Ben dün Fatih'e gittim. Çok fazla yer gezemedim aslında, ilk olarak Elif Akyüz'e girdim ve kaliteli gelinlikler vardı fakat fiyatlar çok yüksek geldi, istediğim tarzda gelinliği anlattım, gelinliği satın almak istediğimi söylediğimde, gelinliğin fiyatının 4000TL'yi bulacağını söylediler. Ama nedense burası pek içime sinmedi.
Neslihan Platin'e girdim daha sonra, burada okuduğum kadar güzel bir yer olmadığını gördüm. Ben daha kaliteli ışıl ışıl bir yer beklerken, sıradan bir güpürün fransız danteli denmesiyle burayı kafamdan eledim. Yine de fiyatları hakkında fikir almak istedim ve istediğim gelinliğin bana maliyetinin 3800TL'yi bulacağını söyledi.
Ara sokaklara girdim, yine fikir olsun diye çok basit gelinlikler, kalitesiz kumaşlar olduğunu gördüm. İstediğim tarzın fiyatının 2000TL civarında olacağını söylediler.
Daha sonra caddeye indim tekrar ve Bursa Pazarı Tesisi'ne girdim. Vitrindeki gelinlikler & nişanlıklar gerçekten çok zariflerdi. Bilgi aldığım terzi hanım gerçekten çok ilgili, sabırlı, anlayışlıydı. Bana fransız dantellerinin çeşitlerini gösterdi. Şu an dantele karar veremezsem, provalarda dantelin kumaşın üstündeki duruşuna göre karar vereceğimi söyledi. Dantellerin hem işlenmemiş, hem işli hallerini, etek kısmına koyulacak danteli, tafta çeşitlerini, saten çeşitlerini, kumaşların renklerini çıkarıp gösterdi. Benim burası çok içime sindi. Buranın fiyatı da gayet uygun. 3 kere prova olacağını, 4.de de teslimat olacağını söyledi. Gelinliğin satılık olarak 3000TL olacağını, bu fiyatın içine eldiven, kese, taç, türban, çiçek dahilmiş. Sadece duvağın kenarında olacak dantelin ekstraya gireceğini söyledi. Nişanlıma söyledim, burasını sevdiğimi, içime sindiğimi onunla da tekrar gezeceğiz, eğer başka bir yer daha cazip gelmezse gelinliğimi burada diktireceğim.
(İstediğim gelinlik modelinin, etek kısmı saten etek ucunda da dantel, belinde drape olacak. Üst beden kısmı ise fransız danteli olacak, bu şekilde bir gelinlik istiyorum. Gelinliğimi satın almak istiyorum, konuştuğum her yerle de bu şekilde konuştum.)