• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç yaşta menepoza giren var mı?

seheryelikiz

ya hep ya hic ;)
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
514
9
118
arkadaslar direk konuya gireyim,bende hormon bozuklugu var :( yani ilac alirsam oluyo adetim.almazsam asla olmuyo..bi ömürde ilac kullanilmaz ya..bazen sikilinca birakioyorum ilaci bu defa adet görmüom . malum olmayincada acaip bi stres ates agresiflik baslio :(.bir nevi dogustan menapoz gibi bisey :(( ayni durumda olan varmi icinizde yada tanidigi olan varmi ?

bende de erken menapoz var 26 yaşındayım 7 senedir ilaçla adet oluyorum çok zor bir durum ilaç kullanmak sorun değil de çocuk meslesi çok kötü

bende de erken menapoz var 26 yaşındayım 7 senedir ilaçla adet oluyorum çok zor bir durum ilaç kullanmak sorun değil de çocuk meslesi çok kötü

evet cnm seni en iyi ben anlarim :( durumumuz hic kolay degil.cocuk olayi tedaviyle olur bi sorun yok demislerdi bana.. bakalim nasil yaparis..

ben esrtofem ve duphaston kullanıyorum sen ne kullanıyosun canım bana gittiğim her doktor çocuğun olmaz dedi tüp bebek bile olmazmış kıbrısta yumurta donasyonu yapılıyor ancak o olabilirmiş

ben esrtofem ve duphaston kullanıyorum sen ne kullanıyosun canım bana gittiğim her doktor çocuğun olmaz dedi tüp bebek bile olmazmış kıbrısta yumurta donasyonu yapılıyor ancak o olabilirmiş

üzülme ve umudunu yitirme.bana hic öle demediler.bebek olur ilacla yumurtluyosun tedavi olursunbebek istersen demislerdi en son.yok ben im ilac farkli.en son treseguins die bi ilac..hala almasam adetim gelmio.alirsam kilo alicam ve bebegim olmiycak..acil doktora cikmam gerek..

Bende gecen hafta ögrendim erken menopoza girdigimi,3 aydir yaklasik adet görmüyorum.
Doktorum ilac verdi,yarin bitiyor.Ben hala adet görmedim.Aslinda birkackere böyle olmustu,3-4 ay üst üste olmayip,sonra kendiliginden düzene girmisti,simdide insaallah öyledir diorum ama hormon sonuclarim erken menopoz yaziyor.Prem.Over yetmezligi ve birincil kisirlik yaziyor,sanirim buda erken menopoz.Tedavi ile de olsa hamile kalmak istiyorum,insaallah bende annelik duygusunu tadarim,rabbim her isteyene en yakin zaman da nasip etsin insaallah.

Son düzenleme:
Bende gecen hafta ögrendim erken menopoza girdigimi,3 aydir yaklasik adet görmüyorum.
Doktorum ilac verdi,yarin bitiyor.Ben hala adet görmedim.Aslinda birkackere böyle olmustu,3-4 ay üst üste olmayip,sonra kendiliginden düzene girmisti,simdide insaallah öyledir diorum ama hormon sonuclarim erken menopoz yaziyor.Prem.Over yetmezligi ve birincil kisirlik yaziyor,sanirim buda erken menopoz.Tedavi ile de olsa hamile kalmak istiyorum,insaallah bende annelik duygusunu tadarim,rabbim her isteyene en yakin zaman da nasip etsin insaallah.

amin cnm. tedaviylede olsa anne oluruz insallah..allahim bu konuda terbiye etme kullarini..ben cocuklari cok severim..insallah güzel allahim nasip eder..o güzel duyguyu her isteyene yasatsin rabbim..

üzülme ve umudunu yitirme.bana hic öle demediler.bebek olur ilacla yumurtluyosun tedavi olursunbebek istersen demislerdi en son.yok ben im ilac farkli.en son treseguins die bi ilac..hala almasam adetim gelmio.alirsam kilo alicam ve bebegim olmiycak..acil doktora cikmam gerek..

seninki farklıdır belki daha menapoza girmemişsindir yumurtanın olması da çok güzel ilaçlarını kullan bence tedavini ihmal etme iyi bir doktora git ve takipte ol her zaman yumurtan varken hamile kalmaya çalış benim fsh ım çok yüksek yumurtam da yok kıbrıstan başka çarem yok napıcam bilmiyorum ALLAH hepimizin yardımcısı olsun...

merhaba canım geçmiş olsun okumuşsundur ben 7 senedir erken menapozum sen de tam olarak girmeden tedavini ol ve hamile kalmaya çalış yumurtlaman durursa imkansız oluyor çünkü işimiz çok zor ALLAHIM yardım etsin bize...

