genel anestezi ile normal dogum???

kedi003

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
409
25
643
İzmir
arkadaslar merhaba ben 25+1 gunluk hamileyim,daha doguma var ama sidden dusunmeye basladım.. ben bir konuyu cok merak ediyorum, bu konuda bilgisi olan arkadaslar var mı, anne adayına genel anestezi verilerek normal dogum yapılıyor mu?? benim annem beni genel anestezi alarak normal dogurmus.. boyle bir dogum sekli hala var mı birde bu yontemde acaba bebek vakumla cekiliyor olabilir mi?? simdiden tesekkurler

canim ben böyle birsey hic duymadim.... ama aklinda böyle bi soru varsa en iyisi bunu doktoruna sormak en garantisi simdiden hayirli dogumlar canim

canim ben böyle birsey hic duymadim.... ama aklinda böyle bi soru varsa en iyisi bunu doktoruna sormak en garantisi simdiden hayirli dogumlar canim

haklısın cnm ama benim doktorum 32. haftadan once dogumla ilgili hic bir soru ve konusma yok diyor kafamçokkarıştı demekki artık bekleyecegim 32. haftaya kadar.

walla ben de genel anesteziyle normal doğumu ilk defa duydum bu mümkün mü yaaa?nasıl ıkınıyosun ki?wakumu bu şekilde kullanamazlar ki eğer wakumla çekiyolarsa..bu çok sakıncalı yaa.hangi hastane bunu yapar?kızdım şimdi bak.canım normal doğum için inat et sonuna kadar baktın bi problem war sezaryen yapmak zorunda kaldın o zaman da kesinlikle spinal anesteziyle sezaryeni tawsiye ederim müthiş bişey.ben öyle yaptım doğumumu.yarım saatte doğumhaneden çıktım.harika bişeydi

Olurmu hiç öyle şey. Epidural anestesi ile normal doğum olurda genel anesteziyle olmaz.

olsada sakın yapma derim riskli bi durum bence yaaa.
nası olucakki öle ıkınmadan falan

Benim hamilelikte yüksek tansiyon ortaya çıktı.Normal doğum yapmayı çok istiyordum doktorumda bunu istiyordu.doğum sırasında heyecandan sancılardan ve ıkınmadan tansiyonum çok yükselirse diye çok korkuyordum.sezeryan olmayı hiç istemedim.doktorum merak etme doğum sırasında tansiyonun çok yükselirse seni uyuturuz demişti.sanırım böyle bir seçenek var.Ama benim doğumumda hiç problem çıkmadı tansiyonum yükselmedi heyecanlanmadım ve çok kısa sürdü zaten.Her şey yolundaydı.

bende ilk defa duydum böle bir şeyi.ama varsa bile sakın böyle bir şeye başvurma derim.ben üç ay önce mecbur kalarak sezeryana girdim ve epidural sezeryan oldum tavsiye ederim epidurali çok rahat. son anda sezeryana döndüğüm içinde sancılar hakkındada şu kadarnı söyliyim epiduralle hiç bir şey hissetmyorsun.ancak ben endişe ve bebeğime bir şey olucak korkusundan sezeryana alınırken şuurumu kaybetmişim ne yazıkki hiç bir şey hatırlamıyorum ve bunu yaşayan biri olarak tüm anne adaylarına tavsiyem genel anesteziden kaçının o anı yaşayamamk dünyanın en kötü şeyi.halen oğluma baktıkça içim acıyo ilk sesini duyamadığım için ona hoşgeldin diyemediğim için.Allah kolaylığını veriyo canım fırsatın varsa normal doğum yap olmuyorsada epidural sezeryanı seç. hayırlısı ve sağlıkla bebişine kavuşman dileğiyle.

Benim arkadaşıma yaptılar ama başından sonuna kadar değildi. Normal doğumu başlattılar ve son safhaya geldiğinde kesi yapacakları için genel anestezi verdiler. Sanırım kafanın çıkacağı zaman. O ana kadar normal sancılarını çekti.

