• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genel anestezi ile sezaryen olanlar sakinleştirici...

en güzeli bence ben 7 gün önce belden iğne vurularak sezeryan oldum çokta memnun kaldım iyikide böyle oldu normal doğum korkusundan suyum bitti acilen genel anestesiziyle doğuma aldılar belinden iğne vuruluosun hiç acımıo bide amelyat sırasında uyanıksın bebşini ilk ağlamsını duyuyosun çokta güzel pişman diilm gerekirse yine böyle doğururzemuszemusum

Ben de genel anesteziyle sezeryan oldum canım. Sakinleştirici dediğin anesteziyse ameliyata girmeden değil sen masaya yattıktan sonra damardan veriyorlar. Bebek ne kadar az anesteziye maruz kalırsa o kadar iyi diye son zamanda uyutuyolar seni. Hatta ben karnıma baticon sürdüklerini hatırlıyorum doktora kızmıştım ben daha uyumadım kesmeye mi başladınız diye. Ordaki herkes de benimle dalga geçmişti :sinifsinif: (En son hatırladığım şey de bu oldu zaten) Hemen sonrasında uyumuşum. Ama o kadar korkma sen bebek heyecanıyla etrafında neler olup bittiğni idrak etmeye çalışmaktan ameliyathaneye girdiğini masaya yattığını falan anlamıyosun. Umarı yardımcı olabilmişimdir. Benden sana tavsiye hastaneye, odana girdiğin andan itibaren pozitif ol. Nasıl uyursan öyle uyanıyosun. İnşallah herşey en güzel şekilde olur.

genel anesteziyli ilgili bi bilgim yok bebişim benim suni sancıya kalbi dayanamdı bebişim tehlikedeydi o yüzden belden iğne vurularak sezeryan oldum keşke seninde öle olsa çok rahat oldu ameliyat masasında belinden iğne vuruluo iki dakikaya kalmaz uyuşuyo belden aşağı hemen alıolar bebişi:emir_bebek::emir_bebek:

Bende genel anesteziyle 16 gün önce sezeryan oldum,ameliyathaneye girdiğinde baticonla temizlemeye başlıyorlar karnını ondan sonra damardan narkozu yiyorsun zaten sonrasında hiçbirşey görmüyor duymuyor bilmiyorsun sakinleştiriciye hiç gerek yok korkuya da gerek yok çünkü sen hiçbirşeyin farkında olmayacaksın.Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin hiç korkma...

evet batikonu ben de hatırlıyorum. soğukluğunu ve ıslaklığını. bütün masayı ıslattılar diye diye düşünmüştüm. çok heyecanlıydım. kalbime bir şey bağladılar. kalp atışlarım soğuk ameliyathanede duyuluyordu. şimdi sana nsrkoz yapıyoruz dediler ve iğneyi batırır batırmaz uyudum. sakinleştirici yapmalarına gerek yok canım. zaten herşeyinkontrol altında. tansiyon vs. narkozu yeyince de hyecan bitiyor. zaten doktorun genel anesteziye uygun olup olmadığını belirliyor. o yüzden onu tavsiyeediyor

peki kızlar uyanma zor diyo herkes ne açıdan zor ağrı hissettiğin içinmi?bide uyanırken nası oluyo sayıklıyomusun ne hissediyosun?
ameliyata girerken heyeccanlanmıyomusunuz bide ya uyanamaz ölürsem diye korkuyorum:gitme:

gecelil ayıldıktan bayaaa sonra giyiyosun yani iyice kendine geliyosun sonra

ben iki kere genel anesteziyle sezeryan oldum yılbaşında üçüncüyü olucam

sonda batikon yapılması gereken herşey bayılmadan yapılıyo en son narkoz bebege geçmemesi için

korkacak bişi yok

(söyleyene bak)

tama itiraf ediyorum ilk sezeryanımda korkudan bayılacaktım aglıya aglıya ameliyathaneye girdim
hemşirler kızdı tansiyonum fırlayacak diye

