genç yaşta amh düşüklüğü

madambocek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
6
1
21
merhabalar. ilk defa böyle bir sitede kendimi açıyorum ama artık dayanamıyorum. 20 yaşındayım. amh değerimin düşük (0.6) olduğunu öğrendim. yakın zamanda çocuk sahibi olmak gibi bir planım yok ancak ilerde anne olmayı çok istiyordum. 2 ay önce öğrendim ve aklımı çok kurcalıyor çok üzülüyorum. yaşımın genç olması daha da kötü çünkü bu değerin yükselmediğini aksine daha da düşebileceğini öğrendim :KK43: yumurta dondurma gibi birçok şey okudum ama buna ayıracak bütçem yok. ailem bu konudaki hassasiyetimi ve üzüntümü anlayıp bana bu konuda maddi veya manevi destek olabilecek insanlar değil. 3 yıllık ilişkim de aynı bu şekilde anlaşılamamamdan dolayı bitti. ben mi çok abartıyorum? benimle aynı durumda olanınız veya gençliğinde bunu yaşamış olanınız varsa lütfen bana yardım edebilir mi? nasıl beslenmeliyim neler yapmalıyım? benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.

merhabalar. ilk defa böyle bir sitede kendimi açıyorum ama artık dayanamıyorum. 20 yaşındayım. amh değerimin düşük (0.6) olduğunu öğrendim. yakın zamanda çocuk sahibi olmak gibi bir planım yok ancak ilerde anne olmayı çok istiyordum. 2 ay önce öğrendim ve aklımı çok kurcalıyor çok üzülüyorum. yaşımın genç olması daha da kötü çünkü bu değerin yükselmediğini aksine daha da düşebileceğini öğrendim :KK43: yumurta dondurma gibi birçok şey okudum ama buna ayıracak bütçem yok. ailem bu konudaki hassasiyetimi ve üzüntümü anlayıp bana bu konuda maddi veya manevi destek olabilecek insanlar değil. 3 yıllık ilişkim de aynı bu şekilde anlaşılamamamdan dolayı bitti. ben mi çok abartıyorum? benimle aynı durumda olanınız veya gençliğinde bunu yaşamış olanınız varsa lütfen bana yardım edebilir mi? nasıl beslenmeliyim neler yapmalıyım? benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.

Benim 0.85 iki çocuğumu da hemen hamile kaldım dert etmeyin

çok sevindim Allah bağışlasın, dikkat ettiğiniz beslenme şekli falan oldu mu bu konularda faydalı dediğiniz bir şeyler var mı?
4-5 gün incir yedim başka birsey yapmadım oda yumurtlamada sadece
Hekresin farklı dertleri var bende trodi biyopsi meme biyopsi onlar la uğraştım dua eder dua beklerim iki yavrum var moralim bozuk

4-5 gün incir yedim başka birsey yapmadım oda yumurtlamada sadece
Hekresin farklı dertleri var bende trodi biyopsi meme biyopsi onlar la uğraştım dua eder dua beklerim iki yavrum var moralim bozuk
desteğiniz duanız için çok teşekkür ederim. Allah sizin de yardımcınız olsun, acil şifalar versin inşallah.

her adet döneminde yumurtalarımızın bir kısmını kaybederiz ve rezervler düşer işin ehli bi doktora gidip belli bir süre sonra tekrar aynı testi yaptırarak kayıp hızını öğrenebilirsin. benimde 2 yıl önce amh değerim 1,56 idi. hamile kaldım.
sağlıklı beslenme çok önemli spor değilse bile düzenli yürüyüş gerek bunlar rezervleri yükseltmez ama var olan yumurtaları kaliteli hale getirir. bir de yaşın küçük erken menapoz demek aynı zman da amh düşüklüğü. düzgün bi doktor bul ve detaylı bilgi al uzun uzun sor anlat.

Çok erken yaşta amh düşüklüğün olmuş yumurta dondurma işine girmen gerekiyor ilerde anne olmak istediğinde en azından elinde yumurtaların olacak diğer türlü psikolojini de çok etkiler pişmanlıkta yaşarsın her ay adet gördüğünde yumurta sayın git gide düşecektir bende 27 yaşındayım 0.70 benimde amh 5 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum olamıyorum.