Amin ,Allah her isteyeni hayirli,saglikli Evlat sahibi yapsin.
Bazen duvarlar üzerime geliyor,esim evde yokken kendimi cok yalniz hissediyorum..
Ev isinden baska ilgilenecek meskalem yok,hergün ayni yat, kalk yemek yap temizlk yap,tv-internete bak,Ruhum daraliyor,rabbim yüzümüze gülsün,kucaklarimi bos birakmasin,evlerimizde bebek sesleri,aglamalari cinlasin insaallah.

Bana doktorum her muayenede yumurtlamam oldugunu söylüyordu,gecen de dedi hatta, ama over yetmezligi sonucu aldim,birincil kisirlik yaziyor.

FSH cok yüksek 27.08
LH 14
Prolaktin 11.76
E2 22.54
AMH 0.08

Hic mi sansim yok,okudukca deli oluyorum ,rabbim hepimizin yardimcisi olsun insaallah,O ol deyince hersey olur,ol desin bizlerde Anne olalim,bebegimizi icimizde hissedelim.

Birde 1-2 cocugu olupta 3. Cü olmuyor diye üzülenlere yakinanlara acayip kiziyorum.
Var böyle anidiklarim,yaaa bir tane olsun 9 takla atacagim.

Amin ,Allah her isteyeni hayirli,saglikli Evlat sahibi yapsin.
Bazen duvarlar üzerime geliyor,esim evde yokken kendimi cok yalniz hissediyorum..
Ev isinden baska ilgilenecek meskalem yok,hergün ayni yat, kalk yemek yap temizlk yap,tv-internete bak,Ruhum daraliyor,rabbim yüzümüze gülsün,kucaklarimi bos birakmasin,evlerimizde bebek sesleri,aglamalari cinlasin insaallah.

Bana doktorum her muayenede yumurtlamam oldugunu söylüyordu,gecen de dedi hatta, ama over yetmezligi sonucu aldim,birincil kisirlik yaziyor.

FSH cok yüksek 27.08
LH 14
Prolaktin 11.76
E2 22.54
AMH 0.08

Hic mi sansim yok,okudukca deli oluyorum ,rabbim hepimizin yardimcisi olsun insaallah,O ol deyince hersey olur,ol desin bizlerde Anne olalim,bebegimizi icimizde hissedelim.

Birde 1-2 cocugu olupta 3. Cü olmuyor diye üzülenlere yakinanlara acayip kiziyorum.
Var böyle anidiklarim,yaaa bir tane olsun 9 takla atacagim.

inşallah dediğn gibi hepimizinde olur canım benim fsh 92 falan benimki daha kötü yumurtada yok doktor sana var demiş vücudun hala üretiyoken hemen tüp bebek yaptır bence

arkadaşlar bişey sormak istiyorum bir yere daha yazmıştımda cvp yok..
benim mesela adetimde düzensizlik oldu son zamanlarda..başta 5gün geliyodu şimdi öle birşeyki hem artık 5 gün değil dahada azaldı gün hemde wcye değiştirmeye gitme ihtiyacı duymuyorum..yani neden oloyor bu düzensizlk anlamış deilim..sizlerdede bu tip sorunlar varmıydı..bazen korkuyorum bende erken yaşta girmekten:((

merhaba pamko benim adetlerim de tamamen kesilmeden önce düzensizlikler vardı hatta doktor doğum kontrol ilacı veriyodu düzene girmesi için benim de az oluyodu dediğin gibi bence şimdide git doktora adetin 3. günü hormon testi yaptır fsh a falan bakılsın bence ihmal etme biran önce git

merhaba pamko benim adetlerim de tamamen kesilmeden önce düzensizlikler vardı hatta doktor doğum kontrol ilacı veriyodu düzene girmesi için benim de az oluyodu dediğin gibi bence şimdide git doktora adetin 3. günü hormon testi yaptır fsh a falan bakılsın bence ihmal etme biran önce git

teşekkür ederim..ya doktor lafı duyunca bile fenalık geçirenlerdenim neredeyse:))hastanaye gidesiye kadar sorun yok o odaya girip doktorla kaldımmı tamam artık pır pır ben:((( bi cesaret gideyim ben o zaman madem vardı bendeki gibi..ya bu konuda pek bilgim yok nasıl bi muayene falan kan testi gibimi oluyor???yani komik gelebilir sorularım ama ben bugüne kadar doktora bi çocukken gittim neredeyse..Allah nazardan saklasın hastaneye yolum düşmedide..oyüzden bilmiyorum bu konuyu hatta bundan burada sormamın sebebide..

