• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genetik test lütfen yardımcı olun

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
arkadaşlar pcoluyum benm 2 gebelik kaybım var 1 si aşılama yoluyla olmuştu diğeri normal yoldan
aşılama tedavisine tekrar başlamadan önce (doktorum özel hastanede olduğundan özel hastanelerde bu testler çok pahalı oyzden )
üni hastanesinde genetik test yaptırmak istiyorum ama hangi bölüme başvurmam gerekiyor bilmiyorum
birde bu testlerde herşey çıkıyormu kanda pıhtılaşma kromozom bozukluğu vs ayrıntılı bilen varsa bilgi verebilirmi yani düşüğün tüm nedenleri ortaya çıkıyormu eğer sorun varsa

lütfen yardımcı olun bana

arkadaşlar pcoluyum benm 2 gebelik kaybım var 1 si aşılama yoluyla olmuştu diğeri normal yoldan
aşılama tedavisine tekrar başlamadan önce (doktorum özel hastanede olduğundan özel hastanelerde bu testler çok pahalı oyzden )
üni hastanesinde genetik test yaptırmak istiyorum ama hangi bölüme başvurmam gerekiyor bilmiyorum
birde bu testlerde herşey çıkıyormu kanda pıhtılaşma kromozom bozukluğu vs ayrıntılı bilen varsa bilgi verebilirmi yani düşüğün tüm nedenleri ortaya çıkıyormu eğer sorun varsa

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Hastanede GENETIK BÖLÜMÜNE başvuracaksın. Orada çıkıyor pıhtılaşma falan.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Hastanede GENETIK BÖLÜMÜNE başvuracaksın. Orada çıkıyor pıhtılaşma falan.
bulunduğum şehirdeki hastanelee baktım ama böyle bir bölüm çıkmadı sağol canım cvp için tüm testlere bakılıyor değilmi orada

bulunduğum şehirdeki hastanelee baktım ama böyle bir bölüm çıkmadı sağol canım cvp için tüm testlere bakılıyor değilmi orada
Evet canım. Hangi şehirdesin sen? Benim Bulunduğum ilde üniversite hastanesinde var.

5'li Trombofili Paneli testi yaptırırsan kan pıhtılaşması varmı onu öğrenirsin cnm..
Periferik kan (kromozom analizi) testi yaptırırsan, kromozonların sağlıklı olduğunu öğrenirsin bunu eşinle beraber yaptırmanız gerekli..

üniversite hastaneleri veya tüp bebek ünitesi olan devlet hastanelerinin genetik bölümleri gebelik kaybı olanlara, gebe kalamayanlara veya başarısız tüp bebek denemesi olanlara bu testleri ücretsiz yapıyor.. kadın doğumdan randevu alıp bu testleri yaptırmak istediğini ve nedenini dakikalarca anlatman gerekiyor.. kadın doğumcu onaylayınca genetiğe yönlendiriyor.. bazılarında ise direk genetik bölümü randevuları kabul ediyor.

5'li Trombofili Paneli testi yaptırırsan kan pıhtılaşması varmı onu öğrenirsin cnm..
Periferik kan (kromozom analizi) testi yaptırırsan, kromozonların sağlıklı olduğunu öğrenirsin bunu eşinle beraber yaptırmanız gerekli..

üniversite hastaneleri veya tüp bebek ünitesi olan devlet hastanelerinin genetik bölümleri gebelik kaybı olanlara, gebe kalamayanlara veya başarısız tüp bebek denemesi olanlara bu testleri ücretsiz yapıyor.. kadın doğumdan randevu alıp bu testleri yaptırmak istediğini ve nedenini dakikalarca anlatman gerekiyor.. kadın doğumcu onaylayınca genetiğe yönlendiriyor.. bazılarında ise direk genetik bölümü randevuları kabul ediyor.
cvp için tşkkrederim telde görüştüm evet önce kadındoğumcunun görmesi lazım dediler direk gidemiyormuşum eşimde birkez daha aşılama dneyelim buay olmazsa yaptırırz testleri diyor bakalım hayırlısı

canım ben genetik testini özelde yaptırmıştım.kanserden tutda kan pıhtılaimasına kadar herşey çıkıyor. ama sen devlet hastanesine gideceksen orada genetik diye bölüm yok. HEMATOLOJİ bölümüne gideceksin orada yapılıyo testler. bilgin olsun.

canım ben genetik testini özelde yaptırmıştım.kanserden tutda kan pıhtılaimasına kadar herşey çıkıyor. ama sen devlet hastanesine gideceksen orada genetik diye bölüm yok. HEMATOLOJİ bölümüne gideceksin orada yapılıyo testler. bilgin olsun.
canım üni hastanesinde hem hemotoloji var hemde genetik
genetik bölümüne gitmem için üni hastanesesnden herhangi bir kadındoğumcunun sevk etmesi lazımmış şimdi ben direk hemotolojiyemi gideyim k.doğma gidip ordan genetiğemi geçeyim bilemedim kafam karıştı iyice

canım üni hastanesinde hem hemotoloji var hemde genetik
genetik bölümüne gitmem için üni hastanesesnden herhangi bir kadındoğumcunun sevk etmesi lazımmış şimdi ben direk hemotolojiyemi gideyim k.doğma gidip ordan genetiğemi geçeyim bilemedim kafam karıştı iyice
evet hatta dünde bi arkadaşla yazıştık böyle. kadın doğum sevk ediyo genetiğe ondan direk dediğim gibi hematolojiye git ordan oraya uğraşmazsın en azından. güzel haberler gelir inş. bakalım.

evet hatta dünde bi arkadaşla yazıştık böyle. kadın doğum sevk ediyo genetiğe ondan direk dediğim gibi hematolojiye git ordan oraya uğraşmazsın en azından. güzel haberler gelir inş. bakalım.
hemotoloji diğer genetik testlerede bakarmıki kromozom vs gibi

kanla ilgili herşeye ve kansere bakıyor bildiğim kadarıyla ben özelde yaptırdığımdan dolayı hematolojiye gitmedim.ama sen gittiğindede detaylı sorabilirsin.
sağol canım gidersek öğreniriz artık

canım arkadasım keske ıstanbulda olsaydın.... egıtım ve aratırma unuverste haastanelrının tıbbı genetık bolumunden randevu alıp gıt durmunu anlat ben dırek tıbbı genetıge randevu aldım anlattım dedımtub bebek yaptırcaz doktorum genetık testlerın yapılmasını soyledı... kadın dogumcu doktorum yazmadı bız yazınca olmuyor genetık doktoru anlıyor testlerden neyapılması gerektıgını bılıyor sen anlat yapılır gerekenler demıstı bende dırek tıbbı genetıge gıttım ve gercekten genetık doktorum cok ıyıydı bana kan vermeye gerlıken bugune kadar yapılmıs butun testlerını getır ona gore eksık olanların hepsını ben yaptırıcam dedı... kızlar ıcınızde bu testlerı yaptırmk ısteyen varsa ben dr lutfu kırdar egıtım ve arastırma hastanesı tıbbı genetık bolumunu onerıyorum sıze gercekten mukemmel bı doktor herseyı soruyor ailede gebelık kaybı varmı olu dogum varmı kalp kırızı varmı butun herseyı sordu esımle bana ve dedı testlerın cıktıktan sonra duruma gore baska testlerde yaptırabılırım 1 aya cıkcak sonuclarımın hepsı

Bu testler nasıl yapılıyor arkadaşlar. Her iki eşten kan alınarak mı yapılıyor?

Back
X