eğer tüyleriniz çok siyah ve kalınsa, bir de esmer değilseniz ipl'yi düşünebilirsiniz. ipl, lazer teknolojileri ile kıyasladığınızda en etkisizi ve en zararsızıdır. yaydığı ışık üst deride emiliyor ve rahime ya da yumurtalıklara etki etmiyor. aynı teknoloji cilt lekelerini de gidermekte kullanılıyor ve zaten en etkisizi olduğu için cildin yanma riski yok.
bu teknoloji maalesef ki sadece kol altı, genital bölge gibi yerlerde etkili, çünkü oradaki kıllar diğer bölgelere nazaran daha koyu ve kalın. hatta bacağına ve kollarına yaptıranların ortak bir şikayeti vardır 'azaltmıyor, bitirmiyor' diye. bir çok yerde 'komple vücudu şu kadara yapıyoruz, çok ucuz' diye kampanyalar vardır. sakın kanmayın.
ben de tüm vücuduma yaptırdım (kollarıma, bacaklarıma ve yüzüme değdirdiğime köpek gibi pişmanım) ama genital bölge ve koltuk altından çok iyi sonuç aldım. iki yıldır doğru düzgün çıkan yok. bir iki tane, tek tük. onlar da cımbızla halloluyor. yalnız bu dediğim sadece eğer kıllarınız çok koyu ve kalınsa, bir de ten renginiz açıksa geçerli. öbür türlü her seans boşuna para bayılırsınız.