Genetik test sonucundan anlayanlar bakabilir mi ?

herseyguzelolacak6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.814
544
34
Merhaba arkadaşlar genetikte iyi anlayanlar bakabilir mi bende kan pıhtılaşması genetik risk taşıdığımı söylediler. Benim bir evlâdım var doğal yolla 9 yaşında ana hiç bi şekilde ne hap kan sulandırıcı ne iğne kullanmamistim çok şükür de sağlıklı doğum yapmıştım. Kafam çok karıştı bunu yorumlayacak olan var mı ? Testi yaptırdığım doktor sadece uzun yolda ara ara mola ver kısa hareket et yürü demek istedi hava al anlamında. Onun diisnda bişey demedi.

Tüp bebek doktorum ise benim kan pıhtılaşması genetik risk taşıdığımı söyledi şu an bana hormon hapı dahi veremeyeceğini söyledi doğum kontrol hapı vs. Halbuki daha önce 1 ay kullandım doğum kontrol hapı bişey olmadı şükür. Ben iyi aydınlanmak istiyroum bu konuda korkulacak bişey var mı doktorun dediği kadar ciddi bi durum söz konusu mu ? Lütfen bilgi verirmisiniz en azından bileyim durumumu.

Iki tanesinde hemorozigot çıkmış
Şunu bana biri yorumlarsa sevinirim lütfen. Çok ciddi bişey mi düşüğe sebep olur mu ? Henüz toplama bile olmadı bende amh düşük 2 yumurta bu ay ikiside kist olmuş kistlerin içini operasyonla boşaltma kararı aldı doktor cuma operasyonla içini boşalacakmış korkuyorum çünkü doğum kontrol hapı hormon ilaç içeremiyorum sana dedi kan pıhtılaşmasında dolayı dedi kan pıhtılaşmaniz olduğu için operasyon içinde prp ile beraber 26.000 tl istedi cuma gününe randevu verdi. Adetle gidecek gibi durmuyor dedi

Eklentiler

• 20240924_101924.jpg
    117,8 KB · Görüntüleme: 250
Arkadaşlar bisey soracağım adetim bes gündür gecikiyor ve bugün sadece az bi pembe renkte kanamam oldu kan testi verdik değer 0,57 cikti sizce yeni döllenme diye görülmemiş olabilir mi?

Evet kan pıhtılaşması çıkmış ama hormon ilaçlaeı neden kullanılmıyormuş anlamadım.
Yani doğum kontrol kullansanız pıhtılaşmayı mı artırıyormuş

doğum komtrol hapları kanda pıhtılaştıröa eğilimindedir. bu yüzden de bazı hastalıklarda kullanılması önerilmez. bende de migren var. 6 ay kullandım ve siddetli baş ağrıları yasadım. muayene sonucunda migrenim ortaya çıkınca doktorum aniden ilacı kesti. bu ilaçlar kan pıhtılaşması yapacağı için beyin kanaması riski yaratırlar dedi.

onun dısında bol hareket, uzun süre oturur pozisyonda durmamak da yine bu pıhtılaşmayı arttırmamak için doktorunuzun verdiği öneriler. her genetik pıhtılaşma gebelikte sorun yaratacak diye bir durum yok. bazı türleri daha hafif oluyor ve çok etkisi olmuyor başka bir etken olmadığı sürece.

O yüzden vermedi demekki o zaman kist operasyonu olmam daha mantıklı bu durumda. Peki benim ciddi derece ileri bişey mi acaba?

Benimde 2 genimde çıkmıştı doktor önemsemedi bile kan sulandırıcı ile devam etmiştik benimde kist çıktı doğum kontrol hapı kullandım geçmişti yani bi operasyona çokta gerek yok gibi

Benimde 2 genimde çıkmıştı doktor önemsemedi bile kan sulandırıcı ile devam etmiştik benimde kist çıktı doğum kontrol hapı kullandım geçmişti yani bi operasyona çokta gerek yok gibi
Off gerçekten bi de 26.000 tl tutuyor prp ile beraber ama adetle gidecek gibi durmuyor dedi bana yoksa diğer ay geleyim diyecektim. Keşke bana da hap ile yapsaydı

onu genetik uzmanı bilgilendirmistir sizi ya da doktor. ama ilaca gerek duyulmadıysa demek ki çok da riskli bir durum değil

Çok net bi bilgi vermediler bana her biri ayrı bişey diyor. Kan sulandırıcı kullanıyorum coraspin 100 şimdi kist icin onu da biraktirdi bi ksc gün teşekkür ederim cevabınız için

Kan pıhtılaşması olanlar kullanamıyormuş öyle dedi bana acaba ileri derece bişey mi
İleri olduğunı sanmıyorum. Benimde bu genlerim heterozigot çıktı. Doktorlar çok önemsemedi ama hamile kalınca kan sulandırıcı kullanmam gerekiyormuş.
Kistiniz için bir şey diyemiyorum başka bir doktorunda görüşünü alın isterseniz :)

Teşekkür ederim saolun. Ben hamile kalsam iğne verecekmiş bana hatta au an bile vermeyi düşündü sonra zor olur dedi coraspin verdi

Doktoronuz prp yapacağı için kistleride boşaltacaktır. Boşuna doğum kontrol hapı kullanmanızı istemez 1 taşla iki kuş misali benimde bi tedavimde kist vardı doktor eyer yumurtan büyürse onuda yumurta toplarken alırız demişti. Bunları kendine stres yapma bi çok hastanın yaşadığı durum. Benimde genetikte sıkıntı vardı birşey demediler. Eğer aklına takılıyorsa genetik doktoruna gösterebilirsin

Merhaba ben sizinle benzer bir durumdayım.Kızım 9 yasında doğal yolla hamile kaldım ilaçsız dogumumu sağlıklı gercekleşyirdim.

Gectiğimiz mart ayında doğal yollarla gebe kaldım.15 haftalık kalbi durdu kaybettim. Bebeğimin nipt panorama testinde patalojisi sonucunda saglıklı oldugu hiçbir sıkıntı olmadığı yazıyor

Benim genetik pıhtılaşma testimde sizin gibi çıktı. Suan yine gebeyim keseyi görünce iğne kullanacakmışım umarım sağlıklı ilerler sizde sorunsuz gecirirsiniz sürecinizi

Size özelden yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…