gelinimiz, ben ve tuhaf düşünceler...

Hayattaki tek amacı yavrulamak olan ve kendini damızlık olarak gören boş ve cahil birinden inciler...

Ben olsam direkt ilişkimi koparma noktasına getirir ve bu tarz gereksiz insanların hayatımda kapladığı yeri minimuma indirirdim.

Yengenizden hiç hoslanmadim
İyi niyet ve samimiyet hissetmedim
Rabbim sizede en yakın zaman da sağlıklı bir evlât nasip etsin.

Yengeniz çocukla var olmuş ve hayattaki tek başarısı muhtemelen doğurduğu çocuklar olan bir kadın. Bırakın da konuşuversin kadının söyleyecek başka neyi var?
evet bunun farkındayım hatta düşünürken bazen diyorum ki Allah dağına göre mi kar veriyor acaba. çünkü oldukça yoğun çalıştığım , gezdiğim,kitap okuduğum, film izlediğim hatta geri kalan zamanlarda örgü idi keçe idi ıvır zıvır şeylerle vakit geçirdiğim halde bu kadar üzüyorsa bu durum beni hiçbir işi uğraşı olmayan yengem böyle bir sıkıntı yaşasaydı ne yapardı acaba? çocuğu olmasaydı gününü nasıl geçirirdi?

galiba mesafe koymak en doğrusu olacak.. taşınma olayında da 65 yaşındaki annemi yardıma çağırmış bir insan kendisi. kendi ailesi de aynı şehirde yaşıyor olmasına rağmen. annemi babamı kullandıklarını o kadar çok hissediyorum ki özellikle babama hiç kıyamıyorum düşüncesizliklerinde.

abim 1 hafta şehirdışındayken babam yengemi arayıp evde eksik var mı deyince babama liste yapıp vermiş! babam alışverişini yapıp kapısına kadar götürmüş bunu da kendisi anlattı böyle kp kimsede yok diye. yoksa babam yaptığını asla anlatmaz da zaten.

anneme sürekli bilmemkimin kaynanası gün parasını gelinine veriyomuş, komşularım diyor ki kaynanan sana emekli maaşından harçlık veriyor mu, bilmemkimin kaynanası bayram alışverişine götürmüş vs diye sürekli gizli isteklerde bulunuyor.

bu konuda da ne kadar anneme babama kıyamasam da karışmamak en doğrusu olacak galiba
Kusura bakmayın ama çok sinsi ve görgüsüz bir yengeniz var anne -Babanızın 3 kuruşluk emekli maaşına mı göz dikmiş.

Yengenizin şu hayatta sahip olduğu en büyük meziyet annelikse, onun için en iyi şey anne olmaktan ibarettir. Genel olarak tavrı böyledir yani kişisel olarak almayın derim madem iyiydi aranız durduk yere soğumayın. Yada bir mesafe koyun çok yüz göz olmakta iyi değil aslında.
Bir de bence ortamdan kaçmayın asıl o zaman haset ediyormuş gibi olur. Doğal davranıp yeğeniniz için sevincinizi gösterin
işte bu komşu muhabbetine girmeden önce aklımdan öyle bir düşünce dahi geçmediği için zaten bildiğim herşeyi anlattım adet gecikmesinden kaç gün sonra kese görünüyo kalp atışı ne zaman duyuluyo bhcg takibi ne zamana kadar yapılıyor vs sohbet ettik. doğum zamanını hesapladım falan. bir pedagogun kitaplarının serisini almıştım ikisini okudum okumak istersen okuduklarımı sana vereyim dedim onları götürdüm.yani o gizli laf sokmalarına kadar herşey çok doğaldı ve ben de çok mutlu idim ama sonrasında koptum...

genelde bizim toplumumuzda görümce elti yenge vs çalışmıyosa çalışan kadınlara karşı belki kasten değil ama bi imrenme oluyo yengenizde de böyle bi durum olmuş bnce o da anneliğiyle size üstünlük sağlamaya çalışmış siz yinede çok muhattap olmayın bebek konusunda da inşallah rabbim size hayırlı bi evlat verir şu mübarek günlerde