Benim ilk çocuğum evlendik hemen oldu 3 yıl korunduk şimdi 1 buçuk senedir istiyoruz olmuyor doktora gittik yumurta rezervim 0.95 çıktı çok üzüldüm ama Allahtan gelene razıyız acaba nr yapabilirim tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız incir kürü falan dediler ona başlıycam

Dondurma işlemi ne kadar ortalama bence ailenizden açıkca isteyin cahil insanlar mı anlamadım nasıl yardımcı olmazlar evlatlarına. Çalışıp kenara koysan diyecem ama ücretlerini hiç bilmiyorum tabi çalışıp ödenecek seviyede mi yoksa uç rakamlar mı

Dondurma işlemi ne kadar ortalama bence ailenizden açıkca isteyin cahil insanlar mı anlamadım nasıl yardımcı olmazlar evlatlarına. Çalışıp kenara koysan diyecem ama ücretlerini hiç bilmiyorum tabi çalışıp ödenecek seviyede mi yoksa uç rakamlar mı
duyduğum kadarıyla çok pahalıymış. ailem Allah'tan geldiğini ve Allah isterse olacağını düşünüyor. çok da umurlarında değil çocuk sahibi olup olmamam. yaşım da küçük olduğu için "sanki şimdi çocuk mu doğuracaksın ne abartıyosun" kafasındalar. ne yapacağımı bilmiyorum

Benim ilk çocuğum evlendik hemen oldu 3 yıl korunduk şimdi 1 buçuk senedir istiyoruz olmuyor doktora gittik yumurta rezervim 0.95 çıktı çok üzüldüm ama Allahtan gelene razıyız acaba nr yapabilirim tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız incir kürü falan dediler ona başlıycam
incir avokado vesaire bu tarz besinlerin iyi geldiğini duydum ama ben de pek bir şey bilmiyorum :KK43:(

duyduğum kadarıyla çok pahalıymış. ailem Allah'tan geldiğini ve Allah isterse olacağını düşünüyor. çok da umurlarında değil çocuk sahibi olup olmamam. yaşım da küçük olduğu için "sanki şimdi çocuk mu doğuracaksın ne abartıyosun" kafasındalar. ne yapacağımı bilmiyorum
Ne kadar cahil bi bakış açısı bu annenide alıp bi doktora gitseniz doktor dese ikna olur mu acaba? Googleda baktım senelik 60-70 bin civarı yazmışlar dondurma işlemi için. Sen çalışıpta bunu yapabilirsin, okulun varsa bitir direk çalışma hayatına atıl, hemen rezervlerin 2-3 senede bitmezler. Kpss girip atanmaya çalış böyle aileden sana hayır yok belli ki

Bende aynı sizin gbiyim kürtaj olmak zorunda kaldım deniyoruz değerlendiriyoruz olmuyor ne yaptınız acaba var mı hamilelik uyguladığınız bişey oldu mu

Merhaba, çok geçmiş olsun. Sana umut olsun diye yazıyorum, 26 yaşımda erken menopoz dönemine olduğumu öğrendim. Birkaç yıl sonra tüp bebek tedavisi için amh değerime bakıldı 0.02 idi. Tüp bebek denemelerim başarısız olmuştu. denemelerden Yaklaşık üç sene sonra doğal yollarla hamile kaldım. Yani büyük ihtimalle daha da düşmüştü amh degerim kim bilir kaçtı. İki tane çocuğum oldu çok şükür doğal yollarla. Öncesinde tabi ki dikkat ettiğim şeyler oldu. Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalıştım. Doğurganlık ve gebe kalma rehberi isimli bir kitabı tavsiye etmişti burada bir arkadaş. Yazarı Zita West. Onu okudum ve oradaki beslenme önerilerinin büyük çoğunluğuna uymuştum. O dönemde hiç yumurtam görülmüyordu. Tedaviler de başarısız olunca bıraktık artik, durumu kabullendim. Sonra tamamen kendi kadın sağlıgim için Saraçoğlu nun kurlerine başladım, Saraçoğlu nun şubesine gitmiştim, benim tahlil sonuclarima göre önerdiler neleri uygulayacağımı. O sırada hamile kalmıştım.
Bana senin çocuğun olmaz maalesef, donasyon deneyin demişti bir doktor. Çok ağlamıştım. Hiç yumurtam yoktu çünkü. Ama Rabbim ol dedi, oldu. Yani umudunu asla kaybetme, ama lütfen elinden geleni yap.

X