• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik ile ilgili sorular

Tinny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
163
1
0
İstanbul
Kızlaar iki ay sonra evleniyorum, o kadar gelinlikçi dolaştım, net den binlerce fotoğraflara baktım ama yok, bir türlü "işte bu benim gelinliğim olmalı" diyebilecek model ile karşılaşmadım :(

1. Denizkızı modeli mi, yoksa kabarık mı ? Öyle kararsızım ki.. Vücudum orantılı deniz kızı modellerin yakışacağını düşünüyorum, ama 1 sene önce tesadüfen gelinlik modellerine baktığımda kabarık olanları beğeniyordum. Acaba seneler sonra da başkasında kabarık bir model görüp "keşke bende böyle çok kabarık model giyseydim" der miyim acaba ? Ya da tam tersi, sizler hiç böyle düşündünüz mü ?

2. Kabarık bir kaç tane model denedim ama etekleri çook çok ağırdı, doğal olarak üst kısmı aşağı çekiyordu. Tarlatanda vardı ama buna rağmen çok çok ağırdı hatta tarlatanı bile aşağıya çekiyordu. Bütün kabarık modeller bu kadar ağır mı oluyor ? Yoksa kumaş ile ilgili mi ?
Eğer gerçekten ağırsa askı kaçınılmaz sanırım :( Ama gelinlikçiler o ağırlığa alışıldığını bir müddet sonra gelinlik ile bir bütün olunduğunu söyledi yine de çok rahatsız hissettim kendimi. Sizde de böyle miydi ?

3. Genelde hep beyaz, parlak beyaz (bazıları naylonumsu gibi hatta) ve kırık beyaz renkler tercih ediliyor, Herkesin bembeyaz seçme nedeni fotoğraflarda daha mı iyi çıkması ? Yoksa daha çok yakışması mı ?
Renk olarak krem beğeniyorum ve çok beyaz tenliyim, krem daha mı iyi durur yoksa çok mu soluk ve/ya sönük durur?

4. Tarlatan ile oturup kalkmak zor olmuyor mu ? O kadar kabarık etek ve çok kumaş arasından nasıl seçip tutuluyor ? Yanlıslıkla üstüne oturunca o teller bükülmüyor mu ? Ayrıca o kadar kabarık bir modelle oturulan yere sığılıyor mu ? Her oturup kalkıldığında sürekli tarlatan düzeltmek gerekiyor mu ? Üff :(

5. Bir diğeri de iç çamaşırı problemi. Pek çok gelinliğin içine gerekmediğini söylediler ? Her ne kadar düzgünde olsa vücut, sanki korse tipi iç çamaşırları ile giyilse daha kalıplı daha güzel göstermez mi ? Ayrıca gelinlik giymek ve çıkartmak tek başına imkansız, e ilk gece de düşünsenize gelinliğin arkasını hafif açtırdınız direk her şey ortada :S

6. Sizce de enine drapeler kilolu göstermiyor mu ? Ya da bana mı öyle geliyor ?

Altı üstü bir kaç saat giyilcek bir gelinlik için o kadar çok stress yaptım ki :(

merhaba. model konusunda kararsızlık çok doğal. ben kabarık denizkızı arasında denizkızı modelleri daha çok beğeniyorum. bence insanı bütünüyle daha güzel gösteriyorlar.

ben iki numara tarlatanla yani kabarık olmayan bir etekle, gelinliğim tesettürlü olmasına rağmen pek rahat edemedim. gelinlik gerçekten ağır ve rahatsız bir şey. daha da kabarık olursa, daha da ağır ve rahatsız olacaktır diye tahmin ediyorum. ama yine de şunu eklemeliyim, düğün günü stresten mi artık bilmem, provalardaki kadar rahatsız hissetmedim, provalarda sadece gelinliğe konsantre olunuyor, düğünde ise birçok şey var.