ama inan korkularım yersizdi
ikincide güle güle espirilerle gittim

bende epiduralle sezeryan olacaktım yaptılar iğneyi ayağını oynat dedi oynattım az daha bekleyelim dedi yine oynattım ikinci dozu yaptılar hissetmiyorum diye kesmeye başladılar hissediyorum deyince hemen bayılttılar bende bayılmaktan çok korkuyodum ayıldığımda giydirilmiştim ağlaya ağlaya uyandım hissederek bayıldığım için olmuş olabilir diye düşünüyorum çok ağrım oldu herkesin öyle olmuyo hiç korkma bende inanılmaz korkardım güle oynaya girdim ama bunu hastane personeline borçluyum çok iyi doktorlar ve hemşireler beni öyle sakinleştirdilerki inanılmaz sakinleştim iyiki o hastanede yapmışım doğumumu dedim

peki kızlar uyanma zor diyo herkes ne açıdan zor ağrı hissettiğin içinmi?bide uyanırken nası oluyo sayıklıyomusun ne hissediyosun?
ameliyata girerken heyeccanlanmıyomusunuz bide ya uyanamaz ölürsem diye korkuyorum:gitme:

uyanmak zor filan değil canım. uyanmak çokkolay. çünkü anestezi uzmanı doktor kontrollü bir şekilde uyandırıyor. insanların kastettiği narkozun verdiği sersemlikten kurtulmak olmalı. bu da kişiden kişiyedeğişir. uyanırken benim bilincim çok açıktı. sayıklamadım. bilinçli olarak konuşuyordum. etraftaki sesleri duyuyordum ama konuşamıyordum. aslında fena bir duygu değil. ben bebeğim nasıl diye sordum. çok yakışıklı bir oğlun oldu dediler. zaten ameliyathaneden odaya gidene kadar epey açıldım. bebeğimi görünce çok garip oldum. enteresan bir duygu. bunu yaşaman lazım

ayrıca en kolay ameliyat sezeryanmış canım. çünkü en sık yapılan ameliyat.

ameliyata girerken heyecan oluyor biraz. ama öyle aşırı değil. zaten çok sürmeden bayıltıyorlar. uyanmama olayı milyonda bir ihtimal. uzman doktor şak diye uyandırıyor valla. hiç korkulacak bir ameliyatdeğil.

ölüm olayı benimde aklıma geliyordu. özellikle hamileliğin son aylarında çok düşünüyordum. ama bu ameliyat ölümle değil yaşamla sonlanır unutma. şu an kucağımda dünyalar tatlısı bir bebecik var ve ameliyatımı unutalı aylar oldu.

odanıza yeşil elbiseylemi getiriyolar,ayılıncamı geceliği giyicez

evet canım. ameliyattan sonra üzerine sıcacık battaniye örtüyorlar mis gibi yatıyorsun. odana gelince hemşireler hastabakıcılar yardım ediyor giyinmene. zaten ameliyathanede ayıltıp odana öyle çıkarıyorlar. bu çok kısa bir süreç. sonra bebek geliyor ve emziriyorsun.

ameliyat sonrası ağrı oluyor ama ağrıkesiciler iyi geliyor.

sakinleştirici vermiyolar canım
bende genel anesteziyle sezeryan oldum
ameliyathaneye giriyosun
işte bebiş narkoza maruz kalmasın diye karnını batikonla siliyolar seni hazırlıyolar en son anestezi uygulanıyo
uyanırkende ben acıyo diye sayıklıyodum ve bebeğim nasıl nerde demiştim
uyanmak kolay orda sorun yok ama sanki çok uykun varmış gibi oluyo oda biraz zaman geçince geçip gidiyo

bu arada ameliyattan çıkıp odana geliyosun bu arada ben çok üşümüştüm acıda çoktu
ağrı kesici yapılıyo çok rahatlıyosun
üstünü hemşireler yardımıyla giyiyosun zaten
benim yanımda sadece kocişim vardı sağolsun herşeye hemşireler yardım etti

Back