genetik test sonucu ne preeklemsi etkisi

ylmznrmn

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
196
11
298
45
Karabük
dr bey, ben 2009 nisan ayında 27+3 haftalık olarak preeklemsi tanısıyla doğum yaptım bebeğim 700 gr doğdu.30 saat yaşadı.ben 2, gebelik düşünüyorum, tüp bebekle hamile kalıyorum.mart ayında yaptırdığım genetik test sonucum: kan elde edilen DNA
Yapılan incelemeler:
1-Faktör V Leiden (G1691A =R506Q) polimorfizmi
2,Faktör II (Protrombin ) (G20210A) polimorfizmi
3,MTHFR (223V= 677T) polimorfizmi
4,MTHFR A1298C polimorfizmi
6,PAI-1 4G/5G polimorfizmi
SONUÇ:
1-NORMAL /NORMAL
2,NORMAL / NORMAL
3,NORMAL/NORMAL
4,MUTANT /NORMAL
5,4G/4G

Açıklama:
MTHFR geninde heterozigot A1298c polimorfizmi saptanmıştır. Tek başına fenotipe etkisi beklenmemektedir.
PAI1 geninde 4G/4G polimorfizmine rastlanmıştır. Trombofili riskine katkıda bulunabilir.İncelemede diğer polimorfizmlere rastlanmamıştır.

BEnim preeklemsi geçirmemde bu genetik testin bir etkisi olabilirmi, diğer gebeliğimde coraspin veya kan sulandırıcı kullanmam gerekirmi. Benim anneannem ve 2 teyzem preeklemsi geçirmiş gebeliğinde. Bana ne gibi yardımınız olabilir.Şimdiden teşekkürler

dr bey, ben 2009 nisan ayında 27+3 haftalık olarak preeklemsi tanısıyla doğum yaptım bebeğim 700 gr doğdu.30 saat yaşadı.ben 2, gebelik düşünüyorum, tüp bebekle hamile kalıyorum.mart ayında yaptırdığım genetik test sonucum: kan elde edilen DNA
Yapılan incelemeler:
1-Faktör V Leiden (G1691A =R506Q) polimorfizmi
2,Faktör II (Protrombin ) (G20210A) polimorfizmi
3,MTHFR (223V= 677T) polimorfizmi
4,MTHFR A1298C polimorfizmi
6,PAI-1 4G/5G polimorfizmi
SONUÇ:
1-NORMAL /NORMAL
2,NORMAL / NORMAL
3,NORMAL/NORMAL
4,MUTANT /NORMAL
5,4G/4G

Açıklama:
MTHFR geninde heterozigot A1298c polimorfizmi saptanmıştır. Tek başına fenotipe etkisi beklenmemektedir.
PAI1 geninde 4G/4G polimorfizmine rastlanmıştır. Trombofili riskine katkıda bulunabilir.İncelemede diğer polimorfizmlere rastlanmamıştır.

BEnim preeklemsi geçirmemde bu genetik testin bir etkisi olabilirmi, diğer gebeliğimde coraspin veya kan sulandırıcı kullanmam gerekirmi. Benim anneannem ve 2 teyzem preeklemsi geçirmiş gebeliğinde. Bana ne gibi yardımınız olabilir.Şimdiden teşekkürler

siz ayni soruyu bir baska bolumde de sormussunuz arda yanitladim gecmis olsun

Back