- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
-
- Konu Sahibi afra tafra
kızlar benim bir komşum var. . genel olarak severim ama kötü bir huyu var. bana sürekli gelinini kötüler. gelini de tanırım iyi hoş, sevecen, gayet saygılı bir insan. ev içinde nasıl olduklarını bilemem ama dışarıdan gayet iyi bir insan profili çiziyor. zaten konu gelinin vasıfları değil, kaynanasının onu sürekli bana kötülemesi. bir kaç olayda nazikçe, kırmadan gelinin haklı olduğunu söyledim. bu kez kendini haklı çıkarmak için daha da anlatmaya başladı. her konuda kendi oğlunu temize çıkarıp kızcağızı yerin dibine sokar. klasik kaynana hareketleri ama ben bunları bana anlatmasından çok rahatsızım. konuyu kapatma çabalarım da işe yaramıyor. onu dinleyerek de kendimi gelin dayanışması kulübüne (onu ben uydurdum) ihanet etmiş gibi hissediyorum. ne yapsam da kaynanatör teyzeyi sustursam?
kızlar benim bir komşum var. . genel olarak severim ama kötü bir huyu var. bana sürekli gelinini kötüler. gelini de tanırım iyi hoş, sevecen, gayet saygılı bir insan. ev içinde nasıl olduklarını bilemem ama dışarıdan gayet iyi bir insan profili çiziyor. zaten konu gelinin vasıfları değil, kaynanasının onu sürekli bana kötülemesi. bir kaç olayda nazikçe, kırmadan gelinin haklı olduğunu söyledim. bu kez kendini haklı çıkarmak için daha da anlatmaya başladı. her konuda kendi oğlunu temize çıkarıp kızcağızı yerin dibine sokar. klasik kaynana hareketleri ama ben bunları bana anlatmasından çok rahatsızım. konuyu kapatma çabalarım da işe yaramıyor. onu dinleyerek de kendimi gelin dayanışması kulübüne (onu ben uydurdum) ihanet etmiş gibi hissediyorum. ne yapsam da kaynanatör teyzeyi sustursam?
aaa olur mu ?Kendi kızın olsa ne düşünürdün diye empati kurmasını sağlayıp hem de bozabilirsin inceden inceden
kapağı attılar canım da aradaki mesafe uzun olduğu için hala ulaşmadı. yolda henüz.canim kusura bakma, tamamiyla alakasiz ama, kayinpederin size kapagi atmaya calisiyordu ya ?
Noldu o is ?
Zaten eşinin tavrı önemli. karışma canım karışınca sen fena olursunkapağı attılar canım da aradaki mesafe uzun olduğu için hala ulaşmadı. yolda henüz.şaka bir yana baskılar devam ediyor ama eşimin tavrı gittikçe netleşti. ben de hiç karışmayayım diyorum. kendi aralarında kapaklaşsınlar
kesinlikle söyleyemem. kavga eder benimle. küser bir de gidip benim dedikodumu yapar. gelini kurtarayım derken kendimi feda etmiş olurum.Arkadasın dediği gibi kendi kızı olsa kaynanası böyle yapsa ornegıyle empati kurmasını aaglayabılırsın gerci anlamaz ama denemeye değer
her cümleden sonra değil mi ama, haksız mıyım, yalan mı, gibi sorular soruyor. hep bir onaylanma peşinde. napsam bilemedimKlasik gelinli kadın uğraşıları. Yıllardır bu günleri beklemiş gibiler. 1 gelin varsa konu hep onun üzerinden döner, yok 2 ve fazlasıysa gelinler hep karşılaştırılır. Az kötüden çok kötüye sıralanır. Yani yapacak bi şey yok, ya görüşmeyeceksin, ya da dinliyomuş gibi yapıp başka bişeyler düşüneceksin.
Bilmem ki, ben taraf tutmuyorum de geç. Sen gelini haklı buldukça sana kendini haklı göstermeye çabalıyo galiba.her cümleden sonra değil mi ama, haksız mıyım, yalan mı, gibi sorular soruyor. hep bir onaylanma peşinde. napsam bilemedim
canim kusura bakma, tamamiyla alakasiz ama, kayinpederin size kapagi atmaya calisiyordu ya ?
Noldu o is ?
bizimki de aynı. herkesden bahseder ama en çok gelinini kötüler. ne iyi etmişsin. ben de cesaret edebilsem keşke. benimki biraz sıkar galiba.çok konuşanı az dinleyeceksin.
bir an benim karşı komşuyu anlatıyorsunuz sandım. 2 gelini var Allah'ım sürekli kötüler, yetmez gelinlerin ailelerini anlatır. kendi görümcesini anlatır, yetmez kocasını anlatır, yetmez mahalleyi anlatır. anlatır dememe bakmayın bildiğiniz küfürle kötüler. enerji vampiri diyorum, bir süre kibarlık yapıp dinledim ama gittikçe coştu. en son kv.si öldü, bende tanıyorum daha mezara konmadan konuşmaya başladı tamam yeter, benden bu kadar, dinlemek istemiyorum ben bu günaha ortak olmak istemiyorum dedim, suçlu ben oldum.
paşa gönlü bilir, keşke daha erken uyarsaymışım, şimdi kafam rahat.