çocuğumu ameliyata...o an hayatta yaşadığım ennnn ama enn zor andı...bakışını ölsem unutamam... 1 saat kadar sürdü...çıktığında yüzü şişti,dudaklarında kan vardı...kulakları ilaçla boyalıydı...elleri delik deşik olmuş,morarmış...serum için zorlanmışlar galiba...onu öyle görünce aklımı oynatıcam sandım...birden bağırıp ağlamaya başladı...ama nasıl ağlıyor,yatak falan sallandı...sürekli dilinin acıdığını söyledi...okuduklarımdan biliyordum ki boğazından çok dili acır diye...ağzını açmak için dilini zorlamışlar...2 saat boyunca sakinleştiremedik...en sonunda bir iğne yaptılar uykuya daldı...uyandığında daha iyiydi...4 saat yine yeme içme yasak...ilk gece ateşlendi biraz...iğnenin etkisi geçince ağrılarını hissetmeye başladı...bir antibiyotik ve bir ağrı kesici şurup kullandık 1 hafta...ilk 3 gün sadece sıvı ve soğuk şeyler içti...ağrısı azaldıkça açlığını hissetmeye başladı...o yemediği için ailece o ne yerse bizde onu yedik...zaten boğazımdan geçmezdi o açken...puding,meyveli yoğurt,dondurma,meyve suyu,süt,ayran...yavaş yavaş rafadan yumurta,ılık çorba,ekmek içi derken 15 gün içinde yemesi normale döndü...simit,cips,ekmek kabuğu gibi sert köşeli yiyecekler hala yasak...boğaz kısmını hallettikte bu kulak ağrısı beni çok üzüyor...15 gündür yıkamadım kulğına su kaçmasın diye...sadece bedenini yıkadım...10 gün evden çıkmadık...kulaklı şapka ördüm...öğretmenine tembihledim tenefüse çıkmasın diye...hasta insanlarla temas ettirmedim...ne diyeyim bu da geçecek inşallah...

30 Haziranda genizeti-bademcik ameliyatı oldu oğlum. Doktorumuz Emin İnalkaç dı.

Ameliyat öncesinde çok fazla bilgi vermediği gibi ameliyat sonrasında da çok ilgisiz davrandı.

Ameliyat öncesinde ne gibi sorunlarla karşılaşacağımızı söylemedi. Çocuğumun her ağlamasında panik olduk . Sürekli ağrı çekti. Böyle olacağını söyleseydi mutsuz ve de panik olmazdık. Ameliyat önlüğünü sakinleştirmeden giydirdiler. Onu giyen çocuk ağlamadan durur mu , sakinleştiriciyi alana kadar ağladı yavrum. Karga tulumba sedyeye biz yerleştirdik. Sağlık personeli eğitimsiz. Ameliyattan sonra yatağa yatırılışı tam bir traji komik olaydı. Çarşafının uçlarından tuttular. Temizlik görevlisi yatağa çıktı çarşaftan tutup kaldırdılar. Yeni ameliyat olmuş çocuğun odasına ikinci bir hastayı ve refakatçisini de alarak küçücük odada enfeksiyon kapma riski oluşturmaları da cabası. Ameliyat sonrasında doktor hiç yanımıza gelmedi. Biz indik yanına. Sormasam söylemiyorlar su içebilir birşey yiyebilir diye. Kötü karton bardakta iğrenç bir komposto getirdiler. İçiremedim bile. Her içirmeye çalışmamda kusacak gibi oldu. 1 tl lik dondurmayı dahi bize aldırdılar. Sağolsun saat 5 te lutfedip yanımıza geldi doktor. Hiçbir açıklama yapmadan geçmiş olsun dedi gitti.

Ameliyattan sonra 3 gün çocuğum su dahi içemedi hep ağladı. Aradığımda telefonunu açmadı doktor tatilde olduğundan dolayı. Hastaneyi arayıp sitem edince ve ben mesaj atınca ; getirsinler hastaneye serum takalım demiş. Gittik serumu taktık ama akşama yine aynı oldu. Zehir gibi ağrı kesici vermiş ,zaten çocuk su bile içemiyor ben o ağrı kesiciyi nasıl vereyim. Gittim kendim tatlı bir ağrı kesici aldım vitamin şurubu aldım da çocuğum kendine geldi.

Bayram sonrası 11 temmuz pazartesi kendisi çağırmadığı halde kontrole götürdüm. Zoraki bir kontrol etti. Tamam birşeyi yok geçmiş olsun dedi. Apartopar odadan çıktı.

25 yıllık cerrahlığına lafım yok ama hastasına ve hasta ailesine karşı çok saygısızca davranıyor.

Ve en önemlisi de operasyonel olarak hiçbir bilgi vermiyor. Hep aklınızda soru işaretleri oluyor. Soru sorduğunuzda hemen geçiştiriyor. Düşünün ki ameliyata aç mı tok mu geleceğini bile ben sordum da söyledi.

Şükrediyorum ki çocuğuma birşey olmadı ki bence siz de şükredin. Aksi takdirde mahkemede bulacaklardı kendilerini.

Back