ben de çok beyazım. kreme çalan, inci beyazı dedikleri bir gelinliğim vardı. ben bir de başörtülü olduğum için her yerim beyaz kaplı olacak diye endişe etmiştim ama bu rengi öneririm, bence beyaz tene çok yakışıyor. gerçi kumaşla da alakalı. tül gelinliklere bembeyaz rengi çok yakıştırıyorum ama saten, tafta gibi kumaşlarda bembeyaz çok çiğ ve kalitesiz duruyor. zaten, kaliteli malzemeden, özellikle de ipekten üretilen kumaşlar illa ki biraz kreme kaçıyorlar. benim gelinliğimin inci beyazı renk olmasının nedeni kumaş olarak ipek organze kullanmış olmamdı mesela. fotoğraflarda bir gelinliğin güzel çıkmasını sağlayacak şey ise, kaliteli kumaş kullanılması, sentetik kumaştan mümkün olduğunca uzak durulmasıdır. gündüz ışığında sentetik bir mat organzeyle ipek organzenin farkı nerdeyse yok gibiyken, spot ışığında ve özellikle de flaş patladığında, sentetik kumaşlar aşırı parlıyor ve kendini belli ediyor.

tarlatan rahatsız bir şey. oturup kalkmak çok zor olduğu gibi, benim için düğünün en zor anları gelin arabasına sığmak oldu. hem de dediğim gibi iki numara tarlatanla. şimdiki aklım olsa, küçük minibüs tarzı bir gelin arabası isterdim, ne bileyim mercedes vito filan. ama dediğim gibi, yine de düğün anında hiçbir şey katlanılmaz olmuyor. yalnız benim düğünümde oyun havası olmadığını ve sadece yürümem gerektiğini söylemeliyim.

benim vücudum da düzgün, gelinliğimin kalıbına da balenler dikilmişti, ona rağmen ben korse giyindim içine. giyinmende bir zarar olmaz.

enine drapelerin beli biraz daha kalın gösterdiği konusuna katılıyorum. özellikle de drapeler çok sık büzgü drape olunca. çapraz drapeler daha hoş görünüyor.

gelinliğimi merak edersen albümüm var.

Mineciğim yardımcı olduğun için çook teşekkür ederim. Kafamda ki pek çok soru işareti birazcıkta olsa geçti ama sanırım son güne kadar derin bir nefes alamayacağım gibi.
İnci beyazı çok şık bir seçim gerçekten gelinliğini çok merak ettim bir an önce 25 mesaj sayıma tamamlamam gerekiyor albümü görmekten için :(

Benim sana önerim, tamamen içinin rahat olması gibi bir beklentiye kapılma. İnsanın içinde illa ki şüphe kalabiliyor, bu kötü değil, seçtiğin şeylerin kusurlu olması anlamına da gelmiyor, sadece seçmek çok zor, o yüzden...

Gelinliğimi kendi bloguma da koymuştum, kullanıcı adıma tıklayıp visit website dersen kolayca ulaşabilirsin. evlilik hazırlıkları klasöründe veya sayfanın en altında çok okunanlar listesinde var :D

Haklısın canım gerçekten seçmek çok zor bütün Fatih i talan ettim ama henüz bir şey beğenemedim hafta sonu Kadıköy ve Bakırköy e bakmayı düşünüyorum, Ümraniye de diyorlar ama ben Ümraniye yi hiç bilmiyorum.

Durur muyum hiç, hemen bloğundan baktım gelinlik resimlerine ;) Bakınca hatırladım daha önce forumda vardı bende yaka şekli bu şekilde olan modelleri çok seviyorum o yuzden aklımda kalmış. Ama şaşırdığım nokta orjinal modelden çok çok daha iyi dikilmiş canım hangi moda evinde dikilmişti gelinliğin ?

Kızlaar iki ay sonra evleniyorum, o kadar gelinlikçi dolaştım, net den binlerce fotoğraflara baktım ama yok, bir türlü "işte bu benim gelinliğim olmalı" diyebilecek model ile karşılaşmadım :(

1. Denizkızı modeli mi, yoksa kabarık mı ? Öyle kararsızım ki.. Vücudum orantılı deniz kızı modellerin yakışacağını düşünüyorum, ama 1 sene önce tesadüfen gelinlik modellerine baktığımda kabarık olanları beğeniyordum. Acaba seneler sonra da başkasında kabarık bir model görüp "keşke bende böyle çok kabarık model giyseydim" der miyim acaba ? Ya da tam tersi, sizler hiç böyle düşündünüz mü ?

