- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yazık ki o evde yetişen çocuğa.yine de korku filmi gibi, ya da benim çevremde pek şiddet ortamı olmadığı için bende öyle bir etki yarattı.
bebek de var ya işin içinde, hiç bir şey yapamasam oturur ağlarım herhalde
ikisi de üniversite mezunu, makam sahibi ama bir taraf şiddet uyguluyor, diğeri sineye çekiyor. bir de 8-9 aylık bebekleri var. içim parçalandı komşuma
eşim karışmamı istemedi ama nasıl susabilirim?
polise bildirdim isimsiz ihbar olarak. 15 dk içinde geldiler, içeride ne konuştularsa 10-15 dk durup gitti polisler.
ne olacak şimdi kadına, bebeğine? çok canım sıkıldı çok.
bilemiyorum, korksan da kalsan da kötü. annesinin çocuğunun yanında dayak yemek, nereye kadar korkacak? muhakkak çözüm yolu bulunmalı.Tehdit etmiştir kadıncağızı, o yüzden yalan söylemiştir bir şey yok diye, Allah'ım hiçbir kadınımızı bu duruma düşürme.
Allah ellerini kırsın o adamın inşallah, muhtaç kalsın herkese.
alaka kuramadım. kadının ismi cismi, benim ismim adresim belli mi?cok sacma bir konu cahil okumamis kadin dayak yer egitimsiz adam doverde..digerimi abes yada komsunuz dayak yediyse burda konusulmasinin manasi ney..bakalim komsunuz razi mi bole anlatmaniza ozel hayatini..ya sizi tanisa burda anlasa ne aciklama yapacaksiniz..hicbir kadin. hicbir anne dayak yememeli..
belki de psikolojisi bozulduğu için doğru düşünemiyor.çocuk için katlandığını düşünmüyorum ben.
daha geçen bir arkadaşım anlatıyordu. Doktor bayan arkadaş doktor eşinden dayak yiyormuş. Çocuk da yok. Ama kadın kendi bile isteye boşanmıyormuş. Düzelir diyerek. Hatta bariz fiziksel morluklar falan da oluyormuş da sürekli yalan söylütormuş, yok kapıya çarptım, yok bilmem ne...
amin.Benim babam bulunduğum şehrin bilinen simalarından varlıklı bir ailedeniz.
Okumuş, görmüş geçirmiş, belli bir konumda.
Hı bunların yanında bana kardeşime ve anneme belli bir yaşa kadar psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladı.
Olanlarda öyle küçük olaylar olmadı hiçbir zaman. Yani iki tokat değil...
Hı annem de sustu, hiç birşey söylemedi olan bize oldu.
Yani böyle pasif anneler keşke biraz cesaretini toplayıp çocuklara o korkuyu yaşatmasalar.
Ne zaman burada böyle bir konu görsem, korkudan evin içinde saklanmalarımız geliyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Maalesef büyük ihtimalle bulunmayacak, o kadıncağız dayak yemeye devam edecek.bilemiyorum, korksan da kalsan da kötü. annesinin çocuğunun yanında dayak yemek, nereye kadar korkacak? muhakkak çözüm yolu bulunmalı.
Kesinlikle bende onu anlatmaya çalıştım. Görgü,para ya da okul bir anlam ifade etmiyor bu şiddet konusunda.amin.
benim rahmetli babam da çevresi olan varlıklı sayılabilecek konumu olan biriydi.
ortaokulu bırakmış parasızlıktan, annem ilkokula dahi gidememiş. hiçbirimize şiddet asla uygulamadı. anne dayağı yedik ama.
demek istediğim bunun okumakla cehaletle ilgisi yok, sanırım vicdanla ilgili.
bakın buraya bır arkadasım bır nıcle derdını anlatmıstı ben konuyu okudugum an arkadasım oldugunu anladım...pekala o mudur yardımcısı komsunuz da burayı takıp eden bır bayansa pekala anlıyabılır..burda sıze ne gıbı bı cozum sunulabılır..en ıyı cozum polıs onuda yapmıssınız..baska cozum arıyorsanız ..gıdınız bıre bır konusunuz.ama kımsenın ozel haytını bole ıfsa etmeye hakkınız yok..tamam ısım yok cısım yok..tanımayız etmeyız..ha sıze mantıklı gelıyorsa bırsey dıyemıyecegım hakkınızı helal edın...alaka kuramadım. kadının ismi cismi, benim ismim adresim belli mi?
daha fazla yardımcı olmak istedim mesela. uygun mudur?
daha önce bu konuyu direkt olmasa da dolaylı konuşmuşuz ama haberim yok. sonradan anladım. kendisi sessiz kalmayı tercih edebilir ama ben bana düşeni yaptım, yapıyorum, içim rahat.bakın buraya bır arkadasım bır nıcle derdını anlatmıstı ben konuyu okudugum an arkadasım oldugunu anladım...pekala o mudur yardımcısı komsunuz da burayı takıp eden bır bayansa pekala anlıyabılır..burda sıze ne gıbı bı cozum sunulabılır..en ıyı cozum polıs onuda yapmıssınız..baska cozum arıyorsanız ..gıdınız bıre bır konusunuz.ama kımsenın ozel haytını bole ıfsa etmeye hakkınız yok..tamam ısım yok cısım yok..tanımayız etmeyız..ha sıze mantıklı gelıyorsa bırsey dıyemıyecegım hakkınızı helal edın...
Korktu belki de kimbilir yoksa neden sussun ki o adama ihtiyacıda yok anladığım kadarıyla maddi yönden, kimbilir ne var arkasın da bu işin.Büyük ihtimal öyledir ya da kadın şikayetçi olmadı eğer şikayetçi olmuş olsa karakola götürürlerdi.
bu kadar bı ınsanlar ıcın cabalarız olerız bıterız ama onlar bıldıgınden sasmaz..ve hayatta yasadıklarıda bazen kendı ellerındendir...dayak cok ıgrenc bırsey rabbım kımseye yasatmasın.ama ınanın her dayak yıyende bosanamıyor....daha önce bu konuyu direkt olmasa da dolaylı konuşmuşuz ama haberim yok. sonradan anladım. kendisi sessiz kalmayı tercih edebilir ama ben bana düşeni yaptım, yapıyorum, içim rahat.
kendisi evladı açısından içi rahatsa devam etsin evlilik denen kabusa.
ben bunu neden anlayamıyorum biliyor musun?bu kadar bı ınsanlar ıcın cabalarız olerız bıterız ama onlar bıldıgınden sasmaz..ve hayatta yasadıklarıda bazen kendı ellerındendir...dayak cok ıgrenc bırsey rabbım kımseye yasatmasın.ama ınanın her dayak yıyende bosanamıyor....