- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi montesorri
Böyle Kayınvalideye can kurban.. Annenizin ellerinden öpüyorum. Kıymet bilmeyenler çıkmış karşısına demekki. KİMİ de gelinler böyledir anneniz gibi ama Kayınvali bilmez değerini.. Öylesine böylesi,böylesine de öylesi..Hayat garip.
Rabbim Anneciğinize sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.....
Ya midem bulaniyor yengemlerden.bu kadar tuhaf ve memnuniyetsiz insanlar olamaz.4abim var 3u evli.annem bir turlu yaranamiyor.en kucuk abimi ziyarete gittik.giderken bir suru hediye goturduk.ne bir tesekkur ne baska bisi sanki biz onlari goturmek zorundamiyiz.ama abimin hatri icin.yegenim ana okulundan karne almis abim 100lira annem 50lira verdi.bende 10lira verdim.sevindirmek icin cogucu.kendisi marka duskunu.abim memur.kendisi de calisiyor.asgari ucretle.geliri belli gideri belli.ev aldilar borc oduyorlar.bekar abin ogretmen kucuk abime cok yardim ediyor.sikilmasin diye.bunu biliyor ve surekli kullanmak istiyor.yegenimi bahane ederek sunu istiyor bunu istiyor diye.e abimde evlencek para biriktirmesi gerek yarin evlense ona abimin yardim ettiginin 10 da1ini etmez.surekli bize pisman oldugunu soyluyor.su zengin istedi bu zengin istedi diye.abimle kendisi anlasarak evlendi.baska memleketliyiz abim isteyelim dedi biz gittik allahin emri istedik.ve abim o istiyor diye kendi memleketine tayin. istemiyor.annemi begenmemeler surekli kendi ailesini ovmeler biz ne alsak yaranamiyoruz kendi ailesi en kotu bisi alsa bile bize surekli bunu aldi sunu aldi diye surekli hatirlatir.diger yengemde yeni dogum yapti anneme bebek seni sevmiyor annemi seviyor diyormus.inanin annem evlerine gidip gelmez nadirdir.oglumun hatri diye bisi demez guler gecer.niye yaranamiyor bunlara ya.valla hatir gonul dinlemiycem begenmiyen bosansin diyecem olacak bitecek.sizce ne yapalim kizlar.hafta sonu kucuk abimin yanindaydik ik gun annem ne begenirse aldi bebeklere diger yegenimede aldi.300yakin para odedi.annemde kocasinin emekli maasini alan kadin sonucta aldigi belli.yanlarina gittik ama yiyecegimizi herseyimizi goturduk.onlarin borcu var diye.ekmek parasini bile annem verdi.bir evlat anneye ekmekte mi almiycak artik.allah sonumuzu hayir etsin.annem agladi ben ne yaparim diye.canim annem.cok uzun oldu icimi doktum.
Yahu anneme kim bilir ne yapti diyenler var yahu gelini gormuyor bile.cunki ayri illerdeyiz.annem abim ben yasiyoruz.anneme ne yapiyor allah askina evinimi siliyor supuruyor yemek mi yapiyor ne yapiyorlar bu gelinler.her bayram gelir diger gelinle birbirlerini kiskanior.birbirine inat bisi yapmiyorlar.ben hamallarimiyim bizim eve gelince otel gibi kullan git.kurban olur annem ikisinin gonlu olsun diye istediginizi alin kalanlari kendisi kavurma yapar.annemin tek dilegi yavrusu uzulmesin.benim kizdigim yahu bir tesekkur et dimi.anne allah razi olsun de.ne olacak sanki.diline mi yapisir.herkese saygiliyim ama ben benim ailem denildikce sinirleniyorum.ne yapiyoruz biz onlara misafir gibiyiz.her gittigimde yemegimi yapar temizligimi yaparim.abla abla pesindeyim.ama memnun edemiyoruz.yse allah onlari ve onlar kafasindaki gelinlere merhamet versin kalplerine su mubarek gunde
Galiba dogru buher ilişki için geçerli olan bir kuraldır seven değil s.ken yaranır ne kadar değer görüyosan o kadar değer ver
Siz de eli boş gidin bir teşekkür bile etmiyorsa, ha aldığınız şeyleri beğenmiyor da olabilir zevk meselesi sonuçta, her gittiğinizde beğenmediği bir şey alıyorsanız bir yerden sonra teşekkür etmeyi bırakmış olabilir mi? Gittiğinizde işini yapıyorum diyorsun, Genç kadınmış. Siz misafirliğe gidiyorsunuz işini niye yapıyorsun...Yahu anneme kim bilir ne yapti diyenler var yahu gelini gormuyor bile.cunki ayri illerdeyiz.annem abim ben yasiyoruz.anneme ne yapiyor allah askina evinimi siliyor supuruyor yemek mi yapiyor ne yapiyorlar bu gelinler.her bayram gelir diger gelinle birbirlerini kiskanior.birbirine inat bisi yapmiyorlar.ben hamallarimiyim bizim eve gelince otel gibi kullan git.kurban olur annem ikisinin gonlu olsun diye istediginizi alin kalanlari kendisi kavurma yapar.annemin tek dilegi yavrusu uzulmesin.benim kizdigim yahu bir tesekkur et dimi.anne allah razi olsun de.ne olacak sanki.diline mi yapisir.herkese saygiliyim ama ben benim ailem denildikce sinirleniyorum.ne yapiyoruz biz onlara misafir gibiyiz.her gittigimde yemegimi yapar temizligimi yaparim.abla abla pesindeyim.ama memnun edemiyoruz.yse allah onlari ve onlar kafasindaki gelinlere merhamet versin kalplerine su mubarek gunde
Annemin boyi kisa abdest alirken zorlaniyor bacagini kaldirirken ne olur alsa ya.onu gectimde gorseydiniz cok komikti annesine degil babannesi duskun bizi orda diye anneneye gostermelik davranislar.keske hep duskun olsa annesini ailesini cok severim ama biz onlara gidince yada bizim yaninuza gelince annesi canim annem oluyor.bunu baskasi yaninda niye yapiyon her zaman o degeri ver.annem inanin cok dikkat eder.yasli ama o da cok dikkat eder namaz kilinmaz diye lavaboya girerken cikarken.insanlar bir tuhaf, annen ne sıcak, içten davranıyormuş gelininize, ki olması gereken de sıcak ve sevecen davranmasıdır.
