Premature Bebekler Gelişim geriliği var bebeğmde

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Karatasegemen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
154
66
48
38
Arkadaşlar bebeğim 14ay düzeltilmiş 13ay agte Testi yapıldı normalin altında çıktı gelişimi 6aylık özel eğitim desteğine ihtiyaç vardır yazıldı algısı nasıl tam olarak anlayamıyorum sağ tarafında kısıtlılık var şu anda motor sistemi zat en geride şimdi zeka ile ilgili de mi gerilik olacak özel eğitim e giden arkadaşlar yada bilgisi olan lütfen dönüş yapsın

Nasıl fark ettiniz erken teşhis önemli inşallah özel eğitimle aşarsınız çok geçmiş olsun
Canım erken doğuma bağlı beyin hasarı vardı fakat bu kas sisiitemi i etkilemiş demişti Dr herşey geçtwn geliyo bay alkış takip çok yok bunlardan şüphelendim ama eşim kabul etmiyor ağlamaktan perişnım bakıldığında gayet normal

Eklentiler

• IMG20200220124028.jpg
    90,7 KB · Görüntüleme: 637
Hiç kıyamam çok da tatlı maşallah Rabbim bağışlasın bazı cocuk geç öğrenir bence acele etmeyin yürüme var mi

Canım ben çocuk gelişimciyim özel eğitim dersleri de aldım bu yaz özel eğitimde çalışmayı düşünüyorum. Çocuğunu güvenilir doktorlardan geçirdiysen ve hepsi özel eğitim gerekiyor diyorsa özel eğitim aldırabilirsin çocuğuna. Bu aslında senin ve bebeğin için bir yandan da iyi çünkü küçükken farkedilmiş güzel bir ilgiyle engeli en alt düzeye indirilebilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir. Ki zaten doğumdan kaynaklı diyorsun ve motor becerilerinde sorun var diyorsun bebeğin için özel eğitimin iyi olacağını düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben bayıldım ona maşallah tam yemeklik bu..üzülmeyin varsada çok az bir kontak sorunu vardr geçecek inşallah annesi..

Öncelikle geçmiş olsun bebeğinize. Rabbim sifa versin hepsine. Ben özel eğitim öğretmenliği yaptim ama yaş olarak daha büyük çocuklarla çalisiyoruz. Erken farketmeniz önemli. Gelişim varsa bence dua edin gene en azindan ilerleme kaydediyor. Testleri filan yaptirin her ihtimali degerlendirin. Maşallah erken farketmişsiniz iyi bir eğitimle toparlar inaniyorum. Çok zor durumda öğrenciler vardi inaanin okuma yazma öğrendiler aileleri inanmiyorlardi. Dua edin sadaka verin merak etmeyin gelisimi devam eder allahin izniyle

Amin canım inş küçük adımlar diye gelişim prog seti varmış bulamadımgelişimi için

Tabiki bazı çocuk geç öğrenir ama bu durum farklı bence çünkü doğumdan kaynaklı diyor
Evet doğumdan ama kas sistemi etkilendi demişti drumuZ acaba yurur mü konuşur mu derken şimdi acaba zihinsel de engellimiz mi olucak diye düşünüyorum hiç bi anne baba yakıştrmaz istemez ama artık hareket lerini takip etmekten psikolojim bozuldu

evet hocam sadaka inş rabbimi.n izniyle öteler size bi sorum olucak gelişim geriliği olanla on çoğunda zeka ile ilgili probl mlerde yaşanıyor mu gen llikle içinde hakim olfuğunuz konu siz daha ii bilirsiniz

Buna net cevap vermek zor. Ama çok ileri düzey bir zeka geriliği olacagini sanmiyorum. Coğu başka genetik hastaliklardan kaynakli zaten. Siz takibini iyi yapin. Mental gerilik filan olabilir ama inanin güzel bir eğitimle yasitlarinin cok ilerisinde basarili olur. Çok örnegini gördüm ben. Siz sabir edeceksiniz. Allah yardim eder.

İnşaşaşalh yüreğim bi nrbze olsun ferahladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…