2. Kabarık bir kaç tane model denedim ama etekleri çook çok ağırdı, doğal olarak üst kısmı aşağı çekiyordu. Tarlatanda vardı ama buna rağmen çok çok ağırdı hatta tarlatanı bile aşağıya çekiyordu. Bütün kabarık modeller bu kadar ağır mı oluyor ? Yoksa kumaş ile ilgili mi ?
Eğer gerçekten ağırsa askı kaçınılmaz sanırım :( Ama gelinlikçiler o ağırlığa alışıldığını bir müddet sonra gelinlik ile bir bütün olunduğunu söyledi yine de çok rahatsız hissettim kendimi. Sizde de böyle miydi ?

3. Genelde hep beyaz, parlak beyaz (bazıları naylonumsu gibi hatta) ve kırık beyaz renkler tercih ediliyor, Herkesin bembeyaz seçme nedeni fotoğraflarda daha mı iyi çıkması ? Yoksa daha çok yakışması mı ?
Renk olarak krem beğeniyorum ve çok beyaz tenliyim, krem daha mı iyi durur yoksa çok mu soluk ve/ya sönük durur?

4. Tarlatan ile oturup kalkmak zor olmuyor mu ? O kadar kabarık etek ve çok kumaş arasından nasıl seçip tutuluyor ? Yanlıslıkla üstüne oturunca o teller bükülmüyor mu ? Ayrıca o kadar kabarık bir modelle oturulan yere sığılıyor mu ? Her oturup kalkıldığında sürekli tarlatan düzeltmek gerekiyor mu ? Üff :(

5. Bir diğeri de iç çamaşırı problemi. Pek çok gelinliğin içine gerekmediğini söylediler ? Her ne kadar düzgünde olsa vücut, sanki korse tipi iç çamaşırları ile giyilse daha kalıplı daha güzel göstermez mi ? Ayrıca gelinlik giymek ve çıkartmak tek başına imkansız, e ilk gece de düşünsenize gelinliğin arkasını hafif açtırdınız direk her şey ortada :S

Altı üstü bir kaç saat giyilcek bir gelinlik için o kadar çok stress yaptım ki :(

tatlım öncelik merhaba ve şimdide mutluluklar bana göre kabarık ama prenses modeli gibi kabarık değil..zaten onu tarlatanlar belirliyor..1-2 ve 3 numaraları vardır tarlatanların az kabarık,orta kabarık ve çok kabarık olarak yani..bence gelinlik dedin mi biraz kabarık olmalı ve tabikide kuyruklu tabi bu benim fikrim..sanırım senin giydiğin gelinliğin iplerini çok sıkmamışlar..ne yaparsan yap o gelinlik öyle ağır olmaz..ben gelinliğimde zorlanmamıştım çokta kolay yürümüştüm..benim gelinliğim kırık beyazdı ben bilerek kırık beyaz tercih ettim..buğday tenliyim ve bembeyaz gelinlikleri pek sevmiyorum..kırık beyaz daha bir güzel duruyor diye düşünenlerdenim..tarlatan ile oturup kalkmak hiç zor değil tam tersine çok kolay..yanlışlıkla üstüne oturunca o teller bükülmüyor ki bükülse de sana batmıyor canını yakmıyor..her oturup kalkıldığında sürekli tarlatanı düzeltmek gerekmiyor..zaten arkadan iple sıkıldığında belinde sıkılıyor doğal olarak ve o yüzden tarlatan da sağlam bir vaziyette sanki yapıştırılmış gibi duruyor bel kısmında..ben iç çamaşırı için kırık beyaz jartiyer takım almıştım çokta rahattı..burdan bazı arkadaşlar rahat olamazsın demişlerdi ama ben çok çok rahattım tavsiye ederim..çokta seksi duruyor (:
gelinliğimi merak ettiysen burda açmıştım albümüm var..

Haklısın canım gerçekten seçmek çok zor bütün Fatih i talan ettim ama henüz bir şey beğenemedim hafta sonu Kadıköy ve Bakırköy e bakmayı düşünüyorum, Ümraniye de diyorlar ama ben Ümraniye yi hiç bilmiyorum.

Durur muyum hiç, hemen bloğundan baktım gelinlik resimlerine ;) Bakınca hatırladım daha önce forumda vardı bende yaka şekli bu şekilde olan modelleri çok seviyorum o yuzden aklımda kalmış. Ama şaşırdığım nokta orjinal modelden çok çok daha iyi dikilmiş canım hangi moda evinde dikilmişti gelinliğin ?

benimki kadıköyde tunaliz modada dikilmişti. mutlaka uğramanı öneririm. ben filiz hanımın ilgisinden, kullandıkları malzemelerin kalitesinden ve verdiği uygun fiyattan çok memnun kalmıştım.