:S epidural oldum ben..belden asagısı uyusuyor..prenses dogumu dıyorlar...ama senın dedıhgınden duymadm..

ben sadece basınc hıssedıyordum bebegın bası ındıgı zaman...

canım yüksek tansiyon problemin hamileliğin kaçıncı haftasında çıkmıştı nekadara kadar yükseliyordu. dr.un tedavi uyguladımı.ben19+3 haftalık hamileyim 2günde bir 14/9 civarına kadar yükseliyor.dr.um şikayetimin hamileliğin erken döneminde başladığını belirtti.tuzu yasakladı ve alfamed ilaç kullanmamı önerdi.deneyimini benimle paylaşırsan sevinirim.bebeğin sağlıklıdır inşallah...

bende merak ettim bu konuyu netten buldum gerçekten varmış genel anesteziyle normal doğum çok şaşırdım..

AnneCocuk.Com - wfsection-DOĞUMLARDA ANESTEZİ ÇEŞİTLERİ
Genel anestezi
Bir zamanlar ağrısız doğum için en gözde yöntemlerden biri olan genel anestezi, artık yalnızca ameliyatlı doğumlarda (sezaryen) kullanılır. Hızlı etkisinden dolayı daha çok bölgesel anestezi yapılmasına zaman bulunamadığı acil sezaryen durumlarında uygulanmaktadır. Bazı ön ilaçların enjekte edilmesinden sonra genel anestezik madde hastaya solunum yolu ile verilir. Bunu bir uzman anestezist yapar. Anne doğumun bütün aşamalarında bilinçsiz olacaktır. Kendine geldiğinde de bir süre sersem, çevresini ve zamanı tanımaz ve huzursuz olabilir. Boğazına koyulmuş bir tüpten dolayı öksürebilir, boğazı sızlayabilir, bulantı ve kusması olabilir. Geçici bir kan basıncı düşmeside başka bir olası yan etkidir. Genel anestezinin büyük sorunu anneyle birlikte bebeğin de sakinleşmiş olmasıdır. Bununla birlikte tam doğum anında anestezik madde kesilerek bebeğin uyuşukluğu en aza indirilebilir. Bu yolla bebek henüz kendine fazla miktarda ilaç ulaşmadan doğabilir. Anne yan yatırılarak (genelde sola) ve oksijen verilerek, bebeğe giden oksijen arttırılmaya çalışılır.

bende nette cok arastırmıstım ama bulamamıstım, sagol paylasım ıcın.. annem boyle bır sekılde dogum yaptıgı ıcın boyle br yontemın oldugna emındım ama sanırım artık yapılmıyor dıyordum.. ama yınede ben epidurallı normal dogum ıstıyorum bakalım.. saglıklı olsunda nasıl dogum olursa olsun.. erken dogum ıhtımalım varmıs hep yatıyorum, eskıden dogumdan korkuyordum sımdı zamanında olsunda dogum nasıl olursa olsun dıyorum..

hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah benimde 32. haftamda erken doğum ihtimalim vardı ama iğne ve ilaçlarrla atlattık o dönemi.. bol bol dinlen korkma birşey olmaz Allahın izniyle.. hayırlısı olsun tabii ki ben normal doğum için gittim hastaneye sezeryan oldum herşey kısmet en öenmlisi bebeğin ve senin sağlığın gerisi önemli değil..

Evet benim halamda bu şekilde doğum yapmış yııllar öncesinde bende duyduğumda inanamamıştım :)))

genel anestezıyle normal dogummu kafamçokkarıştı yaaa olmaz oyle sey rısklı olur benceee

Benim annemde beni , genel anestezi ve normal doğumla dünyaya getirmiş , teyzem yengem falanda aynı yöntemle , annemlerin amcası kadın doğum uzmanı olduğu için , bütün ailenin bebeklerini o dünyaya getirdi :) neyse neredeyse bütün ailemdeki kadınlar genel anestezili normal doğumla doğurdu ve riski yok diye biliyorum , ama bebek nasıl çıkıyo ıkınmadan falan fikrim yok ancak epidural in sürekli iyi olduğunu söyleyenlere sormak istiyorum bilmediğim için , onundan riski olduğunu duydum , belden omurganın oralardan yapıldığı için allah korusun felç riski oluyormuş , bu yanlış mı , doktorlarınız bu konuda birşey demedi mi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…