Merhabalar hanımlar ben ve eşim düğün hikayesi çekimleri yapıyoruz. Fotoğraf çekerken dikkatimi çeken şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Gelinlik seçiminden fotoğraf çekimine kadar bir çok konuyu içeriyor. Aşağıda madde madde yazıyorum.
*Gelinlik seçimi çok önemli. Boyunuz 160 ve altındaysa gelinliğinizi kabarık türden değil daha düz kesimlerden seçmeye bakın bu sizi olduğunuzdan uzun gösterir. Nişanlınız sizden kısa ise topuklu ayakkabı giymeyin. Eğer eşinizin boyu uzun ise topuk da sınır tanımaya bilirsiniz :)
*Düğün çekimini yapacağınız fotoğrafçı seçimi önemli. Tarzınıza uygun, ekipmanları ve bilgisi kuvvetli birini ya da birilerini seçmeye bakın.
*Düğün çekimi öncesi fotoğrafçınız ile sözleşme yapın.
*Fotoğraf çekimlerinizi mümkün ise düğünden bir hafta önce yada sonra çektirmeye bakın. Aynı gün çok yorucu oluyor.
*Fotoğraf çekimi yapacağınız kişiye elinize alacağınız çiçeğin renk bilgisini, verin. Bu şekilde sizin için seçeceği aksesuarları daha kolay seçer.
*Şemsiye v.s gibi seçimlerinizi çiçeğinizin rengine uydurun.
*Çekimler çok uzun süreceği ve yorucu olacağı için yanınızda babet bulundurun.
*Çekime giderken pudranızı ve rujunuzu yanınıza alın. Her ikisine de ihtiyaç olacak.
*Çekim yapacağınız mekanları önceden görme şansınız var ise değerlendirin.
*Gelinlik seçimi çok önemli. Boyunuz 160 ve altındaysa gelinliğinizi kabarık türden değil daha düz kesimlerden seçmeye bakın bu sizi olduğunuzdan uzun gösterir. Nişanlınız sizden kısa ise topuklu ayakkabı giymeyin. Eğer eşinizin boyu uzun ise topuk da sınır tanımaya bilirsiniz :)
*Düğün çekimini yapacağınız fotoğrafçı seçimi önemli. Tarzınıza uygun, ekipmanları ve bilgisi kuvvetli birini ya da birilerini seçmeye bakın.
*Düğün çekimi öncesi fotoğrafçınız ile sözleşme yapın.
*Fotoğraf çekimlerinizi mümkün ise düğünden bir hafta önce yada sonra çektirmeye bakın. Aynı gün çok yorucu oluyor.
*Fotoğraf çekimi yapacağınız kişiye elinize alacağınız çiçeğin renk bilgisini, verin. Bu şekilde sizin için seçeceği aksesuarları daha kolay seçer.
*Şemsiye v.s gibi seçimlerinizi çiçeğinizin rengine uydurun.
*Çekimler çok uzun süreceği ve yorucu olacağı için yanınızda babet bulundurun.
*Çekime giderken pudranızı ve rujunuzu yanınıza alın. Her ikisine de ihtiyaç olacak.
*Çekim yapacağınız mekanları önceden görme şansınız var ise değerlendirin.