[h=2]CHP'li Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in, Balyoz davası tutukluları ve yakınlarına "Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı" dediğini söylemişti. Bu sözleri yalanlayan Genelkurmay, konuyu adli makamlara aktardığını açıkladı.[/h]
CHP'li milletvekili Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Balyoz davasından tutuklu askerlere ve onların ailelerine "Başbakan benim hulus (temiz kalplilik) ve saffetimden yararlandı" dediğini iddia etti.
Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı'nın bu göreve geldikten hemen sonra Ekim 2011'de silah arkadaşlarına Balyoz Davası'yla ilgili "Hiç merak etmeyin bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğime söz veriyorum" dediğini öne sürdü
[h=4]GENELKURMAY İDDİAYI YARGIYA TAŞIYOR[/h] Özel'in bu açıklamalarını Genelkurmay Başkanlığı vakit geçirmeden yargıya taşıdı. Genelkurmay'dan akşam saatlerinde yapılan açıklamada "Sözkonusu raporun sunumu esnasında Genelkurmay Başkanı'na atfen söylenen ifadelerin tamamı gerçek dışı olup konu adli makamlara aktarılmıştır" denildi.