Genital bölgedeki kaşıntıdan dolayı dermotolojıye giden var mı?

berna8735

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
284
1
96
İzmir
genitL bölgede mantar vArdı ama aylardır gecmıo en son gıttıgım doktorda dermotolojiye gt dedı böyle bır durumla karsılasan varmı

Bende de bir ara vardı, hatta kadın doğum doktorumun verdiği ilaçları kullanmama rağmen aylarca geçmemişti.. her seferinde farklı ilaçlar, fitiller, kremler falan kullandım.Ama hiç dermatoloğa git demedi.. Böyle diyeni de duymadım. En son hem ağızdan hap, hem fitil, hem krem kullandım, çok şükür kurtuldum. Belki farklı bir doktora gitmeyi deneyebilirsin canım..

cevabın için çok teşekkür ederım canım. 4 farklı doktora gıttım. verilen melhemler hep aynı. ben evli değilim ne muayne edebiliyorlar nede kültür yapabiliyorlar. fitilde kullanamıyorum. doktorda bide dermotolojiye git cıldınden kaynaklanabılır dedi. ama inanın bıktım artık gece kaşıntıyla uyanıyorum. acı var yanma var. bazende o bölgede kesık gıbı kanma oluyo sankı yırtılmıs gıbı sasırdım artık ne yapacağımı. .

Son düzenleme:

hay Allah yAA.. Karbonatlı suyla yıkamayı denedin mi? O da çok iyi geliyor..

Güzelim hazır satılan karbonatlar var ya.. Hani yemeklere katılan.. Şöyle bir leğenin içine 1 çorba kaşığı falan atıp karıştırıyorsun sonra oturuyorsun üstüne 10-15 dk. Mantar enfeksiyonunun en sevmediği ortam.. Karbonatı sevmiyor... Üstüste birkaç gün yapınca iyi geliyor..Ben ara ara karbonatlı suyla yıkarım zaten. bir de normal sabun kullanmıcaksın, normal sabun cildin ph dengesini bozduğu için mantarı azdırıyor.. Ph'ı düşük temizleyiciler kullanmak gerekiyor.

Bence de mantar değil tarifiniz. cildiyeye gitmeniz daha doğru. Bence vaginal egzama yada uçuk olabilir.

Canım Ekodost 'un likid sabunu var ben onunla temizliyorum cildimi rahatlıkla tavisye ederim,kime tavsiye etsem kaşıntıdan kurtuldu...Nasıl temin edersin yardımcı olurum

mrb arkadaşım, anlattığın gibi bende de o türde kaşıntı vardı. perinal bölgede egzama gibi bir yara. egzema ve mantar tedavisi gördüm. geçmeyince yaradan biyopsi aldılar. biyopsi sonucu meme dışı paget hastalıgı çıktı.. bu paget hastalıgı genelde meme başında oluyormuş ve meme kanserinin bir çeşidi. bende perinal bölgede. perınal bölgede paget hastalıgında başka bir organda kanser görülebilirmiş. kanser taraması yapacaklar şimdi.. yarın başlıyorum tetkıklere. sana tavsiyem arkadaşım, önce bir cildiye doktoruna git. biyopsi iste. biyopsi sonucu kesın bır sonuctur. paniğe kapılma sakın. geçmiş olsun..

inanın hastalık hastası oldum benım kasıntım geçtı. son gittim doktorn ordan kültür aldı ve bişi çıkmadı cildinin yaptıgı bişi dedi. ama yırtılma devam ediyor sendede böle bişi varmıydı.

bende yırtılma demeyimde sulu bir yara vardı. kültür bendende aldılar orda çıkmıyor. sen çapanın cildiyesine git. yırtılmanın oldugu bölgeden biyopsi almalarını söyle. önceki tedavılerını ayrıntılı bir şekılde anlat. birde benım yaram kaşınıyordu ve ateş gibi yanıyordu. en kesin sonuç biyopsi. uyuşturucu iğne yapıp bir parça alıyorlar. çok acı duymuyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…