Bir gün buna benzer bir imada bulunursa yine "Ben mi yanlış anlıyorum acaba benim kıskandığımı falan mı düşünüyorsun, komşuların söylediğini bana söylediğinden beri... Eğer öyle düşünüyorsan, farkındaysan karnında ki abimin çocuğu, benim yeğenim öyle bir ihtimal dahi olamaz." gibi gibi gibi lafları saydır, zaten belliki öyle düşünüyor en azından ağzını toparlayarak konuşur bundan sonra. Bu arada tatil muhabbeti ile ilgili şu mesajı vermeye çalışmış, istediğin kadar gez toz zengin ol, hiç bir şey annelik kadar mutlu edemez. Bu onun kıskandığını gösterir, bu şekilde teselli etmiş kendisini.
açıkça söylersem iyice sarpa sarar işler sanki.. sonuçta yeğenim ve ilk yeğenim için şu an aklım çıkıyor. eğer bunu açıkça söylersem iyice koparız ve yeğenimi rahatça göremem sevemem yanına gidemem, ve de sonuçta o imalarda bulunduğu ben açıkça söylediğim için sanki ben böyle bir konuyu ortaya çıkarmışım gibi olur. açıkça konuşma her zaman tasvip ettiğim durum olmasına rağmen burda pek uygun olmaz sanki...

açıkça söylersem iyice sarpa sarar işler sanki.. sonuçta yeğenim ve ilk yeğenim için şu an aklım çıkıyor. eğer bunu açıkça söylersem iyice koparız ve yeğenimi rahatça göremem sevemem yanına gidemem, ve de sonuçta o imalarda bulunduğu ben açıkça söylediğim için sanki ben böyle bir konuyu ortaya çıkarmışım gibi olur. açıkça konuşma her zaman tasvip ettiğim durum olmasına rağmen burda pek uygun olmaz sanki...
ama öyle odalardan çıkmalar falan onu kendi düşüncesine daha çok inandırır. Ban göre o zaman bir daha ima bulursanız üzügün ve duygusal bir ifadeyle konuşun, kışkırtmamak için.

genelde bizim toplumumuzda görümce elti yenge vs çalışmıyosa çalışan kadınlara karşı belki kasten değil ama bi imrenme oluyo yengenizde de böyle bi durum olmuş bnce o da anneliğiyle size üstünlük sağlamaya çalışmış siz yinede çok muhattap olmayın bebek konusunda da inşallah rabbim size hayırlı bi evlat verir şu mübarek günlerde
imrendiği doğru sanırım çünkü anneme bikaç kere "kardeşim diyo ki onlardaki para ben de olsa 3 kere ev almıştım çok savurganlar hiç para tutamıyolar vs.." demiş

hatta sana şimdi yazarken farkettim gelinimiz resmen içindekileri komşum öyle diyo kardeşim böyle diyo ablam bunu diyo diyerek anlatıyor bizeo_O

kaynanamla basım dertte konularımız var ya hanı heee yengenızde gelecekte o kaynanalardan bırı . masallah guzel guzel caktırmadan gıydırmıs lafları . ama abınde ona benzemeye baslamıs .
morelını bozma arkadasım nıe degsın gozun bebege her seferınde masallah dıomussun ne guzel . kendısıne de kuruntu yapma hayırlı zamanda hayırlısıyla versın rabbım ıns.

yorumlarınızla kafamda iyice netleşti durum. yengemde bana karşı bir imrenme var, ilk yeğenimde ben bekardım ve bu tarz konuşmaları hiç olmamıştı. şimdi bu konuşmaları yaptı çünkü durumu tersine çevirmeye benim ona imrenmeme çabalıyor. ama söz konusu benim yeğenim iken asla bir kıskanma durumum söz konusu olamaz ki şimdiye kadar hiçbir hamileyi çocukluyu kıskandığımı hissetmedim. her zaman hayırlısı olsun diyorum.

bundan sonrasında ise yengemle ve dedikodularıyla arama mesafe koyup yeğenimle ilgilenme kısmında abimle iletişime geçeceğim. ve malesef annemle babamı sömürmelerinde de kesinlikle karışmayacağım. kendi ilişkilerini kendileri belirlesinler. yoksa bn tatsızlık çıkarmş oluyorum istemeden de olsa.

