gelin olmak kaynanayi sevmemeyi mi gerektirir

gelininiz ne sizi ne de annenizi sevmek zorunda değil, sürekli şöyle yapıyor böyle yapıyor diye düşüneceğinize mutlu olsunlar yeter demelisiniz.(sizden kastım aileniz ve siz) siz de ayrıca beklenti içine girmişsiniz. kusura bakmayın ama kimse eşinin ailesiyle uğraşmak için evlenmiyor. madem kıymet bilmiyor anneniz yaranmaya çalışmasın kendi haline bırakın boşverin, sırf kıymet bilsin diye yapıyosanız tabi. evlilik karı ve koca arasındadır, 3. kişi her kim olursa olsun kendine dur demelidir. yanlış gördüğünüz şeyler varsa da bu gördüklerinizi kendi evliliğinizde siz yapmazsanız olur biter. onun dışında bir evliliğe bu kadar karışmaya çalışmanız çok saçma. hele ki istemiyorsa boşansın falan filan, kardeşi olabilirsiniz ama abiniz artık evlendi ve sizden ayrı bir dünyası var bunu kabul edin artık. herkes yoluna baksa hiç böyle sorunlar olmaz. şahsen ben bir de gelininizi dinlemek istedim.

tarafsız baktığını sanmıyorum muhtemelen eşinin ailesi ile sorunların var

mesela abin olsa gelininiz size beni şu zengin istedi bu zengin istedi diye anlatsa hoşunuza gider mi, benim gitmez karanlıkta mı görüp aldın der bozarım zengin istiyosa zenginle evlenecek, bu cümle direk eşin anne ve kız kardeşine kuruluyosa ortada kasıt vardır, gelin alenen cevap istiyor kavga istiyo durduk yere ne diye kurulur bu cümleler, hani keşke zengin biriyle evlenseydim diye bi arkadaşına annesine falan anlatabilir de kV görümce ne alaka

bizim de iki tane gelinimiz var, bizzat kendim gelin olarak da görümce olarak da iki tarafla da sorunlar oluyor illa ki. tarafsız olmam için yeterli sanırım bu.

gelinin şu zengin istedi bu zengin istedi demesi yanlış evet, ama bu söylediğine cevap verecek kişi görümce ya da kayınvalide olamaz; eşi olabilir ancak. ha bizim gelinimiz öyle dese direk bana, onu bana değil abime söyle derim. istemiyosan boşan falan demek ne haddime...

abiye söylemez çünkü kV ve görümce ile kavga istiyor kadın durum bu, sıkıntı da burdan başlıyor sen bi tarafa ön yargı ve kötü düşüncelerle bakarsan karşı taraftan sonsuz sabır ve özveri bekleyemezsin ki

Gelinlerinizin mutlu etmesi gereken siz değilsiniz ki, abiniz. Siz de ona yaranmak zorunda değilsiniz. O size nasıl davranıyorsa sizde ona öyle davranırsınız. Memnun edemiyorsanız, memnun etmek için kendinizi yormayın madem. Herkese hak ettiği değeri vermeyi öğrenin. Abiniz mutluysa siz kendinize başka dertler aramayın bence. Hoş gelininizin yaptıklarını onaylıyo değilim ama siz de kendinize dert etmeyin, ona göre davranın.

ne yaparsanız yapın siz kötüsünüz. çünkü kayınvalide ve görümcesiniz. gelininiz hep haklı, becerikli, güzel ve kıskanılan biri olacak. diyeceğim tek şey ALLAH size sabır versin

burda okuyoruz kv bazen gelinine eski sevgililerden falan bahsediyo o zaman kv yi nasıl yeriyor isek burda da beni ne zenginler istedi diye gezinen gelini yermek zorundayız her daim gelin haklı diye bişey yok

tezimin arkasındayım kp olmadığı için gelinler uzak duruyo yarın bigün başımıza kalır diye, bide evlenince erkeğin kendi ailesi oluyo kv kp görümce unutmalı ama gelin hanım anne baba kardeşler bilimum akraba artı koca almış oluyo

objektif olursak biraz

Gelinler her zaman iyidir, düşüncelidir, sevecendir. Kaynanalar ise her zaman kıskanç, haset, patavatsızdır. KK'ya gelinle ilgili bir konu açılsın mutlaka ama mutlaka iftiradır, kıskançlıktır. Ama bir gelin kaynanasıyla ilgili konu açsın ne kadar haksız olursa olsun haklı bir tarafı mutlaka vardır!!!