ümraniyede de güzel modaevleri var ve fiyatı biraz daha uygun diğer iki semte göre. zaten blogumda gelinlik nerden alınır başlığımı gördüysen sorularının cevabını bulabilirsin :D benim aklımda en çok kalan modaevleri İlknur Modaevi ve adını yanlış hatırlamıyorsam, iddialı modelleriyle Beyaz moda olmuştu.

Bütçen belirli mi?

Canım kadıköyde aysira gelinlikte harıka modeller var,,bide birsen moda evi var arkadasım orda dıktırdı fıyatıda uygun yapıyolar hemde cok ılgılıler

tatlım öncelik merhaba ve şimdide mutluluklar bana göre kabarık ama prenses modeli gibi kabarık değil..zaten onu tarlatanlar belirliyor..1-2 ve 3 numaraları vardır tarlatanların az kabarık,orta kabarık ve çok kabarık olarak yani..bence gelinlik dedin mi biraz kabarık olmalı ve tabikide kuyruklu tabi bu benim fikrim..sanırım senin giydiğin gelinliğin iplerini çok sıkmamışlar..ne yaparsan yap o gelinlik öyle ağır olmaz..ben gelinliğimde zorlanmamıştım çokta kolay yürümüştüm..benim gelinliğim kırık beyazdı ben bilerek kırık beyaz tercih ettim..buğday tenliyim ve bembeyaz gelinlikleri pek sevmiyorum..kırık beyaz daha bir güzel duruyor diye düşünenlerdenim..tarlatan ile oturup kalkmak hiç zor değil tam tersine çok kolay..yanlışlıkla üstüne oturunca o teller bükülmüyor ki bükülse de sana batmıyor canını yakmıyor..her oturup kalkıldığında sürekli tarlatanı düzeltmek gerekmiyor..zaten arkadan iple sıkıldığında belinde sıkılıyor doğal olarak ve o yüzden tarlatan da sağlam bir vaziyette sanki yapıştırılmış gibi duruyor bel kısmında..ben iç çamaşırı için kırık beyaz jartiyer takım almıştım çokta rahattı..burdan bazı arkadaşlar rahat olamazsın demişlerdi ama ben çok çok rahattım tavsiye ederim..çokta seksi duruyor (:
gelinliğimi merak ettiysen burda açmıştım albümüm var..

Merhaba Selennnciğim, evet çoğu gelin pek ağır olmadığını söylüyor ama benim giydiğim model aşırı kabarıktı (gerçi çok kabarık sevmiyorum ama üstümde nasıl duracağı ile ilgili fikir edinmek istedim) iplerini de sırt ve boyundan bağlamalı olarak çok sıktılar ama yine de o kadar ağırdı ki, ipler çok sıkı olmasına rağmen aşağıya doğru iniyor ve üst tarafta ki ipler boyun kısmımı agırlıktan dolayı cok sıkıyordu. Belki de tarlatan bel kısmımdan biraz bol geldi o da tam oturmadı bu da olabilir. Emin değilim :S

benimki kadıköyde tunaliz modada dikilmişti. mutlaka uğramanı öneririm. ben filiz hanımın ilgisinden, kullandıkları malzemelerin kalitesinden ve verdiği uygun fiyattan çok memnun kalmıştım.

ümraniyede de güzel modaevleri var ve fiyatı biraz daha uygun diğer iki semte göre. zaten blogumda gelinlik nerden alınır başlığımı gördüysen sorularının cevabını bulabilirsin :D benim aklımda en çok kalan modaevleri İlknur Modaevi ve adını yanlış hatırlamıyorsam, iddialı modelleriyle Beyaz moda olmuştu.

Bütçen belirli mi?

Canımcığım, bloğuna pek detaylı bakamadım evet ama ilk fırsatda nereden alır başlığını inceleyeceğim. Düğünüm 14 ocak ta zamanım çok kısıtlı biraz stresse girdiğimden ve her şeyi çok acele artık halledip ve seçimimi acil karar vermek durmunda kaldıgımdan hızlı hızlı her şeyi incelemeye calısıyorum. Bütçe ile ilgili pek sıkıntım yok ama önce model.

