Genital Bölge'nin Altında Şişlik

selot8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Yer
Adana
Merhaba arkadaşlar,

Bu forumu uzun süredir takip ediyordum, şimdi de sırf bu konuda fikirlerinizi alabilmek için üye oldum. Birçok bayan arkadaşımın burada sorularına cevap bulduğunu gördüm umarım bende bulabilirim. Sorunum şöyle ki:

Adet dönemimden sonra genital bölgemin hemen 1 cm altında (üzerinde değil) yuvarlak içi dolu sert kırmızı bir şişkinlik belirdi. Yürürken ve otururken çok acı veriyor. Daha önce bir kez daha yine aynı yerde böyle bir şişlik belirmişti ama bundan daha küçüktü ve kendiliğinden hemen geçmişti. Bu şişlik de önceleri küçüktü şimdi bir nohut büyüklüğüne ulaştı. İnternette uzun süre araştırdım genelde hep bartolin kistinden bahsediliyor ama bendeki şişlik hemen genital bölgemin altında, okuduğum kadarıyla bartholin genital bölge üzerinde veya içerisinde gerçekleşiyor. Ne olduğunu çok merak ediyorum, doktora gitmeye de çekiniyorum acaba daha önce böyle birşey yaşamış olan bir arkadaşımız var mı bana yardımcı olabilecek? Ayrıca forumda TheTudors adlı bir arkadaşın başına benzer bir olay gelmiş sanırım. Bu arada bu dönem içerisinde kilo almaya yönelik karbonhidrat tozu da kullandım bahsettiğim arkadaş damarda kan toplanmasından bahsetmiş bende de böyle bir durum olabilir mi acaba?

Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum, sağlıklı günler...

Lütfen en azından fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Bu şey çok korkutuyor beni, şimdi üzerinde küçük bir beyazlık belirdi sivilce olabilir mi acaba?

o kadar endişelenme ,belki de basit bir kıl dönmesi olayıdır,genelde o da acıma yapar tamamen fikir yürütüyorum yani,içini rahat tut bence,en azından çok az biraz daha bekle. ciddi bir şey olduğunu zannetmiyorum.belki de dediğin gibi bi kan toplanması olayıdır sadece.

Benim de olur arada ve genelde kıl dönmesi oluyor bu. Sıksan sıkılmaz, ama çok katlanıp sıkarsan biraz rahatlarsın. Telaş yapma öyle bir şey olabilir diye düşünüyorum.

Merhaba Selot8,

Yazmış olduğun sıkıntı okudum ve bence sendeki Bartholin kisti veya Absesi değil ben şuan 3 haftadır Bartholin Absesi problemi yaşıyorum ve inan senin bahsettiğin gibi değil şişlik var evet ama bartholin kisti ve absesi rahatsızlığı kanal tıkanmasından oluştuğu için sivilce gibi birşey gerçekleşmiyor. Sana tavsiyem kesinlikle doktora git burdan böyle uzaktan görmeden kimsenin dediğine kulak verme... doktordan çekinmek çok saçma!! ben gittiğim ve 3 haftadır ilaç tedavisi görmeme rağmen çok ağrı çekiyorum sosyal hayat diye birşey kalmadı zaten... bu halimle işe bile gidiyorum... her gün şekil değiştiren abse ne yazık ki çabuk düzelmeyen ve tekrarlayabilen bir rahatsızlık...
Hergün ağlama krizleri geçiriyorum ağrılarım dinmiyor..yetmiyormuş gibi birde regl oldum ve ağrılarım 2'e katlandı... Eğer ilaçlarımın bitiminde ağrılarımda bir azalma olmaz ise haftaya ameliyat olmam gerekecek! Korkmuyor değilim :-(
Burdan bu rahatsızlığı geçiren tüm kadınlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kadın olmak gerçekten çok zor...

Back