canim ben böyle birsey hic duymadim.... ama aklinda böyle bi soru varsa en iyisi bunu doktoruna sormak en garantisi simdiden hayirli dogumlar canim
Benim hamilelikte yüksek tansiyon ortaya çıktı.Normal doğum yapmayı çok istiyordum doktorumda bunu istiyordu.doğum sırasında heyecandan sancılardan ve ıkınmadan tansiyonum çok yükselirse diye çok korkuyordum.sezeryan olmayı hiç istemedim.doktorum merak etme doğum sırasında tansiyonun çok yükselirse seni uyuturuz demişti.sanırım böyle bir seçenek var.Ama benim doğumumda hiç problem çıkmadı tansiyonum yükselmedi heyecanlanmadım ve çok kısa sürdü zaten.Her şey yolundaydı.
bende nette cok arastırmıstım ama bulamamıstım, sagol paylasım ıcın.. annem boyle bır sekılde dogum yaptıgı ıcın boyle br yontemın oldugna emındım ama sanırım artık yapılmıyor dıyordum.. ama yınede ben epidurallı normal dogum ıstıyorum bakalım.. saglıklı olsunda nasıl dogum olursa olsun.. erken dogum ıhtımalım varmıs hep yatıyorum, eskıden dogumdan korkuyordum sımdı zamanında olsunda dogum nasıl olursa olsun dıyorum..bende merak ettim bu konuyu netten buldum gerçekten varmış genel anesteziyle normal doğum çok şaşırdım..
AnneCocuk.Com - wfsection-DOĞUMLARDA ANESTEZı ÇEŞıTLERı
Genel anestezi
Bir zamanlar ağrısız doğum için en gözde yöntemlerden biri olan genel anestezi, artık yalnızca ameliyatlı doğumlarda (sezaryen) kullanılır. Hızlı etkisinden dolayı daha çok bölgesel anestezi yapılmasına zaman bulunamadığı acil sezaryen durumlarında uygulanmaktadır. Bazı ön ilaçların enjekte edilmesinden sonra genel anestezik madde hastaya solunum yolu ile verilir. Bunu bir uzman anestezist yapar. Anne doğumun bütün aşamalarında bilinçsiz olacaktır. Kendine geldiğinde de bir süre sersem, çevresini ve zamanı tanımaz ve huzursuz olabilir. Boğazına koyulmuş bir tüpten dolayı öksürebilir, boğazı sızlayabilir, bulantı ve kusması olabilir. Geçici bir kan basıncı düşmeside başka bir olası yan etkidir. Genel anestezinin büyük sorunu anneyle birlikte bebeğin de sakinleşmiş olmasıdır. Bununla birlikte tam doğum anında anestezik madde kesilerek bebeğin uyuşukluğu en aza indirilebilir. Bu yolla bebek henüz kendine fazla miktarda ilaç ulaşmadan doğabilir. Anne yan yatırılarak (genelde sola) ve oksijen verilerek, bebeğe giden oksijen arttırılmaya çalışılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?