yzdıklarınızda hem fıkırım cnku benım kendı annemle aynı sorunlarım vr . dayımın kızı 17 yasında olmasına ragmen pek bır fettan pek bır sınsı . yıllardır uyarıyorum kız kardesım her seferınde onun yuzunden zor durumda kalıyo . dayım saolsun kendı kızını gormek yerıne hep kız kardesımınkılerı goruyo ve hep onun adını gecırıyo her yerde . ustu kapalı namusuna bıle laf edıyo . ben yıllardır pek gorusmuyorum gordukce slmlasıyorum ve tavrımı koyuyorum annemı de uyardıkca ben kotu ben fesat oluyorum . en son bayag bı gırmısler bırbırıne ve benım soyleyeceklerımden cekındıgı ıcın bana 1 ay sonra olaylar anlatıldı . oh ıyı oldu sıze dedıgımde bana dusmanmısım gıbı baktı :) bende karısmıyorum artık ınsanlarla olan ılıskılerıne sonucta hayat tecrubesı benden fazla ve uc cocuk sahıbı.
sızınkıde benımkıne benzemez ıns . sızde karısmayın derım sahsen .

Sanırım yengen seni aşır şekilde kıskanıyor ,senin nasıl huzurunu bozarım diyede şu böyle söyledi bu bunu söyledi demiş bile olsa dahi, gelip sana yetiştirmemesi gerekirdi Karakteri güzel bir İnsan bu şekilde olmaz senin acıtan yarana tuz ekmez yengen gerçekten çok fesat ......

Sanırım yengen seni aşır şekilde kıskanıyor ,senin nasıl huzurunu bozarım diyede şu böyle söyledi bu bunu söyledi demiş bile olsa dahi, gelip sana yetiştirmemesi gerekirdi Karakteri güzel bir İnsan bu şekilde olmaz senin acıtan yarana tuz ekmez yengen gerçekten çok fesat ......
evet söyleyeceği her şeyi komşum söyledi o söyledi bu söyledi diye söylüyor. bunca zaman ne safmışım gerçekten başkalarının söylediğini zannettim ki onlar bile söylese söylenmemesi gereken şeyler. acaba ben de aynı taktiği mi uygulasam bundan sonra :KK53:

evet söyleyeceği her şeyi komşum söyledi o söyledi bu söyledi diye söylüyor. bunca zaman ne safmışım gerçekten başkalarının söylediğini zannettim ki onlar bile söylese söylenmemesi gereken şeyler. acaba ben de aynı taktiği mi uygulasam bundan sonra :KK53:
Neden olmasın :KK5:içinden geleni say söyle felanca böyle söylüyor de çık işin içinden sende rahatlarsın en azından ..:KK48:

Neden olmasın :KK5:içinden geleni say söyle felanca böyle söylüyor de çık işin içinden sende rahatlarsın en azından ..:KK48:

ayyy hayali bile mutlu etti ya beni:KK48: ohhh en güzel çözüm oldu bu hem ben söylemediğim için tatsızlık çıkaramaz hem de ben söyleceğimi söyler bir ohh çekerim:KK52:

slm kızlar dertten ziyade içimi dökmek gibi oldu ama anlatacak kimsem yok ne eşime ne arkadaşlarıma bahsedip konuyu dışardan da büyütmek istemiyorum o yüzden buraya yazmak istedim.

2 senedir çocuk istiyoruz 3 kere düşük yaptım. abimin eşiyle son 6 aya kadar çok yakındık. son 6 ayda abimin ve yengemin bencillikleri yüzünden baya uzaklaştım. ufak tefek olaylar belki ama gittikçe sinir olmaya başladım. bir tanecik örnek vereyim mesela

bikaç ay önce annem şehirdışına çıktı 10 günlüğüne babam evde tekti. ben başka şehirde yaşıyorum ama memlekete çok yakınız. babama bizde kal diye teklif etmeme rağmen iş nedeniyle gelemedi ve on gün boyunca ne abim ne de yengem babamı yemeğe çağırmadı bile. hafta sonu gittiğimde kardeşlerini falan çağırmış yemek hazırlarken gördüm yarım ağız sen de kal istersen dedi ben de babam evde tek ve yemek yok gidip onu alayım da dışarda yeriz birşeyler dedim. sinirle çıktım evden. sonra içime sinmedi belki neden böyle davrandığımı anlamamışlardır durduk yere kapris yapıyorum sanmasınlar diye düşünüp abimi aradım. kırıldım ikinize de babam evde tek başına oturuyo birinizin aklına gelmiyor mu çağırmak falan dedim. sonra çağırmışlar babamı.

