- 28 Kasım 2008
- 4.461
- 756
-
- Konu Sahibi moonserose
Merhaba hatunlar,
ilk defa yemek yarışmasına katılmanın verdiği heyecan ve mutlulukla dün akşam tatlımı yaptım. 6 aylık evli ve misafiri eksik olmayan bir hatun olarak çok sık yaptığım,şık ve pratik tarifi sizinle paylaşmaktan keyif duyuyorum
bu arada aksilik olacak ya dün akşam telefonum bozuldu,eski telefonla fotoğrafları çektiğim için çok net değiller...
Malzemeler:
tatlıya kremasını hazırlayarak başlıyoruz .Yumurta sarısı, tozşeker, Un ve sütü tencereye ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
orta ateşte kabarcıklar çıkana kadar pişirip vanilyayı ekleyor ve ılınmaya bırakıyoruz.bir kasede yumurta, şeker,süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz.Un kakao,vanilya ve kabartma tozunu birlikte üzerine eleyip tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz.
Önemli olan kıvamını tutturabilmek.krep hamurundan biraz katı ama kek hamurundan da sıvı olacak şekilde akıcı bir kıvam elde ediyoruz.
tercihen krep tavasını altı kısık bir şekilde ısıtıyoruz.yemek kaşığı ile tavaya hamuru akıtıyoruz.biraz ince yayılıp kalın bir kıvam olmamasına dikkat ediyoruz.
Herbir parça çay tabağından büyük olması idealdir.üstünde kabarcıklar oluşup patlayana kadar pişiriyoruz.
Sadece bir tarafını pişiriyoruz.
hamurlar pişdikten sonra soğuk kremayı hamurun yarısına sürüp kapatıyoruz.Kenarlarını yani krema gözüken taraflarını hindistan cevizine batırıyoruz. Istediğiniz herhangi bir meyve veya çikolatayla çantamızın üstüne sap yapıp süslüyoruz.benim evde kivim olduğu için bir kivi yeterli oldu.
kreması soğuduğu için yarım saat sonra bile servis edebiliyoruz. Afiyet olsun hatunlar ...
Bal Küpü Şeker
Keskinkılıç Gıda, 2006 yılında Aksaray’da pancardan şeker üreten Türkiye’nin ilk özel şeker fabrikasını kurmuştur. Bu fabrikanın üretim büyüklüğü sayesinde Keskinkılıç Gıda ülkemizde bulunan pancar şekeri üreticileri arasında ilk 4’te yer almaktadır. Bal Küpü Şeker Fabrikası 260 kişilik çalışan kadrosu ile ülkemizin şeker ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.
Bal Küpü Şeker Fabrikası hakkında bazı bilgiler:
ilk defa yemek yarışmasına katılmanın verdiği heyecan ve mutlulukla dün akşam tatlımı yaptım. 6 aylık evli ve misafiri eksik olmayan bir hatun olarak çok sık yaptığım,şık ve pratik tarifi sizinle paylaşmaktan keyif duyuyorum
bu arada aksilik olacak ya dün akşam telefonum bozuldu,eski telefonla fotoğrafları çektiğim için çok net değiller...
Malzemeler:
1 yumurta
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
yarım paket vanilya ve kabartma tozu
kreması için:
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı tozşeker
3yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım paket vanilya
süslemek için hindistan cevizi
1 adet kivi
tatlıya kremasını hazırlayarak başlıyoruz .Yumurta sarısı, tozşeker, Un ve sütü tencereye ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
orta ateşte kabarcıklar çıkana kadar pişirip vanilyayı ekleyor ve ılınmaya bırakıyoruz.bir kasede yumurta, şeker,süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz.Un kakao,vanilya ve kabartma tozunu birlikte üzerine eleyip tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz.
Önemli olan kıvamını tutturabilmek.krep hamurundan biraz katı ama kek hamurundan da sıvı olacak şekilde akıcı bir kıvam elde ediyoruz.
tercihen krep tavasını altı kısık bir şekilde ısıtıyoruz.yemek kaşığı ile tavaya hamuru akıtıyoruz.biraz ince yayılıp kalın bir kıvam olmamasına dikkat ediyoruz.
Herbir parça çay tabağından büyük olması idealdir.üstünde kabarcıklar oluşup patlayana kadar pişiriyoruz.
Sadece bir tarafını pişiriyoruz.
hamurlar pişdikten sonra soğuk kremayı hamurun yarısına sürüp kapatıyoruz.Kenarlarını yani krema gözüken taraflarını hindistan cevizine batırıyoruz. Istediğiniz herhangi bir meyve veya çikolatayla çantamızın üstüne sap yapıp süslüyoruz.benim evde kivim olduğu için bir kivi yeterli oldu.
kreması soğuduğu için yarım saat sonra bile servis edebiliyoruz. Afiyet olsun hatunlar ...
Bal Küpü Şeker
Keskinkılıç Gıda, 2006 yılında Aksaray’da pancardan şeker üreten Türkiye’nin ilk özel şeker fabrikasını kurmuştur. Bu fabrikanın üretim büyüklüğü sayesinde Keskinkılıç Gıda ülkemizde bulunan pancar şekeri üreticileri arasında ilk 4’te yer almaktadır. Bal Küpü Şeker Fabrikası 260 kişilik çalışan kadrosu ile ülkemizin şeker ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.
Bal Küpü Şeker Fabrikası hakkında bazı bilgiler:
- Pancar işleme kapasitesi günlük 9.000 ton ve yıllık 750.000 ton,
- Şeker Kotası A 107.000 ton,
- Çalışan sayısı kampanya döneminde 445,
- Kampanya dışı dönemde çalışan sayısı 260,
- Fabrikanın kurulu olduğu alan 2.200.000 m²,
- Fabrika kapalı alanı 31.115 m²,
- Ara kantar kullanmadan ortalama 25 Km uzaklıktaki çevreden pancar tedariki yapan tek fabrika,
- Tüm üreticilerden gelen pancarları laboratuarında analize tabi tutan, analiz sonucu fire oranını ve şeker varlığını tespit eden ve buna göre prim sistemi uygulayan tek fabrika,
- Saatlik randevu sistemi ile pancar kabul eden tek fabrika,
- Faaliyete geçtiği ilk yıl endüstriyel arıtım yatırımı yapan ilk çevreci fabrika,
- Pancardan üretilen şekerin haricinde 89.000 ton ham şeker işleme iznine ve kapasitesine sahip tek fabrika,
- Kaliteli pancar üretimini sağlamak için Bal Küpü Şeker Fabrikası ziraat ekibi tarafından Bal Küpü sözleşmeli üreticilerine pancar ekiminden başlayarak, tohum, tarla hazırlığı, toprak analizi, gübreleme, çapalama, yabancı otlarla mücadele, sulama ve hasat konularında dönemsel olarak program dahilinde gerekli eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Verilen bu eğitim ve danışmanlık hizmetleri, pancarın kalitesini yükselterek, alınan verimi artırmakta, çiftçi gelirinin artmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, bu eğitimlerle mekanizasyon teşvik edilmekte, çiftçiye modern tarım metotları tanıtılarak üreticilerin bilinç düzeyinin yükseltilmesini amaçlamaktadır. Bal Küpü Şeker Fabrikası, sahadaki pancar ekimini ve ürün gelişimini GPS sistemi ile uydu ortamında izleyen tek fabrikadır.
Son düzenleyen: Moderatör: