• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin makyajı

KatnissEverden

Alaycı Kuş
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
3.524
1.119
698
39
Kocaeli
Gelin makyajında önemli olan gelini zarif, masum gösterebilmektir. Bundan dolayı gelin makyajı son derece natürel olmalı, sadece gelinin güzelliğini ortaya çıkarmalıdır.

Moda renkler saflığın simgesi beyaz ve pembenin tonları. Gelinlere yapılan makyajda da moda renkler tercih ediliyor. Ayrıca, gelin makyajınızı belirleyen en önemli unsurlar gelinliğin ve saç modelinin yanı sıra düğünün gerçekleşeceği mekandır.Hoş bir kır düğünü planlıyorsanız ve romantik, havalarda uçuşan bir gelinlik giyecekseniz ağır tonlarda uygulayacağınız bir makyaj iyi bir tercih olmayacaktır.

Mükemmel bir makyajın en önemli sırrı pürüzsüz, temiz bir cilde sahip olmaktır. Bu nedenle gelin adayının nikahtan en az bir hafta öncesinde cilt bakımı yaptırması yararlı olacaktır.

Güzel bir gelin makyajının sırları:

*Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz!

*Fondöteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçmelisiniz.

*Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince gösterebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmeli.

*Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün.

*Kirpikler... Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.

*Dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız rujunuzu uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudaklarınız ince ise açık renk rujlar kullanarak dudağınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kalın dudaklar da koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir. Gelinlerin ruj seçiminde dikkat etmesi gereken özellik ise kalıcılık. Uzmanlar düğün boyunca kalıcılığın sağlanması için rujun altına bir kat pudra sürülmesini tavsiye ediyor. Diğer bir ipucu ise dudaklarda gece boyu canlı bir görünüm için tam dudakların ortasına parlatıcı sürmeleri.

Son olarak gittiğiniz Kuaför ya da güzellik Salonlarının makyaj için kullandıkları ürünlerin kendini ispatlamış markaların makyaj malzemeleri olduğundan emin olunuz.Yüzünüzü işin ehli olmayan kimseye teslim etmeyiniz! Yüzünüze makyaj yapacak elemanın gerçekten bu konuda eğitim aldığından emin olunuz.

genelde gelin makyajini cok koyu yapiyorlar helede yaz aylarinda makyaj sicaktan dolayi akmasin diye ben ayni ebru gündesin ki gibi isterdim:1closedeyes:

ben ayni ebru gündesin ki gibi isterdim:1closedeyes:

bende çok beğeniyorum Ebru Gündeş'in makyajını ama benim göz yapıma uymuyo o tür bi makyaj :çok üzgünüm:

benim en beğendiğim gelin makyajı şeftali tonlarında olan çünkü çok doğal opuyorumnanaktan

zemuszemus kaydirigubbakcemile2 :gitme: mafoldumben kaydirigubbakcemile :sinifsinif: yerimseniben Şeniz laelaelaelaelae sositososito hihoyyyt yasakkelime mirmirmirmir fisfisfis senağlama kötükedihüso sengözlerimebaksanab :mymeka: :teselli: :sm_confused: :a015: :sm_cool: :teytey: :dilcikar: :oklava: :1hug: a.s.

ben gümüş ve dore renklerden yanayım gelin makyajında kızlar. yani hem sade hemde gayet doğal duruo üzerinede biraz ışıltı çok hoş oluo.. renkli makyajı sewmiorum öle mor falan:umursamaz:

Bilgi icin tesekkürler.
Ben acik pembeden yanayim, krem yada beyaz gelinlige cok yakisiyor oldukcada sade yapildigi takdirde dogalliktan uzaklasmayacagini düsünüyorum:lepi:
Makyaj konusunda cok deneyimliyim Allah nasip ederse gelin olursam eger kendi makyajimi kendim yapacagim.:Saruboceq:
Kuaförde yaptirildiginda dogalliktan uzaklasiyor gelinin yüzü ister istemez:umursamaz:

merhaba arkadaşlar,

15 mayıs 2010'da düğünüm olacak. gözlerim çekiktir. gelin makyajımın doğal ve güzelliğimi gösterir şekilde olmasını istiyorum. bir kaç kere makyözlere makyaj yaptırdım, hiç beğenmedim, gittiğim düğünlerde çekildiğim resimlerde çok çirkin çıktım ve üzüldüm. :1no2: düğünde makyajım için çok tedirginim. tavsiyelerinizi alırsam sevinirim.

merhaba arkadaşlar,

15 mayıs 2010'da düğünüm olacak. gözlerim çekiktir. gelin makyajımın doğal ve güzelliğimi gösterir şekilde olmasını istiyorum. bir kaç kere makyözlere makyaj yaptırdım, hiç beğenmedim, gittiğim düğünlerde çekildiğim resimlerde çok çirkin çıktım ve üzüldüm. :1no2: düğünde makyajım için çok tedirginim. tavsiyelerinizi alırsam sevinirim.

ben gümüş ve dore renklerden yanayım gelin makyajında kızlar. yani hem sade hemde gayet doğal duruo üzerinede biraz ışıltı çok hoş oluo.. renkli makyajı sewmiorum öle mor falan:umursamaz:

tam sütüne bastın ayagını kaldır canımkaydirigubbakcemile3
aynen katılıyorum budur yane :teytey:

merhaba arkadaşlar,

size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum..................numaram hala makyaj için emin değilseniz arayın.baı örnekleri koydum(kelebekli kızın yanındaki benim bu arada)Şimdiden hayırlısı olsun,sevgiler...opuyorumnanaktan

Eklentiler

• $canar.jpg
    $canar.jpg
    9,9 KB · Görüntüleme: 61
  • $100_0514.jpg
    $100_0514.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
geçenlerde tvde izledim. makyöz bayan gelin makyajının yokmuş gibi görünüp kusursuz göstermesi gerektiğini söylüyordu. açık saçlarda biraz daha koyu, topuzlarda ise daha açık göz makyajı yaplmalıymış.

ben de çooook sade ve doğal bir makyaj istiyorum. parıl parıl rengarenk birşey asla düşünmüyorum. nişan fotolarımızı almak için fotoğrafçıya gittiğimizde orada bir gelin gördüm. göz makyajı pembe ve maviydi.. suratında papağan patlamış gibi.. korkunçtu kafamçokkarıştı

alkisalkisalkisbende sana katılıyorum makyaj göze batmamalı fakat biraz renk girmekte sakınca yok yeterki mavi gibi bağıran renkler olmasın.eğer çok naturel makyaj istersen mat kahve tonları kullanmalısın.kemik rengi açık kahve koyu kahve ve tonlama için siyah ve beyaz.ama bu tonlar kullanılırken çok dikkatli yapılamalı çünkü en ufak bir hata belki o an için farkedilmese bile fotoğraflarda dikkat çekecektir

benim 2 kere oldu. birisinde kahve tonları diğeri de dore ve gri karışımı. bu karışımın güzel olacağını düşünmemiştim ama güzel oldu. kızlar göz makyajı kadar yüzünüze sürdükleri fondoten ve allığın da etkisi çok beni doğallıktan uzaklaştıran onlar

Back