• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik Diktirme Sorunu

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
Merhaba arkadaşlar, gelinlik diktirme konusunda sizlerden bilgi almak istiyorum.

Gelinlikçilere acaip bir güven sorunum var. Sanki yüzüme gülüp, tamam deyip istediğimi yapmayacaklar ve beni hayal kırıklığına uğratacaklar gibi geliyor. Hazır da alamıyorum, diktirmeye güzel gelinlikçi de bulamıyorum. Dün bir gelinlikçiye gittim, aslında sevdim, buraya yaptırabilirim dedim; ama şimdi yine başka gelinlikçi bakmaya başladım.
Gelinliğini diktiren arkadaşlar, siz böyle bir sorun yaşadınız mı? Yaşadıysanız güven probleminizi nasıl çözdünüz?
Gelinlikçinin iyi olduğunu anlayabileceğimiz ipuçları var mıdır?
Mümkünse diktirdiğiniz gelinliklerle paylaşımda bulunursanız çok mutlu olacağım...

Teşekkürler

ben gelinliğimi diktirmiştim.
diktirmeden önce üst ve alt olarak benzerleri bulup denedim
hangi kumaşlar kullanılmalı öğrendim
gelinliği incledimdikim tarzını öğrendim
sonra gelinlikçileri gezdim
bazıları yanlış kumaş söyledi eledim
bazıları dikim tarzını yanlış söyledi onları da eledim
sonra kalanlarında elindeki gelinliklere baktım:)
sonra karar verdim
ama hep elim üzerlerinde oldu
gerektiğinde tekrar yaptırdım
en sonunda güzel bir gelinlk çıktı ortaya
ama bilinçli olman çok öenmli bence
yani istediğin kumaşı git birlikte seçin
her aşamadan evvel haberin olsun git gör aklın kalmasın
ufak tefek aksaklıklar olsa da sonun da güzel bir gelinliğin olacaktır eminim:)

istanbuldaysan kendi gelinlikçimi önerebilirm cnm ben cok sevdiim için baska bi arkadasımı da gönderdm ona o da cok begendi gelinliğini :)baslığımdan bnm gelinliğimi görebilirsin..içini ferah tut provalarda begenmediğin yerleri ztn sölersin prova bunun için yapılıo eminim çok güzel bi gelinliğe sahip olacaksn :))

ben gelinliğimi diktirmiştim.
diktirmeden önce üst ve alt olarak benzerleri bulup denedim
hangi kumaşlar kullanılmalı öğrendim
gelinliği incledimdikim tarzını öğrendim
sonra gelinlikçileri gezdim
bazıları yanlış kumaş söyledi eledim
bazıları dikim tarzını yanlış söyledi onları da eledim
sonra kalanlarında elindeki gelinliklere baktım:)
sonra karar verdim
ama hep elim üzerlerinde oldu
gerektiğinde tekrar yaptırdım
en sonunda güzel bir gelinlk çıktı ortaya
ama bilinçli olman çok öenmli bence
yani istediğin kumaşı git birlikte seçin
her aşamadan evvel haberin olsun git gör aklın kalmasın
ufak tefek aksaklıklar olsa da sonun da güzel bir gelinliğin olacaktır eminim:)

bu aşamaların hepsini yaptınız mı:53: tebrik ediyorum ne diyebilirim ki... bana detaycı diyorlar sizi görsün arkadaşlarım :) ben dikimden falan anlamam ki, nasıl anlıcam :44: bir ara dantellere bakıyordum ama sahtesiyle gerçeğini anlayamıyorum :(

istanbulda değilim maalesef...

Merhaba,

Bu sorularınızla ilgili birkaç yazı yazmıştım blogumda, kullanıcı adımdan ulaşabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla internetten gördüğünüz bir veya birkaç modelden hareketle gelinlik diktirmek istiyorsunuz. İnternette genelde ünlü markaların gelinlikleri dolanıyor. Bu markalarla bizim piyasadakilerin geneli arasındaki fark; birincisi malzeme, ikincisi işçilik. Malzeme konusunda yapacağınız şey bilen birilerine sorup gelinliginizdeki muhtemel kumaşların ne olacağını öğrenmek. Forumda da sorabilirsiniz. Size verilen kumaş isimlerini not alıp mesela Eminönü gelinlik kumaşçılarına gidebilir ve kumaşların kendilerine bakabilirsiniz. ünlü markalar piyasadan farklı olarak dantelde brode değil "Fransız kupon" kullanırlar; organze, tafta, saten gibi kumaşlarında ise genelde ipekli kullanılar.