Canım kadıköyde aysira gelinlikte harıka modeller var,,bide birsen moda evi var arkadasım orda dıktırdı fıyatıda uygun yapıyolar hemde cok ılgılıler

Teşekkür ederim canım, ilk fırsatda gidiceğim ve Kadıköy ünde altını üstüne getircem.

Canımcığım, bloğuna pek detaylı bakamadım evet ama ilk fırsatda nereden alır başlığını inceleyeceğim. Düğünüm 14 ocak ta zamanım çok kısıtlı biraz stresse girdiğimden ve her şeyi çok acele artık halledip ve seçimimi acil karar vermek durmunda kaldıgımdan hızlı hızlı her şeyi incelemeye calısıyorum. Bütçe ile ilgili pek sıkıntım yok ama önce model.

öncelikle stres yapma. daha 2 ay var ve kış sezonundayız. ellerinde iş yokken bir haftada bile gelinlik dikebiliyor modaevleri. bence önce bütçe sonra model :D bütçe kısıtlıysa, her kumaş iyi durmuyor çünkü, örneğin çok dar bir bütçeyle güzel bir tülden gelinliğiniz olabilir ama dantelden olmaz. ama bütçe kısıtın yoksa, 2000 civarı ödeyebileceğin sürece modelde de pek kısıtlanmazsın, o yüzden soruyorum.

hazır alacaksın herhalde. bakalım ne beğeneceksin. gez gör, bir şeyler bulursun inşallah.

peki kesim dışında hiçbir kısıtın yok mu, mesela kumaş olarak hangi türden beğendiğine filan karar versen, daha kolay gezersin. tül, organze, şifon gibi yumuşak, uçuş uçuş kumaşlar mı seviyorsun yoksa tafta, saten gibi ağır olanlarını mı?

Birsen modaevinin vitrininde gerçek fransız dantelinden bir model var. gelinin başına atmışlar. sırf o kumaş için oraya uğramaya değer. :D

Gelinlik konusunda seçenek o kadar fazlaki aklının karışması çok çok normal.

1-Bu tamamen senin isteklerine bağlı bu konuda şu olsun diyemem muhakkak...Ben düğünüm olup biraz zaman geçtikten sonra daha çok gelinlik beğenmeye başladım :9::9::9: Düğün öncesinde hepsine bir kulp buluyordum ama düğünden sonra stres geçtiği için sanırım gelinlikler bana çok güzel görünmeye başladı sanırım bu kaçınılmaz bir duygu olsa gerek.

2-Benim gelinliğimde kabarık modeldi ama tüllerden değil kumaştan dikilmişti.Bana o kadar ağır gelmedi açıkcası ama diğer kabarıklar nasıldır bilemiyorum açıkcası çok gelinlik denemedim ben çünkü..Gelinlikçiler doğru söylemiş bana kalırsa mont bile giydiğinde vücudun alışıyor bir süre sonra ağırlığını hissetmiyorsun yaz gelene kadar hatta :34::34:

3-Herkes beğendiğini tercih ediyor sanırım..Benim gelinliğimde kremdi mesela bembeyaz gelinlikler çok itici geliyor banada..Krem gelinlik giy üzerinde gör öyle karar ver bence renk konusu tamamen tercih meselesi fotoğraflardan dolayı değil.Düğünden önce solaryuma gidersin bronzlaşırsın :34::34:

4-Tarlatanla oturup kalkmak başta zor oluyor ama sonra alışıyorsun..Tutacağın zaman tarlatanın tellerini tutuyorsun tatlım tarlatanın üzerine oturamazsın yoksa önü havaya kalkar arkasını kaldırıp eteğini etrafına yayman gerek gelinliğin üstüne oturmamaya dikkat etmelisin.Oturup kalktığında o otomatik düzeliyor senin düzeltmene gerek yok...

5-Bende büstiyer giymiştim hem gelinlik çok sıktığından vücuduma izler çıkmasın hemde vucudumu toparlasın diye sende öyle birşey yapabilirsin

6-Bence göstermez

Çok normal stres yapman hepimiz geçtik bu yollardan :34::34::34:Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Back