Ne yazık ki hala dayın varsa işin var.Aslında başka bir gerçek daha var da onu yazarsam olmaz,siyasete giriyor...
insanların her şeyi yaşayarak öğrenmelerinden yanaydım çocuk sahibi olmadan önce.
taki oğlum olana kadar.
şimdi bazen keşke beni dinlesede düşüp canı yanmadan düşebileceğini anlasa diyorum...
o anne-babalarında elinde değil.insan evladı için en iyisini istiyor.her ne kadar güvensede acaba gözden kaçırdığı bi şey olabilirmi diye kendileri araştırma yapmışlardır belki.
insanın evladıyla ilgilenmesi yanlış değil ki?
bunlar bilgidir.yol göstermektir.
kendi bildiklerini zorla dikte ettirmeye çalışıhyorlarsa yanlış tabi,ama çocuklarını ilgilendiren her ayrıntıyı bilmek anne babanın en doğal hakkı.
hatta görevi diye düşünüyorum...
Aksine ailelerin cocuklarini ilgilendiren konularda bilgili olmalari, arastirma yapmalari benim hosuma gidiyor, cahilce diretme yapmaktan cok cok daha iyidir..
gençlerin hayatını yönlendirmeye çalışan çok aile var..bu yönlendirme lise sınavlarında başlıyor...öss sınavıyla doruk noktasına ulaşıyor...yok şu bölüm yok bölüm olcak muhabbetleri yaşanıyor...
şu an okuduklarımlada bunun tek okulla sınırlı olmayacağını bi kez daha anladım...evet malesef bu
yönlendirme olayı iş yaşamanına kadar sıçradı..sonuçta ne oluyor
işinden mutsuz yaşamdan bıkmış bezmiş bi gençlik...hak ettiği halde istediği yerlere hakkının yenilmesinden dolayı gelemeyen gençlik...işde Türkiyenin hali bu artık...herşey yönlendirmeyle başlıyor
torpil ve istenmeyen işlerde çalışmayla son buluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?