• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinliğim kırışır mı???

aedgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
96
0
26
İstanbul
Merhaba, temmuzda düğünüm var ve sizinle daha önce de paylaştığım üzere Pronovias Georgia modelinde karar kıldım. Yalnız kafama takılan bir sorun var. Gelinliğin kumaşı ile ilgili bir araştırma yaptığımda "Royal Satin" türünde bir kumaş kullanıldığını buldum. Gelinliğimin tamamı saten ve uzun kuyruklu olduğu düşünüldüğünde kırış kırış olması hoş bir görüntü yaratmayacaktır. Bu kumaşı bilen ya da Georgia giyen bir arkadaş bana gelinliğin kırışıp kırışmayacağı hakkında bilgi verebilir mi acaba? (Fotoğraftaki ben değilim, gelinlik provama mart ayında gideceğim, bir fikir oluşsun diye paylaşıyorum)

$34868_440996314746_722634_n.jpg

zaten gelinliği kırışmasın diye asarak saklamalısın cnm hangi kumaş olursa olsun kırışacaktır eğer kırışırsa ütülemeye vermek zorundasın başka çözümüde olmaz zaten:34: gerçi bazı gelinliklerin asılıncada kırışıklıkları gidiyor ama saten kumaşta bu söz konusu olmaz heralde

gelinliği çok önceden mi gelinlikçinden alman gerekiyor?bir iki hafta öncesinden teslim alırsan ve asılı bi şekilde etek kısmını da kılıfından dısarı sarkıtarak asarsan çok da fazla kırışmaz çok kırışırsa da düğün öncesi ütületirsin artık

Ben orijinal Amerikan satene benzettim. Bu tarz kalın satenler çok çok buruşmaz. Düğün günü olacak kırışmalar fotoğraflara yansımıyor zaten.

Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için, beni gerçekten rahatlattınız. Sevgiler...

Son düzenleme:
gelinliği çok önceden mi gelinlikçinden alman gerekiyor?bir iki hafta öncesinden teslim alırsan ve asılı bi şekilde etek kısmını da kılıfından dısarı sarkıtarak asarsan çok da fazla kırışmaz çok kırışırsa da düğün öncesi ütületirsin artık

Gelinliğimi son haftaya kadar almam gerekmiyor, yani mağazada sorun olmaz demişlerdi. Umarım dediğiniz gibi olur...

Benim gelinliğim de saten olacak ve 3 saatlik bir mesafeye gideceğim gelinlikle. Sizce buruşur mu? Üstümden çıkarma şansım olmayacak. Buruşursa nasıl bir çözüm bulunabilir?

Benim gelinliğim de saten olacak ve 3 saatlik bir mesafeye gideceğim gelinlikle. Sizce buruşur mu? Üstümden çıkarma şansım olmayacak. Buruşursa nasıl bir çözüm bulunabilir?

Şöyle düşünün, bir gelin hazırlandığı gün - eğer hani otel düğünü olup da odasına kuaför çağırtıp saç makyajdan sonra giyinip direkt salona inmediği sürece- zaten neredeyse tüm gün üzerinde gelinlikle duruyor, oturuyor, kalkıyor, insanlarla sarılıyor, arabaya biniyor, iniyor vs. vs. Hatta yemek yiyor, tuvalete gidiyor :) Gelinliğin zaten teslim aldığınız andaki gibi tamamen ütülü kalması düğüne veya fotoğrafa kadar mümkün değil. İlla ki biraz kırışacak. O kırışıklıklar gözünüze ve gözlere görünmez, merak etmeyin...

Back