Genç kalmanın sırrı bulundu!Genç kalmanın sırrı bulundu!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Bilim dergileri ''Science'' ve ''Nature''da yayımlanan 3 yeni araştırma, "gençlerden alınan kan"ın yaşlanmanın etkisini tersine çevireceğini gösterdi.

Araştırmacılara göre, genç kan hem beyni ve hem de kasları gençleştiriyor. Araştırmalar, insan yaşına göre 20 ve 60 yaşlarına denk gelen iki grup fare üzerinde yapıldı.

Genç farelerin kanının enjekte edildiği yaşlı farelerin zihinsel ve fiziksel becerilerinin arttığı belirlendi.

ABD'de Harvard ve Stanford üniversitelerinden bilim adamlarının araştırması, genç farelerin kanının yaşlı farelerin beyin ve bedeninde 'dinçleştirici etki' sağladığını gösterdi.

Stanford Üniversitesi'nden bir ekip, 24 gün boyunca 3 aylık farelerin kanını 8 kez, 18 aylık ve daha yaşlı farelere enjekte etti.

Farelerin ortalama yaşam süresinin 2 yıl olduğunu hatırlatan bilim adamları, genç farelerin kanının enjekte edildiği yaşlı farelerin hafıza ve yeni ''görevleri'' öğrenme testlerinde daha başarılı olduğunu, fiziksel olarak da güçlendiğini gördü.

Harvard Üniversitesi'nden bilim adamları ise genç farelerin kanında daha fazla bulunan bir maddeye odaklandı. Amy Wagers ve ekibi, insan kanında da bulunan GDF11 proteininin yaş ilerledikçe azaldığını belirterek, farelere yapılan GDF11 enjeksiyonlarının yaşlı farelerin zihinsel ve fiziksel becerisini olumlu etkilediğini vurguladı.

ALZHEİMER'A UMUT OLABİLİR

Wagers ve Villeda, konuyla ilgili başka araştırmaların yapılması gerektiğine işaret etti. Alzheimer gibi hastalıkların daha iyi anlaşılmasına ışık tutabilecek araştırmaların sonuçları ''Nature Medicine'' dergisinde yayımlandı. milliyet

tehlikeli bir buluş olmuş

başlık neden iki defa çıktı anlamadım ya
:KK53::KK53:

Çok korkutucu bir haber. Nedense okurken aklıma direkt gençleşmek isteyen zenginler için "genç kanı" ticareti yapan kan mafyası ihtimali geldi. Olur mu, olur.

Fringe diye bir diziyi takip ediyorum orda da bilimsel (bilimkurgu dizisi) konuları işlerken bunada yer vermişlerdi.
Bu bilim sayesinde neden olmasın dimi
:KK31:

böyle haberler beni çok ürkütüyor.Bir de farelerle insanlar bir değil.Onlarda nispeten işe yaramış ama insanlarda ne olur,bilinmez

Kendi kanımız olsaydı olurdu ...başkasının kanıyla tam tersi hasta olur ve yaşlanîrsın ...işin içine immun reaksiyonlar girer mümkün değil......
Kanda kök hücreleri olduğundan kendi gençliğimizdeki kanlar işe yarardı

ne isiniz var ya bole absurt konularla urasiyor bilim adamlari eninde sonunda olmicekmiyiz yasinin keyfine bak ne isin var kanla manla

Kendi kanımız olsaydı olurdu ...başkasının kanıyla tam tersi hasta olur ve yaşlanîrsın ...işin içine immun reaksiyonlar girer mümkün değil......

yok pepecim,başkasının kanıyla yaşlanma olmaz elbette.İmmun sistem de devreye girmez.Sadece kan grubunun uyması yeterli.Gençleşme olur mu,çok da mantıklı değil sanki.

bir kadın vardı hatırlamıyorum binlerce genç kızı öldürüp kanını içmiş gençleşirim diye zamanında.. yaklaşmış ama hopp boşaltımla atacağını düşünememiş demekki... bundan sonraki sapıklar enjekte eder artık...

pepe sağlıkçı mısın, sağlık için en uygun beslenme düzenin ne olduğunu düşünüyorsun karatay, paleo...?

yok pepecim,başkasının kanıyla yaşlanma olmaz elbette.İmmun sistem de devreye girmez.Sadece kan grubunun uyması yeterli.Gençleşme olur mu,çok da mantıklı değil sanki.

Bizim burda cerrahlar mümkün olduğunca çok gerekmedikçe hastalara kan vermez birsùrü yan etkisi var
Ama genç bir insanın kanında kök hücreleri olduğu bir gerçek

pepe sağlıkçı mısın, sağlık için en uygun beslenme düzenin ne olduğunu düşünüyorsun karatay, paleo...?

He sağlıkçıyım.......prof dr Ahmet Aydın ın BESLENME BÜLTENİ diye bir internet sitesi var
Bu yazdıklarını oku........turp gibi olursun......biraz Karatayı andırıyor ama daha ayrınlılı ve tartışmak için forum da var

He sağlıkçıyım.......prof dr Ahmet Aydın ın BESLENME BÜLTENİ diye bir internet sitesi var
Bu yazdıklarını oku........turp gibi olursun......biraz Karatayı andırıyor ama daha ayrınlılı ve tartışmak için forum da var

bendensin yani,:KK1: yıllardır takip ederim kk ya da yazarım hep o siteyi:13::13:

bendensin yani,:KK1: yıllardır takip ederim kk ya da yazarım hep o siteyi:13::13:

O adamın makalelerinde yazılanları doktorlar bilmiyor..........ya da hastalarla uğraşmak istemiyorlar......ben babama kollesterol ilacını bıraktıramadım

O adamın makalelerinde yazılanları doktorlar bilmiyor..........ya da hastalarla uğraşmak istemiyorlar......ben babama kollesterol ilacını bıraktıramadım

ayçiçek yağı zararlı dedi diye yağcılar düşman oldu, ilaç firmaları hayli hayli olur.

ürkütücü:18:bu tür haberleri okuyup gençleşeceğini düşünerek kanları için genç insanları öldürenler çıkmaz inşallah.

X