Gelin Olmuş Gidiyorsun...

BenTulis

KURŞUN KALEM
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
719
6
"Hastalıkta ve sağlıkta,iyi günde ve kötü günde,daima onun yanında ve onun eşi olmayı kabul ediyor musun?" diye soruyordu TV dizisindeki nikah memuru..

İlgimi çekti,bu dizi neyin nesi,nikah Los Angeles ta falan mı kıyılıyor acaba,diye bir müddet ilgiyle izledim…

Benim bildiğim,bizim nikah memurları,kimsenin baskısı ve etkisi altında kalmadan,falanca kızı veya falanca oğlu filancayı eş olarak kabul ediyor musun der..Sonra da Bilmemneresi belediyesinin ona verdiği yetki ile nikahı kıyardı..

Bu devşirme Amerikan adetleri artık alaturka dizilerde bile bilinçaltı sızdırması ile seyirciye aşılanıyordu..

Hatta bir yerli filmde de memur,kalabalığa dönüp,bu nikaha itirazı olan varsa ya şimdi konuşsun,ya da sonsuza kadar sussun diyordu..Breh..breh…breh

Bir de her dizinin gelinlik provası sahnesinde,gelinin nikahtan önce damat tarafından görülmesinin uğursuzluk olduğu falan işlenmiyor mu,deliriyorum cidden..Yahu senaristler tümden mi Amerikan okullarından mezun,yoksa Türkiyede düğün ve nikah anlayışı değişti de biz mi geride kaldık?

Burası Türkiye ayol..Gelinlik bakmaya bile damat gider gelinin yanında.Çünkü.........

Link Silinmiştir.

not=köşe yazılarını okuduktan sonra yazının sağ üst köşesindeki kutucuklara tıklayarak yorumlamanızı rica edebilir miyim?Teşekkürler.

Mesure ve karabiber...yorumunuza teşekkür ediyorum..Sizlerin gazıyla daha ne yazılar yazarım ben be,heeeyt...Ver coşkuyu..ver coşkuyu...

Tuliana yarıldım gülmekten...Aylar önce yaşadım yazdıklarını ..Kan ter içinde iki tarafı memnun etmek için o saçma çabalarımız....Aman Allahım gülmekten,sana zor cevap yazıyorum..Sen çok yaşa emi...

Kömür,yeşilim,mihrace,dilekdilek ve chatlak...çok teşekkür ederim..replerinize,yorumlarınıza,içtenliğinize..Ne güzel sizlerden bunları duymak..

e bizde boşa okumuş olmayalım ve bir soruya en azından
cevap arama girişimlerinde bulunalım,
şimdi eski adetleri düşünürsem :))
bu pek zor olmaz her zaman bizim zamanımızda
diye başlayan bir nesille dipdibe büyüdük,
cidden ya Türkiye'den başka bir yerde varmıdır acaba
bizim zamanımızda şöyleydide böyleydide diye
başlayan cümle kuran büyükler.
efendim neyse ninemin zamanında sanırım
gelin damat anca nikahta birbirini görürmüş,
hatta bazıları çirkin diye düşündükleri kızlarının yerine güzel olanı aileye gösterir (damada dil yalnız) diğerini
verirlermiş,
yani o avrupalılar bizden almışlar bu adeti sonrada
herşeyde olduğu gibi bizde onlardan alıyoruz işte :))

tabi eskiler bu şekilde olduğu için boşanma olayları pek olmazmış

bu soruyu böyle cevaplıyorum sayın köşe yazarım,

birde kavuşamayanlar için bende bir şarkı patlatayım,
Tarabya sahillerinin taçsız krallarından
nikahına beni çağır sevgilim istersen şahidin olurum senin
bu adam kim diye soran olursa,
eski bir tanıdık dersin sevvvvgiiiiiliimmmmmmm

kalemine sağlık, sevgiler.

tuliana dedin yerden yapmaya çalıştım ama bi sorun var galiba
olmadı,

teşekkürler..

AYY tulianam gülmekten oldum valla ya,:Roflol:gelin olmuş gidiyosun bana veda ediyosun hee gelin şimdi güle oynaya gidiyor ne aglaması artık eski devirler değişiyor,ee nikah memurlarıda yeniliğe ayak uyduruyor ,eski sözler out yeni sözler in ,adamlar eski kalıpları bırakmış yeni kalıp sözler kullanıyor, sıra nikah zamanında adam birden aranızda nikaha karsı cıkan varsa diyor herkez o anda birbirine bakıyor,jeyyar aman pe ne konuşucam şimdi diyorlar susalımda oda görsün evlensin garii:Roflol:

Bazen kk ya girdiğimde ilk işim köşe yazılarını okumak oluyor..Hatta giriş yapmadan da okuduğum çok oluyor..Cevremdekilere de aşıladım,burda bir çatlak var acayip yazılar yazıyor..Girin okuyun diye..İnan ki bayaa bir fanların oluştu etrafımda..
Hepimiz kullandığın kelimeleri günlük hayatımızda kullanıyoruz..ama işte asıl sanat onları biraraya getirip gönlün bam teline dokunabilecek hale getiren cümleler içinde kullanabilmek..Bu da ayrı bir yetenek olsa gerek..
Bir gün kahkahalarla güldüğüm ,ertesi gün gözlerimi ıslatan yazılar yazıyorsun ya..teşekkürler ve helal olsun sana arkadaşım..Devamından bizi yoksun bırakma.

canımın içi seni seviyorum şayet bu kadar isabetli anlatılamazdı hiç bir düğün tebrik ediyorum kafamçokkarıştı :KroNick::sm_cool: :mymeka:

Seyran
Camdankalp
Mazlum
Hesna
Fadim
whiteangel...güzel yorumlarınıza çocuklar gibi mutlu oluyorum,yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum..

X