Abilerde is biter kuzum abilerde.
Annen ne diye kirk yilda bir gidiyorki evine, oglunun evi degilmi sonucta kirk yilimi varmis.

konu sahibi üzüle Bilir. bende üzülürdüm... hatta biraz hakta verdim ama "Istemeyen bosansin" lafindan sonra haksiz buldum. Hatta cok sinirlendim... ne demek ya ?

tabisi hep gelinler haklı, onlar piremşeş.. ama bundan 30 sene sonra da k.valideler haklı olacak o zaman da kraliçe olacaklar çünkü ah bu "ben en haklıyım, en özelim" sendromu ah.. ben size hep söylüyorum, gelinlere hiçbir şey yapmayın.. sizi nasılsa sevmeyecekler bari kendinizi yıpratmayın.. ha en mantıklısı yabancı gelin, orası öyle..

bir kayınvalide adayı olarak bu konuya yorum yapmadan geçemeyeceğim.

annenizi çok iyi anlıyorum.eminim sadece abinizin mutluluğu için bunları yapıyordur.ama ne yaparsa yapsın,önyargılı gelinlere yaranamayacaktır.çünkü bizde kayınvalide, eşittir kötülük demek.gelin hanımların algıları bu yönde.

anneniz fazla taviz vermesin.mesafeli dursun.oğulları kıymet bilen,hayırlı evlatlarsa annelerini ararlar zaten.
babanız yokmuş,abilerinizin annenize yardımcı olması gerekirken,hala annenizden bir şey beklemelerine pes diyorum.

size gelince asla işlerine karışmayın.ne halleri varsa görsünler,sadece annenize odaklanın,annenizle gezin tozun,paranızı onlara harcamak yerine,kadının isteklerini almasını sağlayın.annenizi bu konuda ikna edin...

Oğlum büyüdüğünde bende yabancı gelin istiyorum, ne o benim söylediğimi anlar ne de ben onun ohhh mis gibi geçinir gideriz.

kesinlikleee ...
bende dogum yaptıgımda her gün gelirdi annem yanımda kalmasına ragmen.
gelirdi ama ayagım da ayagım agrıyo der uzatırdı sehpaya ..
saat 3 oldumu girerd mutfaga bütün çocuklarını torunlarını çagırırdı yemege .. tabi bana kendi yemegini sen yap ben yapmayı bilmiyorum derdi. bunun gibi milyonlarca şeyy....
ama çocuklarına sor sabahtan akşama kadar bana bakmaya geldi olurdu nankör olan ben olurdum..
ona sorarsan hergün gittim yemegini yaptım derdi.
hı bide 20 dikiş vardı bende o halde halıyı sil derdi bana.

Oğlum büyüdüğünde bende yabancı gelin istiyorum, ne o benim söylediğimi anlar ne de ben onun ohhh mis gibi geçinir gideriz.

dahası yok altın taktı, yok kaç ayar taktı, yok salon takımını L değil Z şeklinde aldı, yok mabadını döndü, yok benim sevmediğimi bildiği halde dolmaya ekşi koydu, yok oğlunu sevdi, yok benim yanımda öksürdü, yok bebeğimi kucağına aldı zırıltısını çekmeyiz valla

Burada okuduklarımdan sonra ileride kaynana olunca nasıl davranacağımı bilemiyorum açıkçası. Yapsan, ilgilensen her şeye karıştı diyecek gelin, yapmasan da yapmadı olacak.

Burada okuduklarımdan sonra ileride kaynana olunca nasıl davranacağımı bilemiyorum açıkçası. Yapsan, ilgilensen her şeye karıştı diyecek gelin, yapmasan da yapmadı olacak.

yapmayıp "yapmadı" demesini tercih ederim ben.. gerçi adamına göre muamele ederiz, sağlam tecrübemiz var artık kk sayesinde

Böyle Kayınvalideye can kurban.. Annenizin ellerinden öpüyorum. Kıymet bilmeyenler çıkmış karşısına demekki. KİMİ de gelinler böyledir anneniz gibi ama Kayınvali bilmez değerini.. Öylesine böylesi,böylesine de öylesi..Hayat garip.

Rabbim Anneciğinize sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…