bundan 1 hafta kadar sonra benim taşınmam oldu. yaşadığımız yer 1 saat uzakta ve arayıp yardıma ihtiyacın var mı diye sormadılar bile tek olduğumu bildikleri halde ve ben tam taşınma günlerinde hamile olduğumu öğrendim ve 3. düşüğümü yaptım. sonra annemi arayıp haber verince annem geldi yardıma.

bundan bikaç hafta önce de yengemin ikinci yeğenime hamile olduğunu öğrendim ve kimseye söylemeden önce bana söyledi. çok sevindiğimi ve iyi tüm dileklerimi söyledim.

ikimizin yalnız kaldığımız bir zamanda bana dedi ki komşularım diyor ki görümcen hamileliğine ne dedi? ben de şaşırdım bunu bana söylemesine. ne diyecekmişim ki dedim. bu sefer lafı çevirdi evet ben de saçmalamayın kendinin kadar sevindi dedim falan ama çok kırıldım bana ona haset ediyormuşum gibi ima etmesine.

şimdi de gebeliği hakkında yorum yapmaya çekinir hale geldim. soramıyorum bile kalp atışı duyuldu mu vs.. veya konu açılınca ben bir bahaneyle kalkıyorum yanlarından. sanki ben haset ediyormuşum gibi davranıyor.

bu arada yengem ev hanımı. ve hiçbir uğraşısı hobisi vs olmayan bir insan. ben çalışıyorum ve maddi durumumuz çok iyi çok şükür. fırsat buldukça tatile vs gideriz eşimle (benm ısrarlarımla da olsa) ve en son kuzenimden bahsetti yanımda benden 2 ay önce evlenen. onların da çocuğu olmuyor heralde dedi. abim de onlar gezmeyi çok seviyor çok geziyorlar istemiyorlardır belki erken diye dedi. yengem de bir kadın neye sahip olursa olsun herşeyden önce isteyeceği şey anneliktir gibi bir laf etti.

şok oldum ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. ve kendimi sorgular oldum kıskanıyor muyum acaba yoksa kıskandığıma inanmaya mı başladım? nasıl davranacağımı şaşırdım ama korkuyorum gözüm değecek diye her aklıma geldiğinde maşallah deyip sağlıkla kucaklarına almaları için dua ediyorum. sizce nasıl bir tavrım olmalı? anormal bir davranış mı yengeminki yoksa ben artık çocuk konusunda çok mu hassaslaştım yanlış mı anlıyorum?

bikaç ay önce hamile görünce moralim bozuluyor vs diyenlere saçmalamayın bizim de olacak inşallah hayırlı zamanda diyen ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.

Oncelikle canimcim.belliki komsularina bahsetmis ve onu da doldurmuslar soyleme cocugu yok haset eder nazar deger bisi olir falan diye cok var bu densizlerden o da etkilenmis belliki sikma sen canini sen seni biliyorsun ve allah da biliyor seni kimseye eyvalahin olmasin zaten boyleleri bir verir bin soyler icinde olan adam merhamet eder ve yapar canim sen demeden daha, kimseye kendini de ispatlmak zorunda degilsin duygusal ve psikolojik baski ve afatorozlarin etkisinden acilen cik ve seviyeni koy ortaya bence

Oncelikle canimcim.belliki komsularina bahsetmis ve onu da doldurmuslar soyleme cocugu yok haset eder nazar deger bisi olir falan diye cok var bu densizlerden o da etkilenmis belliki sikma sen canini sen seni biliyorsun ve allah da biliyor seni kimseye eyvalahin olmasin zaten boyleleri bir verir bin soyler icinde olan adam merhamet eder ve yapar canim sen demeden daha, kimseye kendini de ispatlmak zorunda degilsin duygusal ve psikolojik baski ve afatorozlarin etkisinden acilen cik ve seviyeni koy ortaya bence

komşularına benm özelimden bahsetmesi de ayrı ayıp ya neyse... ama bence komşunun falan birşey dediği yok kendi düşüncelerini onlar ağzından söyledi bana.. aynı taktiği uygulamaya geçiyorum ve saçma sapan kendimi sorgulamaya da son veriyorum. kendimden şüphe ettirdi ya beni , tutmasın kimse beni artık komşum şunu dedi iş arkadaşım bunu dedi, sütçü şunu dedi bakkal amca da bunu dedi diyerekten salıveriyorum artık kendimi:KK45:

X