Gelelim işçiliğe. Son zamanlarda şunu fark ettim, kendim de dikmeye başlayınca, internetteki gelinliklerde çok çeşitli kesimler kullanılıyor. Bir modelin nasıl duracağını belirleyen şey kesimdir. Balık bir gelinlik yapmak için kumaşlarınızı 3 farklı şekilde kesip dikebilirsiniz örnegin. Kumaşı nasıl keseceğini bilmek de bir modelistlik bilgisidir, yani kalıp çıkarma bilgisine sahip olunmalıdır. Siz bir gelinlikçiye bir model götürdüğünüzde evvela o kişinin nasıl kalıp çıkaracağını ve kumaşlarınızı nasıl keseceğini bilmesi gerekir. İşçilikte en büyük handikapın bu olduğunu düşünüyorum. Gelinlikçiler yabancı markalardan daha az kalıp biliyorlar, genelde hep aynı gelinlikleri çalışıp sadece üst kumaşlarını değiştiriyorlar. Kendi diktiklerinden farklı bir kalıp gerekince de olmuyor. Eğer kalıp ve dikiş noktaları aynı değilse, aynı kumaşı dahi kullansanız gelinliğin genel duruşu benzemez.

İşçilikle ilgili diğer bir nokta aceleye gelmemesi. Aslında gelinlik dikimi kalıp sonrasında oldukça kolay ancak çok emek isteyen ve yavaş olunması gereken bir dikim. Yani beceriden ziyade emek meselesi. O açıdan dikim süresini kısa tutmamakta yarar var.

Umarım aradığınızı bulursunuz.

Şunu da ekleyeyim, ne kadar bilinçli de olsanız, kumaşı da seçseniz, modeli de konuşsanız, illa ki tam aklınızdaki gibi olmayan noktalar oluyor, ayrıca 1-2 kere yap-boz yaptırmanız gerekiyor. Gelinlikçiler genelde ellerinde çok müşteri olduğu için aceleye getirmeye meyilli oluyorlar çünkü, ya da basitçe "görmüyorlar" sizin ne istediğinizi. Bir noktadan sonra biraz esnek olmak lazım...

nişanlımın yaşadığı şehirle benim yaşadığım şehir arasında yaklaşık 700 km var. Sakarya'ya ziyarete gittiğimde gezdiğimiz bir gelinlikçinin dikimine bayılmıştım. Minenes sen zaten dikimi kolay bir gelinlik demiştin; ama bir zamanlar istediğim Pronovias Gabon modelini dikmişlerdi ziyaret ettiğimiz gün ve provası yapılıyordu, diktiren kızın üzerinde görme imkanım olmuştu ve nerdeyse aynısıydı modelin... ben üç prova olacak şekilde Sakarya'ya gidiş geliş yapsam çok mu riske atarım? yaşadığım şehirde 10 tane bile gelinlikçi yok ve zaten bunların biri dışında hepsi vasatın altında, o biri de vasat düzeyde. çevre şehirlerde de iyi bir gelinlikçi bulabileceğimi sanmıyorum, yine de çevre illerden birine bayram dönüşü gelinlik için gideceğim...

Daha önce diktikleri bir modelse çok fazla bir riskin yok bence. Uzakta da diktirebilirsin. Kordonesiz Fransız kupon yani lez dantel önermiştim sana hatırlarsan.

memlekette ne kadar az haute couture çalışan gelinlikçi varmış! yeni farkettim işin içine girince...

merhaba ...bende gelinlik ve abiye tasarımı yapıyorum dikiyorum size tavsiyelerim olacak ..gelinlik siparişi verirken kesinlikle satış elemanlarına güvenerek vermeyin gelinliğinizi dikecek provaya girecek kişi ile görüşün ...ve atölyelerinin olup olmadığını görün ..bizim sektörde maalesefki bilmeyen çok kişi var farklı atölyelerde diktirip gelinliğinizi fason diktirip sonra çok sorun yaşıyorlar ...satış elemanlarıda sadece satış yapıp pirim almak için herşeye yaparız der sonra birsürü sorun çıkar ...gerçekten diken kişiyle konuşursanız sorun yok ...banada çok kararsız gelin adayları geliyor ben beğenmezseniz iade ederim diye garanti vererek sipariş alıyorum çünkü eminim beğeneceğinden ....

Back