• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genel Anestezili Sezeryan

mrveboz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2015
63
15
88
Kizlar merhba gunler gecfikce bende heyecan ve stres artiyor.Dr.um bebwgim iri oldugu icin sezeryan buyuk ihtimal dedi ve ben sezeryandan cok korkuyorum.Sizce genel anestezimi yoksa spinal mi ? Daha onceden deneyimi olanlar var mi aranizda?

Kizlar merhba gunler gecfikce bende heyecan ve stres artiyor.Dr.um bebwgim iri oldugu icin sezeryan buyuk ihtimal dedi ve ben sezeryandan cok korkuyorum.Sizce genel anestezimi yoksa spinal mi ? Daha onceden deneyimi olanlar var mi aranizda?

Ben epidural sezaryen oldum...
Hiçbir sıkıntısını yaşamadım...
Bebeğimi dünyaya gelir gelmez gördüm o ilk çığlığını duydum..
Sımsıcacık yüzünü hissettim...
Genel anesteziyle sezaryeni bir çok doktor önermiyor canım..
Benim doktorum da hiç önermemişti..
Çünkü genel anestezi de bebeği hemen alamıyorlarmış ve tüm vücut etkilendiği için bebeğe de çabuk geçiyormuş...
Bebek sersem doğabiliyormuş bir de solunum sıkıntısı yaşayabiliyormuş...
Tabi ki karar yine doktorunun ve senin..

Spinal oldum ilkinde..gayet rahatti dogum ani .sonrasinda biraz agri oluyorki o hepsinde var..geneli pek onermezler ama doktorunuz sizi yonlendirir aslinda..zaten ani bi durum olursa genele donuluyor bence spinal dusunun ve minisi ilk siz gorun ayrica sagdan soldan olumsuz seyler okuyup dinlemeyin..haftaya bizimde spinal ile ikinci bebisimiz gelecek..Allah hepimize yardimci olsun

Hepsinin bir komplikasyonu var mutlaka. Ben normal istiyorum fakat sezeryan olursam spinali tercih edeceğim. yengem anestezist ona danışarak bu kararı aldım. Epiduralin pek yaygın olmadığını her anestezistinde beceremediğini söyledi. Ayrıca spinale göre biraz daha fazla komplikasyonu varmış. Genele gelince zaten bebeğe etkisi ulaşana kadar alıyorlar ama bebek yine de etkisinde oluyor doğunca şiş oluyor vs. Annede Solunum sıkıntısı, uyanamama, uyansanızda sersemlik, bebeği rahat kavrayamama, bilincin yerine gelmesi doğru düzgün sağlanamıyor bu da bebeğiyle olmak isteyen anne için zor bana göre ayrıcauyandıktan sonra direkt acıyı hissetme durumu oluyor. Spinalde acının yoğun olduğu sıralarda bile uyuşma etkisi devam ettiği için hissetmiyormuşuz. Kişiden kişide etkileri değişiyor ama genelde 1 haftada bol su, ilk gün dik oturma, ve kahve içip yatarak rahat atlatma şansımız var. Spinali öneririm

Çok teşekkur ederim kizlar birazda olsa icim rahatladi.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Saglikla hayirlisiyla bebislerimizinkucagimiza alalim insallah.Beni inanilmaz korkuttular. Felc kalirsin basin cok agrir uzun sure yuruyemezsn vs. diye.Bende bu yuzden cok panik oldm.

Aynı korkular bende fazlasıyla vardı emin ol canım hatta hiç bir sezeryanı olmak istemiyordum. Ama mecbur kalınca birini olmak zorundasın ve yengemin, aklıma en iyi yatırdığı seçenek spinal oldu. Hepsinin komplikasyonu var mutlaka bunu unutma önemli olan en rahat atlatabileceğin.. Spinal artık çok yaygınlaştı korkma genel anesteziyw görede en konforlusu

Genel oldum ben cok rahat gecti.

Back