gelinler de yarın kayınvalide olacağını unutmamalı, ne demek tuvalet ayırmak, siz mikrobik canlı mısınız? ayıptır, insan allahtan korkar!
karşısındaki eşinin ailesi, düşman gelmemiş ki evine, torun iki ailenin de torunu...
maddi olarak kimse birşey yapmaya mecbur değil ama hem beklentiler içinde olup hem de bir güleryüz göstermemek çok ayıp.
bir beklentisi olmasa da sizden, eve gelen misafirden güler yüzü eksik etmemeli.
allah kimsenin yuvasını yıkmasın, öyle düşünme.
galiba boşuna dememişler; deveye diken yaranır.
Yahu zaten pirinc,et,ivir zivir yiyecek goturuyoruz.orada kendisi neyi begenirse onu aliyor ki.kiyafeti olmaz diye ordan aliveriyor.Siz de eli boş gidin bir teşekkür bile etmiyorsa, ha aldığınız şeyleri beğenmiyor da olabilir zevk meselesi sonuçta, her gittiğinizde beğenmediği bir şey alıyorsanız bir yerden sonra teşekkür etmeyi bırakmış olabilir mi? Gittiğinizde işini yapıyorum diyorsun, Genç kadınmış. Siz misafirliğe gidiyorsunuz işini niye yapıyorsun...
Hiç teşekkür etmiyor hoşuna gitmiyorsa siz niye her gidişte bir şeyler alıyorsunuz?Yahu zaten pirinc,et,ivir zivir yiyecek goturuyoruz.orada kendisi neyi begenirse onu aliyor ki.kiyafeti olmaz diye ordan aliveriyor.
Ya midem bulaniyor yengemlerden.bu kadar tuhaf ve memnuniyetsiz insanlar olamaz.4abim var 3u evli.annem bir turlu yaranamiyor.en kucuk abimi ziyarete gittik.giderken bir suru hediye goturduk.ne bir tesekkur ne baska bisi sanki biz onlari goturmek zorundamiyiz.ama abimin hatri icin.yegenim ana okulundan karne almis abim 100lira annem 50lira verdi.bende 10lira verdim.sevindirmek icin cogucu.kendisi marka duskunu.abim memur.kendisi de calisiyor.asgari ucretle.geliri belli gideri belli.ev aldilar borc oduyorlar.bekar abin ogretmen kucuk abime cok yardim ediyor.sikilmasin diye.bunu biliyor ve surekli kullanmak istiyor.yegenimi bahane ederek sunu istiyor bunu istiyor diye.e abimde evlencek para biriktirmesi gerek yarin evlense ona abimin yardim ettiginin 10 da1ini etmez.surekli bize pisman oldugunu soyluyor.su zengin istedi bu zengin istedi diye.abimle kendisi anlasarak evlendi.baska memleketliyiz abim isteyelim dedi biz gittik allahin emri istedik.ve abim o istiyor diye kendi memleketine tayin. istemiyor.annemi begenmemeler surekli kendi ailesini ovmeler biz ne alsak yaranamiyoruz kendi ailesi en kotu bisi alsa bile bize surekli bunu aldi sunu aldi diye surekli hatirlatir.diger yengemde yeni dogum yapti anneme bebek seni sevmiyor annemi seviyor diyormus.inanin annem evlerine gidip gelmez nadirdir.oglumun hatri diye bisi demez guler gecer.niye yaranamiyor bunlara ya.valla hatir gonul dinlemiycem begenmiyen bosansin diyecem olacak bitecek.sizce ne yapalim kizlar.hafta sonu kucuk abimin yanindaydik ik gun annem ne begenirse aldi bebeklere diger yegenimede aldi.300yakin para odedi.annemde kocasinin emekli maasini alan kadin sonucta aldigi belli.yanlarina gittik ama yiyecegimizi herseyimizi goturduk.onlarin borcu var diye.ekmek parasini bile annem verdi.bir evlat anneye ekmekte mi almiycak artik.allah sonumuzu hayir etsin.annem agladi ben ne yaparim diye.canim annem.cok uzun oldu icimi doktum.