• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelişme geriliği hem fiziksel hemde davranış olarak

cananmfb

canan
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
157
0
96
43
Antalya
Merhabalar
oğlum 22 aylık yaşıtlarına göre oldukça gelişme geriliği olan bir çocuk hala yürümedi mesela konuşmuyor
koltukların kenarlarından tutunup istediği yere gidiyor ama bir denge sıkıntı var denge sağlayıp yürüyemiyor birtürlü
konuşmuyor tek bir anlamlı kelime bile kurmuyor sadece açıktığında hem diyor susadığnı belli ediyor o kadar
başı normaldan biraz daha büyüktü küçükken çok tomografi çektirdik ama sıkıntı olmadığnı söylediler yani bebeklikten itibaren bir gelişme geriliği var başını 5-6 aylıkken tuttu , normale göre daha salgın bir bebekti ama hacetepede hem beyin cerrahları hem kas sinir uzmanları gördü sıkıntı yok ne beyinsel ne kasolaak
benimle aynı durumda olanlar varsa lütfen yazzn nereye götüreceğimi şaşırdım inanan
ha unutmadan
gözleride kayıyor göztembelliğ var, bu bulguların hepsi
beyinciğiin görevini iyi yapmadığnı gösteiyor sanki bu binem bulgum internetten araştırdığım kadarıyla

canım çok üzüldüm. sana çocuğun iyi veya değil diyemem. mutlaka uzmanına götürmelisin. hacettepe çocuk konusunda çok iyi bir hastanedir. doktorlarıda iyidir. sorun varsa mutlaka anlarlardı diye düşünüyorum. benim doktorumda hacettepenin doktoru, sorunlu çocuklar üzerine uzman (ama hangi sorunlar bilemiyorum) adı murat tuncer. öneririm. bir gelişim geriliği varsa farkeder ve çok iyi bir doktordur. çoğu çocuk doktoru gibi tatlım cicimli biri değildir. eğer down sendromu varsa bu konuda da sabiha paktuna keskin uzman diye biliyorum. kendisi bir çok doktorun koyamayacağı down teşhisini erkenden farkederim demişti programının birinde. sevgiyle. sana tavsiyem bir doktora daha göster, erken teşhis her zaman iyidir. hem herçekten normal bir durumsa için rahat eder. biliyorsun her çocuğun gelişimi farklıdır. sevgiyle

Back