Son düzenleme:
teşekkür ederim..ya doktor lafı duyunca bile fenalık geçirenlerdenim neredeyse:))hastanaye gidesiye kadar sorun yok o odaya girip doktorla kaldımmı tamam artık pır pır ben:((( bi cesaret gideyim ben o zaman madem vardı bendeki gibi..ya bu konuda pek bilgim yok nasıl bi muayene falan kan testi gibimi oluyor???yani komik gelebilir sorularım ama ben bugüne kadar doktora bi çocukken gittim neredeyse..Allah nazardan saklasın hastaneye yolum düşmedide..oyüzden bilmiyorum bu konuyu hatta bundan burada sormamın sebebide..

rica ederim canım maşallah diyelim o zaman sana ayy ne güzel nazar değmesin ben de tam tersi hastaneden çıkmıyorum neredeyse ama olsun napalım ALLAH dermansız dert vermesin bu halimizede şükür. sen kaç yaşındasın evlimisin bir kadın hastalıkları ve doğum doktoruna gitmen gerekiyor hormon tahlili verir sana büyük ihtimalle fsh gibi hormonlarına bakar kan testiyle belki gerekirse ultrasonla falan bakar karnına hiç telaş yapma rahat ol söylediğin gibi endişelerin varsa biran önce git kafan rahat etsin

rica ederim canım maşallah diyelim o zaman sana ayy ne güzel nazar değmesin ben de tam tersi hastaneden çıkmıyorum neredeyse ama olsun napalım ALLAH dermansız dert vermesin bu halimizede şükür. sen kaç yaşındasın evlimisin bir kadın hastalıkları ve doğum doktoruna gitmen gerekiyor hormon tahlili verir sana büyük ihtimalle fsh gibi hormonlarına bakar kan testiyle belki gerekirse ultrasonla falan bakar karnına hiç telaş yapma rahat ol söylediğin gibi endişelerin varsa biran önce git kafan rahat etsin

teşekkür ederim..bende gözümde bayağı büyütmüştüm..yani bi karına bakılacak cinsten muayene varsa yatıp kalkıp şükredeyim..geçmiş olsun sizede o zaman..

Bende erken menopozdayım...

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, kullandığımız ilaçlar Hormon replasman tedavisi adı altında oluyor. (HRT)

Bu ilacın yan etkileri olduğu gibi, bizim bünyemize yaptığı olumlu etki çok ama çok daha fazladır.

Şöyle ki; eğer bu ilacı düzenli kullanmazsanız,50 yaşındaki menopoza girmiş bir teyzenin hemen
hemen yaşadığı her durum sizde de görülür.

Vücudunuz şekilsizleşir çünkü hızla kilo almaya başlarsınız.

Kilo aldığınızda da vermesi bir o kadar zor olur. Kilo almaya yatkınlık olur.

Duygu bulanımları, uyku sorunları, sinirlilik,unutkalık yaşarsınız.

Cinsel hayatınıza isteksizlik, orgazm zorluğu görülür.

Vajinadaki kuruluktan dolayı ağrılı cinsel ilişki sorunları baş gösterebilir.

Saçlarınız dökülür, cilt sorunları yaşarsınız.

Eklem ağrıları görülür.

Kemik erimesi gerçekleşir. Bu çok ciddi bir sorun, bunu araştırdığınızda ne denli tehlikeli
olduğunu anlarsınız.

Vücudunuz yaşınızın olması gerektiği gibi işlemez.

Yani kısaca,erken yaşta yaşlanırsınız. İş bu kadar ciddi yani...

O yüzden bu ilaçları sakın bırakmayın, unutmayın bir ilacı düzensiz kullanmakta sağlık sorunlarına yol açıyor.

Back