• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genel Anestezi mi yoksa Spinal Anestezi mi

kkarems

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
1.268
982
123
Günaydn kızlar.. agrı sanci vs olsa da gün belirlenirken aslında böyle iyidik diye düşünmedim değil.10 gün sonra ciddi ciddi anne oluyorum Allah ın izni ile...

Lakin sezeryan ile. Sizlere sorum, doktorum anestezi uzmani ne ka spinal dese de ben islem yapilirken cok rahatsiz olacagima inaniyorum beyin oraya odaklanacak çünkü ve agri da6 saat sonra basliyormus . Acikcasi omirilik sivisina iğne vurulmasi da beni tereddutte birakiyor.sadece tek avantaji bebeginiz dogdugun da o mucizeyi görmeniz .

Genel anestezi olmak istedigimi belirttim, uyanınca agrilarimolacak agri kesici vuracaklar, sonda cikartilirken ve ilkyurume esnasinda cok agri olacagini ogrendim. Ama en azindan uyuyacagim diye dusunuyorum...

Kafam o ka karışıkki dün tarih aldık ve sabaha ka bunlari düşündüm çok az zamanım kaldı.Yardimlarinizi bekliyorum...

Ah canım ya :) bende 8 temmuz sezeryan olacagım gunumu aldigimda aynen senin gibi dedim ya boyle iyiydik ;) mumkun oldugunca hicbisey dusunmemeye calisiyorum ucuncu sezeryanim olacak :( neden genel demedi doktor yalan yok ben spinal falan yapamam cok memnun olan var ama yakin cevremden yapanlar memnun degil gecmeyecek acı yok ya merak etme ilk gun zor sonrasi kolay Allah buyuk hayirli dogumlar

Canım spinal anestezi oldum iğneden fln korkmadim sadece drlar gelip bebeği cikartmaya baslarlarken biraz korku oldu oda başımda beni sakinlestiren biri vardı konuşarak korkum geçti bidaha hamile kalsam yine spinal anestezi olurdum

2 defa sezeryan oldum.ilkinde genel bayildim.baya bi kendine gelemiyorsun ayilamiyorsun.bebegini hemen emziremiyorsun.ayilirken sayiklamalar vs vs ben belim agriyor diye bagirdim hep hatirliyorumda.benimki sanci cektim acilmam olmayinca acil sezeryana alindim.
Ikinci dogum belden asagisi uyusuktu.onda hic korkulcak birsey yok.igne atilirken hic mi hic duymuyorsun signek isirigi vs hic birsey hissetmiyorsun.zaten basinda hemsire vs seni rahatlatmak icin konusturuyor.hemen cocugunu gorebiliyorsun sonrada hemn emzirebiliyorsun.sezeryan esnasinda panik yapcak olursan bebek alindiktan sonra sakinlestirici atiyorlar.ben telaslandim cunku ilk cocugum erken dogdu kuvozde kaldi.ikinci cocugum daha da erken dogdu yine kuvozde kalirsa diye baya stres yapinca bana sakinlestirici attilar.
Zaten artik devlet hastaneleri bile genel bayiltmiyorlar belden uyusuk olmak daha avantajli cunku.
Hakkinizda hayirlisi sagsaglim kucaginiza alirsiniz insallah.

Kızlar Rabbim hepimize hayırli dogumlar nasip etsin.Lakin spinal ile ilgili ne ka olumlu duysamda olumsuz ları gecti diyebilirim. Dogum basli basına bir mucize ama insan korkularına yenik düşüyor. Bir ben degilimdir herhalde bir ağlayıp aninda gülen. Hele ki safak sayarmış gibi günleri geçirmek cok daha başka . sanırım bundan sonra dönme ihtimali az ama ben yine de meditasyonla hadi annecim dön annecim diye uğrasmiyor degilim :)

Insanin kararsiz kalmasi cok kötü birsey , sadece dün bir diyologumu anlatayim.
Ablanin biri ilk dogumunu genel anestezi ikincisini spinal olmus ( su anin heryerde yapilani ya da modasi). Hala bel agrim gitmedi diyor. Dogumda iken de yukarida yansimalardan bebegimin kanla dogdugunu gordum ve karnima bisileri sokuyorlardi gerisi telaseli ve mudahrle ederek gecti dedi ... Dogum yaklastikca inanir misiniz sokaktakini bile dinler oldum cok tuhafim. :KK76:

Ben de spinalle olucam. Spinal anestezide bebege kesinlikle anestezik madde gecmiyor. Ama genel anestezide az da olsa bebege anestezik madde ulasiyor. Spinalde onemli olan dumduz yatmayacaksin. Kafani hafif yukarda tutarlarsa agrin olmaz. Sonra da bol kahve iceceksin vucut hemen atıyor

Back